S prodajo mleka zelo zadovoljni

Po enem tednu delovanja mlekomata v Ljutomeru so na kmetiji Kosi, ki je lastnik le-tega, s prodajo mleka zelo zadovoljni. Pričakovali so prodajo 60 litrov mleka dnevno, včeraj pa je prodaja celo presegla 100 litrov, kar je povzročilo zaustavitev mlekomata saj v njem ni bilo dovolj mleka. Ob tej priložnosti se tudi vsem strankam, ki mleka niso dobili, opravičujejo.

nedelja, 22. november 2009 ob 12:338

Ženske-moški.com

Kaj se je spremenilo od časov Adama in Eve? Kaj bi se zgodilo, če bi vlogo ženske prevzeli moški? Kako bi izgledalo, če bi bili moški takšni, kot si jih želijo ženske? Življenske zgodbe imajo vedno dva pogleda - ženskega in moškega! Multimedijska komedija z najbolj priljubljenimi igralci, za sprotnevrhunce pa z znanimi Slovenci na odru, na platnu, na traku brez odmorana vse ali nič prinaša nov vihar izpolnjevanja pričakovanj.

nedelja, 22. november 2009 ob 11:381

Komedija Šah-Mat

Vljudno vabljeni v ponedeljek, 23. novembra 2009 ob 20. uri v Grajsko dvorano v Murski Soboti na komedijo Šah - Mat v izvedbi gledališke skupine KD Ivan Kaučič iz Ljutomera. Gledališka skupina KD Ivan Kaučič iz Ljutomera je 4 x udeleženka državnega srečanja in 2 x državna zmagovalka. Ljutomerski gledliščniki gostujejo po celi Sloveniji in so redno vključeni v abonma SNG Nova Gorica.

sobota, 21. november 2009 ob 10:122

Mladoletniku zasegli drogo

Radgonski policisti so v ponedeljek, 16. novembra na podlagi odredbe sodišča zaradi suma neupravičene proizvodnje prepovedanih drog opravili hišno preiskavo pri 17-letnem osumljencu iz radgonskega območja. Kot je danes povedal predstavnik za stike z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša, so pri tem našli in zasegli 31 PVC vrečk, v katerih je osumljeni hranil drogo marihuano. Zasegli so tudi dva naboja različnih kalibrov.

petek, 20. november 2009 ob 12:3211

Medeni zajtrk v Vrtcu Ljutomer

V petek, 20. novembra so v Vrtcu Ljutomer ob vseslovenski akciji Dan slovenskega medu, pripravili medeni zajtrk za vse otroke vrtca. Vrtec je obiskala tudi medena kraljica Nataša Bukovec ter podžupan občine Ljutomer Jože Klemenčič, ki je pozajtrkoval skupaj z otroki. Po vrtcih po celotni Sloveniji so že od ponedeljka, 16. novembra potekale različne dejavnosti, s katerimiso promovirali med, kot pomembno zdravo živilo.

petek, 20. november 2009 ob 10:22

Dvajseta obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

Dvajseta obletnica Konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah bo obeležena z začetkom evropskega natečaja, ki ga vsako leto objavi Evropska komisija. Evropske otroke in najstnike, stare med 10 in 18 let, vabimo, da oblikujejo plakat na temo ene od pravic, določenih v Konvenciji. Namen natečaja je, da mladi evropski državljani boljše spoznajo svoje pravice in jih znajo boljše zagovarjati.

četrtek, 19. november 2009 ob 12:57

Gjerkeš: »Pomagati si boste morali sami«

Župani in podžupani občin Apače, Radenci, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje so se včeraj v Ljutomeru, v okviru obiska slovenske vlade v Pomurju, sestali z ministrom brez resorja, zadolženim za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Henrikom Gjerkešem, in državnim sekretarjem na ministrstvu za okolje in prostor Zoranom Kusom. Za zaprtimi vrati so govorili o petem javnem razpisu, okoljski problematiki in nedavno sprejetem razvojnem zakonu za Pomurje.

četrtek, 19. november 2009 ob 07:044

Slovenija gre naprej!

Slovenskim nogometašem se je uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo naslednje leto v Južnoafriški republiki. Slovenija je v Mariboru na povratni tekmi zmagala 1:0, kar je bilo dodvolj, saj so minulo soboto v Rusiji na stadionu Lužniki izgubili z rezultatom 1:2, tako da je za napredovanje zadostoval prav ta rezultat.

sreda, 18. november 2009 ob 22:413

Dan slovenskih splošnih knjižnic

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic, ki ga bodo zaznamovale številne prireditve po vsej Sloveniji. V več knjižnicah po Sloveniji bodo pripravili literarne večere, pogovore z umetniki in predstavitve knjig. Praznovanje dneva knjižnic je sicer namenjeno promociji dejavnosti splošnih knjižnic, pridobivanju novih uporabnikov in opozarjanju na vpliv knjižnic.

sreda, 18. november 2009 ob 18:12

Miklošičevi dnevi v Ljutomeru

V Ljutomeru bodo od 19. do 24. novembra potekali Miklošičevi dnevi, s katerimi se ohranja spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se tudi imenuje gimnazija v Ljutomeru. Na dnevih prikazujejo ustvarjalnost mladih na jezikoslovnem in izraznem področju, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti ter se usmerjajo v prihodnost. Ujetost v času (od preteklosti k sodobnosti) je tudi skupni naslov prireditev.

sreda, 18. november 2009 ob 07:422