Afriški Španci gostovali v Ljutomeru

V okviru dvoletnega projekta Comenius - dvostranska partnerstva so dijakinje in dijake 2. evropskega oddelka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer nedavno obiskali vrstniki srednje šole Instituto de Ensenanza Secundaria Leopoldo Queipo iz Melille. Melilla je španska enklava na severni afriški obali Maroka, ljutomersko gimnazijo pa je obiskalo 23 dijakinj in dijakov ter dva profesorja spremljevalca.

sobota, 14. november 2009 ob 07:07

(Ne)propad vinogradnika

V tednu, ko goduje sv. Martin in ko se končuje obdobje martinovanj, je pravi čas, da nekoliko več besed namenimo vinogradništvu. Nekdaj donosna kmetijska panoga v zadnjih letih doživlja črne čase, tudi prihodnost ni nič kaj vzpodbudna. Nizke odkupne cene grozdja in vina ter vsako leto dražja fitofarmacevtska sredstva in goriva so pahnili vinogradništvo v nezavidljiv položaj. Predvsem na štajersko-prleškem območju, saj je dejstvo, da bela vina v primerjavi z rdečimi izgubljajo veljavo ...

petek, 13. november 2009 ob 07:064

Pričetek Pomurske košarkarske lige

To soboto se začne že 21. prvenstvo v Pomurski košarkarski ligi. Sezono bosta s tekmo odprla ekipi KK Gornji Petrovci in KK Beltinci. Začetki tekmovanja v Pomurski košarkarski ligi segajo v leto 1976,ko je tekmovanje potekalo na zunanjih igriščih. Ta različica jepotekala dve sezoni, nakar je prišlo do dolgega premora, ki je trajalcelih deset let, nato pa se je leta 1987 ponovno organiziralotekmovanje, ki pa je trajalo zgolj eno sezono.

četrtek, 12. november 2009 ob 22:07

Mlekomat tudi v Ljutomeru

V četrtek, 12. novembra so v Ljutomeru na tržnici postavili mlekomat, kjer bo odslej možno kupiti sveže kravje mleko. Lastnik mlekomata je kmetija Kosi iz Ključarovec, mleko v mlekomatu pa je pravtako iz njihove kmetije. Mlekomat bo pričel delovati v soboto okrog desete ure zjutraj, do takrat pa bodo potekala testiranja.

četrtek, 12. november 2009 ob 16:0817

Komorni zbor Carus - Brez besed

Komorni zbor Carus - Brez besed, petek 13. november 2009 ob 20.00 v Domu kulture Ljutomer. Na koncertu z naslovom Brez besed vas bo Carus popeljal v svet bolj sproščene zborovske glasbe in vam skušal na nekoliko drugačen način popestriti petkov večer. Koncert bo v sklopu praznovanja 20. obletnice umetniškega delovanja Komornega zbora Orfej.

sreda, 11. november 2009 ob 10:41

Nagradni fotografski natečaj

Profesionalni in ljubiteljski fotografi so med 23. in 28. novembrom vabljeni v prostore podjetja Avto-R na kreativno fotografiranje (najavite se po telefonu 02/584-98-80 ali 040/463-900). Tematika fotografij naj bo povezana z dejavnostmi podjetja: avtomehaničnimi, vulkanizarskimi in kleparsko ličarskimi storitvami za motorna kolesa in skuterje ter osebna in dostavna vozila vseh znamk, prodaja novih in rabljenih vozil ter rezervnih delov in dodatne opreme.

torek, 10. november 2009 ob 18:25

Mladi debaterji v Ljutomeru

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je gostila tradicionalni, že enajsti mednarodni debatni konec tedna. V prleški prestolnici je v angleškem jeziku o raznih tezah debatiralo 141 dijakov iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Južne Koreje, Romunije, Slovaške, Velike Britanije in Slovenije.

torek, 10. november 2009 ob 12:42

Drugi dan martinovanja v Ljutomeru

V Ljutomeru ta konec tedna poteka dvodnevno martinovanje, ki ga organizira Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer. V soboto je tako že od osme ure zjutraj potekala Martinova tržnica, v šotoru pa Otroški oder, kjer so potekale ustvarjalne delavnice, ples, skeč, zgodbe, ... za najmlajše obiskovalce.

sobota, 7. november 2009 ob 13:13

Prvi dan martinovanja v Ljutomeru

V Ljutomeru ta konec tedna poteka dvodnevno martinovanje, ki ga organizira Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer. V petek je potekala predstavitev vinogradnikov in vin, degustacija ter izbiranje Martinovega vina. Prireditev se je nadaljevala z jazz, etno, šanson gypsy swing koncertom.

petek, 6. november 2009 ob 21:39

V Ljutomeru razstavlja Lucija Stramec

V Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru je v teh dneh na ogled dvanajsta letošnja razstava. Svoja likovna dela razstavlja akademska slikarka Lucija Stramec. V Slovenj Gradcu rojena umetnica zdaj ustvarja v Mariboru, tokrat pa v Ljutomeru razstavlja prvič.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:39