Trgatev

Trgatev je najlepši in najbolj vesel dogodek v vinogradu. Predvsem za tiste, ki pomagajo lastniku obirati pridelek. Izraz na obrazu lastnika pa je odvisen od kakovosti in količine pridelka. Kakovost se ob dobrem kletarjenju še da izboljšati, povsem drugače je s količino. Letos je grozdja manj, toča je naredila svoje - ponekod se trgači sprehodijo po hektarju vinograda, pa še traktorska prikolica ni polna. Vina bo tako manj, strokovnjaki pa, kljub temu da letošnje poletje vinogradnikom ...

petek, 11. september 2009 ob 06:43

Slavičev večer v Križevcih

Na jubilejnem, desetem spominskem večeru dr. Matije Slaviča (1877-1958), teologa, prevajalca in pedagoga, rojenega v Bučečovcih, so se na razstavnem prostoru župnišča v Križevcih pri Ljutomeru predstavili domači ustvarjalci: Olga Antič z izidom tretje knjige (dveh pesniških zbirk in Prleškega slovarja), Manca Sušec kot pesnica in slikarka ter Jaka Godec, učenec 5. razreda osnovne šole Križevci, s pesniškimi in likovnimi vložki.

petek, 11. september 2009 ob 06:39

Z vlakom v Ljutomer na Brotvo

Ljutomerčan, ki je v lasti družbe Vino holding J, v soboto, 12. septembra, pripravlja Brotvo pri kleti družbe in tako ponovno obuja nekoč tradicionalno prireditev, ki je v Ljutomer privabljala večtisočglavo množico obiskovalcev.

četrtek, 10. september 2009 ob 06:15

Bučarija v Mekotnjaku

Tudi letos Turistično društvo Stara Cesta razstavlja buče pri dnevnem baru Stajnko v Mekotnjaku. Razstava traja od 6. do 13. septembra. Največjo bučo je, tako kot lani, pridelala Sonja Gregorinčič, buča pa tehta 106 kg.

ponedeljek, 7. september 2009 ob 00:322

Proslava ob prvi obletnici Republike Prlekije

V nedeljo 6. septembra smo Prleki praznovali prvo obletnico ustanovitve naše Republike Prlekije. Proslava je potekala na sedežu v Železnih Dverih. Künštni Prleki so razkrili svoje načrte za prihodnja leta, ko bodo posneli osem novih oddaj, ki bodo prikazale lepote naše pokrajine Prlekije.

nedelja, 6. september 2009 ob 22:293

5. turnir za pokal občine Veržej

V nedeljo 6. septembra bo na nogometnih igriščih v Veržeju in Banovcih potekal 5. turnir za pokal občine Veržej za mlajše kategorije. Na turnirju bodo nastopile selekcije U-8, U-10 in U-12. Razpored tekem si lahko ogledate na spletni strani NK Veržej.

petek, 4. september 2009 ob 21:53

Sejem AGRA 2009

Na Pomurskem sejmišču, v Gornji Radgoni te dni poteka že 47. mednarodnikmetijsko-živilski sejem. Na sejmu se od 29. avgusta do 5.septembra predstavlja 1680 razstavljalcev iz 29 držav. V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj slik, kar letošnji sejem ponuja.

četrtek, 3. september 2009 ob 22:34

V Ljutomeru se je že začela trgatev

"Tri tedne neprestanega deževnega vremena v juniju, v najboljneprimernem času, nato pa sta nas doleteli še dve toči, zato boletošnji pridelek za 40 odstotkov manjši, kot je bil v lanskem letu,"je včeraj, ko so v družbi Ljutomerčan pričeli s trganjem grozdja,povedal enolog Mitja Herga ter dodal: "Količinsko bo pridelekpodpovprečen, na podlagi analiz v laboratoriju pa lahko pričakujemoizredno dober letnik." Družba Ljutomerčan, ki je od letos v 97-odstotnilasti družbe Holding vino J ...

četrtek, 3. september 2009 ob 07:07

Škoda velika, sanacija še poteka

V minulih dneh je več prebivalcev Krajevne skupnosti (KS) Mala Nedeljana ljutomerskem območju izpostavilo močno poškodovane makadamske ceste,ki vodijo do njihovih stanovanjskih in počitniških hiš ter so bile vletošnjih poletnih neurjih uničene. Neurje, ki je največ škodepovzročilo na območju KS Mala Nedelja, je nazadnje divjalo 4. avgusta,nekaterim prebivalcem pa je voda povsem uničila dovozne poti.

sreda, 2. september 2009 ob 06:502

Klepetajte

Od danes naprej je na portalu ponovno aktivna klepetalnica, ki omogoča klepet med vsemi obiskovalci portala, tudi neregistriranimi uporabniki. Povezavo do klepeta najdete v okvirčku Uporabniki desno spodaj. S klikom na sliko se vam nato odpre klepetalnico kamor se prijavite.

sreda, 2. september 2009 ob 00:412