Prepletanje prleških in ormoških projektov

Vladni predlog zakona o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju od 2010. do 2015. leta je naletel na neodobravanje ormoškega župana Alojza Soka, saj so v ta zakon vključene nekatere prleške občine, ki spadajo pod Pomurje.

četrtek, 22. oktober 2009 ob 07:082

Ob svetovnem dnevu kmetic

Ob svetovnem dnevu kmetic so članice Društva kmetic Križevci-Veržej v Križevcih pripravile razstavo, na kateri so obiskovalci lahko videli prleške kulinarične specialitete, ročna dela, ki nastajajo ob vsakotedenskih srečanjih med novembrom in aprilom, in zanimivo razstavo fotografij z različnih delavnic in akcij omenjenega društva.

torek, 20. oktober 2009 ob 07:03

Degustacija vin v Ljutomeru

V soboto 17. oktobra je na tržnici v Ljutomeru v sklopu 1. oktober VINOfest-a potekala degustacija vrhunskih prleških vin. Obiskovalci so lahko pokušali vina devetih pridelovalcev vin iz Prlekije. Prisotna je bila tudi ljutomerska vinska kraljica Sanja Klenar.

sobota, 17. oktober 2009 ob 19:583

1. oktober VINOfest

Ta konec tedna v petek 16. in soboto 17. oktobra bo v Ljutomeru potekal 1. oktober VINOfest, ki ga organizira društvo KMD KAEMDE. Za obiskovalce bodo pripravili bogat zabavni ter glasbeni program na tržnici pod šotorom.

sreda, 14. oktober 2009 ob 10:482

Galerija velikanov v kulturnem centru

Župan Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana in direktor projektantskega podjetja Atelje Dialog iz Maribora Vojko Pavčič sta na javni predstavitvi zainteresirano javnost podrobneje seznanila s potekom gradnje kulturnega doma s kulturnopromocijskim centrom, ki ga bodo prihodnje leto gradili v središču Svetega Jurija ob Ščavnici, tam, kjer je nekoč stala stara osnovna šola.

petek, 9. oktober 2009 ob 10:252

Začetek tekmovanja v III. DOL - vzhod 2 (ženske)

To soboto, 10. oktobra, se začenja tekmovanje v III. državni odbojkarski ligi - vzhod 2,v kateri tekmujejo tudi ljutomerske odbojkarice. Prvi nasprotnik našihodbojkaric bo ekipa Galeja iz Maribora, ki so v lanski sezoni osvojilekončno 10. mesto v III. DOL.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 10:58

S krediti do likvidnosti

Prleška razvojna agencija (PRA) s sedežem v Ljutomeru za nadaljnje delovanje nujno potrebuje dodatna sredstva, ker pa je agencija gospodarsko-interesno združenje, ustanoviteljice jamčijo za delovanje. PRA so ustanovile občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje ter območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer, ki so omejile pristojnosti direktorju agencije Goranu Šostru.

četrtek, 8. oktober 2009 ob 07:29

Do denarja šolskega ministrstva šele po sodni poti

"Zaradi splošne gospodarske krize, katere posledice je občutil tudi državni proračun in posledično tudi posamezna ministrstva, predvsem v investicijskih zadevah, letos ne bodo izvedene investicije v Osnovno šolo Veržej," se glasi le eden od razlogov, zaradi katerega se je posledično drastično zmanjšal letošnji proračun občine Veržej.

sreda, 7. oktober 2009 ob 07:23

Ponovna rekonstrukcija cestišča na Ormoški cesti v Ljutomeru

Direkcija Republike Slovenije za ceste in Občina Ljutomer sta v letu 2006 financirali rekonstrukcijo Ormoške ceste v Ljutomeru. Dela je izvajalo podjetje SGP Pomgrad d.d. iz Murske Sobote. Po prevzemu del so se na celotnem cestišču pričele pojavljati mrežaste razpoke.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 22:46

Predstavitev raziskovalnega dela

Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej vljudno vabi na predstavitev raziskovalnega dela Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino, ki bo v sredo, 7. oktobra 2009, ob 18. uri, v sobi stalne zbirke fotografij in filmov dr. Karola Grossmanna, OE Muzej (vhod v županat), Glavni trg 2, Ljutomer.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 18:062