Želijo oprostitev okoljske dajatve

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je v preteklosti za svoje območje žepričela s pripravo operativnega programa odvajanja in čiščenjakomunalne odpadne vode, a ga nikoli ni dokončala in sprejela naobčinskem svetu. Zaradi uredbe, ki govori o emisiji snovi pri odvajanjuodpadne vode iz malih komunalnih čistilnih naprav, pa se je sedanjevodstvo občine odločilo pripraviti omenjeni program, ki so ga po daljširazpravi na minuli seji občinskega sveta tudi sprejeli.

torek, 1. september 2009 ob 07:05

Ljubiteljska kultura v septembru

Jesen se bliža, kulturniki se pripravljamo na novo sezono... Vas pa prijazno vabimo na prireditve tudi v septembru!Koledar prireditev je v priponki.

ponedeljek, 31. avgust 2009 ob 18:12

Cesta in voda za boljše življenje

Občina Ljutomer je v zadnjem obdobju veliko investicij, predvsem vcestno infrastrukturo, izvedla v zahodnem delu občine, kjer se razvijaosrednja turistična ponudba občine. V Moravcih v Slovenskih goricah sože zgrajeni zunanji bazenski kompleks in pokriti bazen z wellnesscentrom in savnami družbe Segrap Ljutomer, ki zdaj gradi še hotel, vMali Nedelji pa so že tudi prvi gostje v novozgrajenem hotelupodjetnika Zvonka Morda.

sobota, 29. avgust 2009 ob 18:32

Minister Vlačič odprl hotel aMord

Konec prejšnjega meseca je samostojni podjetnik Zvonko Mord izNoršincev pri Ljutomeru zaključil gradnjo in opremljanje hotela, ki soga postavili ob osnovni šoli v Mali Nedelji. Iz objekta, ki ga je leta2003 Mord kupil od Trgovskega podjetja Vesna, je nastal hotel s tremizvezdicami, v 38 sobah pa lahko prespi več kot 100 ljudi. Vrednostcelotne investicije znaša 2,5 milijona evrov. Za 1,6 milijona evrov jeMord najel kredit, ostalo pa so bila lastna sredstva.

sobota, 22. avgust 2009 ob 10:413

Prva obletnica Republike Prlekije

Fsi pošteni lidje ste v nedelo, 6.septembra, vableni na sedež vlode na Železnih Dverah pri Milani Beleci na veko držovno proslavo ob prvi obletnici razglasitve Republike Prlekije. Slovesnosti, na kerih bode med drügin tüdi javnosti predstovleni strogo zaupni projekt: "V živi sliki in besedi po Prlekiji", se začnejo ob enejsti vüri pred podnevon.

petek, 21. avgust 2009 ob 18:113

Negova vabi

POHOD NA RADGONSKO NOČ bo v soboto, 29. 8. 2009, zbirališče v Negovi pred gradom, odhod ob 17.00 uri, od Ivanjševske slatine ob 17.30 uri. S seboj vzemite dobro voljo, malo malice in pijačo. Ob 1.00 uri ponoči se vračamo z avtobusom iz G. Radgone v Negovo.

petek, 21. avgust 2009 ob 10:00

Ormoški Festival Aktivnih Klubov

Klub ormoških študentov in Mladinski center ormož letos prvič organizirata veliki Ormoški Festival Aktivnih Klubov, po domače OFAK, ki bo potekal od 22. do 29 avgusta na grajskem dvorišču in v okolici v Ormožu.

četrtek, 20. avgust 2009 ob 17:48

Zvočno vizualni dogodek

Multimedijski umetnik Simon Svetlik za vas pripravlja in vas vabi na zvočno vizualni dogodek, ki bo potekal v živo v soboto, dne 22.8. ob 20.30h na domačiji v Bunčanih 32.Svetlik ustvarja na vseh področjih vizualne umetnosti, ki jih kombinira in tako ustvarja nove kvalitete umetniškega izraza. Tokrat vam bo predstavil doživljajski prostor na odprtem, ki ga bo ustvarjal v živo s pomočjo projektorske svetlobe ob predpripravljeni zvočni podlagi.

četrtek, 20. avgust 2009 ob 09:44

Atraktivni spektakel na sejmu Agra 2009

V organizaciji ŠTUDENTSKO-MLADINSKEGA KLUBA KLINKA (ŠMKK) in portala panonija.net bo letos v času sejma Agra 2009 potekalo zanimivo, predvsem pa atraktivno, športno druženje mladih in mladih po srcu. Portal panonija.net, ki letos praznuje prvo letnico delovanja je že lansko leto ob zaključku sejma pripravil festival panonija.net. Letos so se za organizacijo podobnega dogodka odločili skupaj s ŠMKK,ki prav letos praznuje 5. obletnico ustanovitve društva za mlade.

sreda, 19. avgust 2009 ob 16:16

Prenovljen spletni portal

Spletni portal Prlekija-on.net je v teh dneh v prenovi in še je v testni fazi, zato nekatere funkcije še ne delujejo, kot je potrebno ali so omejene, manjkajo slike, itd... To bo odpravljeno predvidoma do konca tega tedna. Vsi registrirani uporabniki morate pred prijavo v sistem zahtevati novo geslo. To lahko storite na naslovu http://www.prlekija-on.net/profil/pozabljeno-geslo.html. Morebitne napake lahko sporočite na info@prlekija-on.net, da bodo lahko čim prej odpravljene.

sreda, 19. avgust 2009 ob 02:151