Fotografija izrinila sliko

Slovenski pregovor pravi: Jabolko ne pade daleč od drevesa. Pregovor velja tudi za 39-letnega Vladimirja Potočnika ml., ki je šel po stopinjah svojega očeta Vladimirja. Kljub temu da si ni, tako kot oče, pridobil akademskega naziva, pa je Vlado, kot ga kličejo prijatelji, podedoval izreden smisel za likovno umetnost.

torek, 22. september 2009 ob 07:11

Stavka v Muri

V Murski Soboti pred tovarno Mura ter pred obratom v Ljutomeru stavka okrog 700 delavcev. V Murski Soboti se je protestno zbralo okrog 500 delavcev, ki so preprečili vstop upravi ter vodstvenim delavcem.

ponedeljek, 21. september 2009 ob 12:111

FS Leščeček vabi nove člane

Folklorna skupina Leščeček z jesenjo vstopa v že četrto sezono delovanja. V tem času smo člani Leščečkov, ki prihajamo iz različnih koncev Prlekije, nastopali na več prireditvah naše občine kot tudi širše.

ponedeljek, 21. september 2009 ob 09:49

Praznovanje s folklorno skupino DU Ljutomer

Folklorna skupina Društva upokojencev Ljutomer, vabi vse na praznovanje 25. letnice njihovega delovanja. Predstavili se bodo v petek, 18. septembra v Domu kulture Ljutomer ob 17. uri. Vstopnine ni.

četrtek, 17. september 2009 ob 14:24

V Ljutomeru prijeli preprodajalce prepovedane droge

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jože Prša, so ljutomerski policisti v petek, 11. septembra v mestnem parku v Ljutomeru izvajali poostren nadzor.

sreda, 16. september 2009 ob 10:496

Ob občinskem prazniku novo krožišče

Z osrednjo slovesnostjo v domu kulture in otvoritvijo krožišča so v občini Križevci pri Ljutomeru sklenili številne prireditve, ki so sovpadale z enajstim praznikom občine. Kot je povedal župan Branko Belec, so se v minulem obdobju v občini zgodili pomembni premiki, saj so uresničili številne zastavljene cilje in obetavne projekte na mnogih področjih.

sreda, 16. september 2009 ob 07:20

Prlekija-on.net tudi na mobilniku

Odslej lahko portal Prlekija-on.net preglejujete tudi na vašem mobilniku, kjer najdete novice in napovednik. Mobilna verzija je posebej prilagojena za ogled v manjših resolucijah ter manjšem prenosu podatkov. Prlekija-on.net mobilno je dosegljiva na naslovu m.prlekija-on.net ali www.prlekija-on.net/mobilno/.

ponedeljek, 14. september 2009 ob 14:051

Praznik buč v Središču ob Dravi

V soboto, 12. septembra je v Središču ob Dravi pri oljarni potekal Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Na prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali potek proizvodnje olja, predstavitev društev ter starih obrti.

nedelja, 13. september 2009 ob 12:10

Prleška brotva

V soboto, 12. septembra so pri vinski kleti Ljutomerčan v Ljutomeru ponovno obudili prireditev Prleška brotva. Na prireditvi ni manjkalo odličnih ljutomerskih vin, letošnjega mošta ter prleških kulinaričnih dobrot.

sobota, 12. september 2009 ob 19:06

Hotel Jeruzalem s 1. oktobrom ponovno odprt

Hotel Jeruzalem v Ljutomeru bo s 1. oktobrom po štiri mesečnem neobratovanju ponovno odprl svoja vrata. Lastniki hotela, družba Zdravilišče Radenci d.o.o. so z novim upravljalcem sklenili najemno pogodbo o upravljanju hotela. Novi najemnik ljutomerskega hotela je tako podjetje Celovite Storitve d.o.o. iz Maribora, ki se ukvarja s čistilnimi dejavnostmi.

petek, 11. september 2009 ob 16:053