Komedija Mrtve duše

Novo gledališko sezono pričenjamo s komedijo naših gledaliških kolegov iz Šmartnega ob Paki. Ne bo manjkal niti STRAŠNI MALI JOŽE, zato pridite in se s kančkom ironije nasmejte v četrtek, 5. novembra zvečer.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:35

Ratifikacija Lizbonske pogodbe

Po tem, ko je češki predsednik danes, 3. novembra 2009, podpisal ratifikacijo nove pogodbe Evropske unije in tako odprl pot skorajšnji uveljavitvi Lizbonske pogodbe, se je na to z veseljem odzvala tudi poslanka SDS v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan Cizelj.

torek, 3. november 2009 ob 21:03

Martinovanje v Ljutomeru

Tako kot prejšnje leto, bo tudi letos v Ljutomeru martinovanje pod organizacijo Lokalne turistične organizacije (LTO) Prlekija Ljutomer in sicer ta konec tedna v petek, 6. in soboto, 7. novembra. Prireditev bo potekala v šotoru na Glavnem trgu v Ljutomeru. Vstop bo prost!

ponedeljek, 2. november 2009 ob 07:58

Kasaštvo v Ljutomeru predstavlja utrip mesta

Pred natanko 135 leti so v bližini Ljutomera potekale prve kasaške dirke na Slovenskem, dijaka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Martina Štampar in Miha Dominko pa sta se pod mentorstvom prof. Suzane Rauter lotila raziskovalne naloge, ki sta jo poimenovala Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino. Na srečanju srednješolskih raziskovalcev Slovenije je bila naloga nagrajena.

četrtek, 29. oktober 2009 ob 07:094

Ljutomerske volilne enote ostajajo nespremenjene

Občina Ljutomer ima nekaj več kot 12 tisoč prebivalcev, na podlagi Zakona o lokalnih volitvah pa svetnike v občinski svet volijo po proporcionalnem načelu. Prve volitve v ljutomerski občinski svet, po uvedbi lokalne samouprave, so v občini potekale v eni volilni enoti, v letu 1998 pa je bil sprejet odlok o določitvi volilnih enot v občini Ljutomer, ki še vedno velja in v katerem so za območje občine bile določene tri volilne enote.

sreda, 28. oktober 2009 ob 07:04

Martinovanje v Ormožu

V Ormožu bodo med 6. in 14. novembrom pripravili tradicionalno martinovanje na katerem se bodo predstavila številna društva, vinogradniki, ansambli ter posamezniki. V času martinovega tedna bo v Ormožu potekal tudi sejem Obrti, turizma, vina in kletarske opreme - Kovito.

torek, 27. oktober 2009 ob 17:10

Ljubiteljska kultura v novembru

Jesensko sonce naj vas greje od zunaj, pogledi na čudovite jesenske barve naj vam vrnejo nasmeh na obraz,naše kulturno povabilo pa naj bo pot k prijateljstvu in veselju do ustvarjanja.Prijazno vabljeni!

torek, 27. oktober 2009 ob 17:08

Tržnice za popestritev dogajanja

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer, zavod v lasti občine Ljutomer, pod vodstvom direktorja Andreja Vršiča vsakoletno z raznimi dejavnostmi skrbi za promocijo Prlekije, obenem pa s prodajo produktov zagotavlja veliko sredstev za svoje delovanje.

torek, 27. oktober 2009 ob 07:06

Svečomat na ljutomerskem pokopališču

Na ljutomerskem pokopališču je sedaj možno kupiti sveče, saj tam po novem stoji svečomat. Na voljo so štiri različne vrste sveč, tudi elektronske. Cene sveč so od enega evra naprej.

nedelja, 25. oktober 2009 ob 20:288

(Ne)jasna Prlekija

Geografske meje Prlekije so zelo zanimiva in za diskusijo prav primerna zadeva. Širijo in ožijo se pač tako, kot to ustreza političnim veljakom ali kakšnim drugim interesom določenih skupin. Naši daljni predniki, predvsem intelektualci, so govorili in v svojih delih skrbno zapisali, da je Prlekija pokrajina med rekama Dravo in Muro.

petek, 23. oktober 2009 ob 07:0716