Odlični rezultati mladih ljutomerskih lokostrelcev

V soboto, 20. aprila, je v Dolenjskih Toplicah potekalo tekmovanje v 3D lokostrelstvu, kjer je Matija Režonja, član lokostrelske sekcije pri TVD Partizan Ljutomer, v kategoriji dečki - sestavljeni lok, dosegel 1. mesto.

sreda, 1. maj 2013 ob 08:261

Panoramska vožnja z blagoslovom starodobnih traktorjev Društva »Pufkači«

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je v soboto, 27. aprila, pripravilo drugo otvoritveno panoramsko vožnjo traktorjev z blagoslovom traktorjev in njihovih lastnikov, ki je potekala pred župnijsko cerkvijo sv. Ladislava v Beltincih.

sreda, 1. maj 2013 ob 08:10

Občina Turnišče se je zahvalila domačim gasilcem ob zadnjih poplavah

Občina Turnišče leži na geografskem poplavnem območju. Tako je bila občina Turnišče izpostavljena velikim letošnjim poplavam, zaradi velikih količin padavin pozimi, pri čemer je nastal visok vodostaj vode, predvsem meseca marca in aprila.

sreda, 1. maj 2013 ob 07:56

V Železnih Dverih kresovali ob elektronskih ritmih

Zadnji aprilski dan, je že tretje leto zapored potekalo kresovanje na gradu Dveri Pax v Železnih Dverih, kjer je društvo KAEMDE za kresni večer pripravilo pravi maraton elektronske glasbe.

torek, 30. april 2013 ob 15:243

»Jas mam pa novi gvant«

Pred polno dvorano gledalcev v kulturnem domu pri Mali Nedelji, se je na praznično soboto, 27. aprila, odvila folklorna in pevska prireditev, na kateri so se predstavile tri generacije folklornih plesalcev od Male Nedelje: folklorna skupina Vrtca Mala Nedelja, osnovne šole Mala Nedelja in KD Anton ...

torek, 30. april 2013 ob 13:17

Deseti blagoslov na Jeruzalemu

Deseto srečanje v lepem vremenu, je na Jeruzalem privabilo okrog 100 različnih voznikov, med katerimi je bilo največ motoristov. Maševal je pater Andrej Lampret, ki že več let prihaja na Jeruzalem in s svojo pridigo navduši udeležence.

torek, 30. april 2013 ob 08:20

Na Cvenu postavili majsko drevo

Pred praznikom dela 1. majem so člani Turističnega društva Cven na Grüntu med prvimi v Prlekiji v soboto, 27. aprila, na dan upora proti okupatorju OF postavili prvomajsko drevo ali mlaj.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 23:584

Setev koruze, kot so nekoč sejali naši predniki na Cvenu

Člani Turističnega društva Cven na Murskem polju v Prlekiji že nekaj let obujajo stara kmečka opravila in običaje, in tako so se tudi letos odločili, da pred prvim majem na polju v neposredni bližini kmečke hiše na Grüntu, zasejejo koruzo, ročno kot so nekoč.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 17:321

V Cezanjevcih nepridiprav predčasno zakuril kres

V ponedeljek, 29. aprila ponoči, je v Cezanjevcih neznana oseba predčasno zakurila kres, ki so ga vaščani pripravili za prvomajsko vaško kresovanje. Gasilci PGD Cezanjevci so zjutraj ob 5.25 kres pogasili ter ostanke odpeljali na komunalno deponijo.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 15:275