Naročnikom storitev Teleing se z začetkom aprila obetajo spremembe

Teleing je postal del Telemacha, v veljavo bo stopil tudi nov cenik

Prlekija-on.net, sreda, 7. marec 2018 ob 10:18
Teleing je postal del Telemacha

Teleing je postal del Telemacha

Operater televizijskih, telefonskih in internetnih storitev Teleing d.o.o., je postal del Telemacha, zato bodo s 3. aprilom v veljavo stopile nekatere spremembe. Te dni so tudi naročniki, ki jih je v Ljutomeru in okolici veliko, prejeli pošto, kjer so navedene novosti.

Kot prvo, bo Telemachova digitalna shema nadomestila trenutno shemo, kjer navajajo, da bodo naročnikom na voljo novi programi in bogatejši paketi. Ker se trenutna programska mesta televizijskih programov razlikujejo od tistih v Telemachovi programski shemi, je treba za ogled vseh novih programov zagnati ponovno iskanje programov. Nekateri obstoječi programi, za katere Telemach nima sklenjene pogodbe, ne bodo več vidni, lokalni programi, ki so bili na voljo naročnikom storitev Teleing, pa bodo vidni od programskega mesta št. 270 naprej. Na analogni programski shemi se bodo medtem zamenjala programska mesta, zato bo za ogled celotne analogne programske sheme potrebno ponovno zagnati iskanje programov.

V veljavo bo stopil nov cenik
3. aprila se tudi Splošni pogoji poslovanja družbe Teleing v celoti nadomestijo s Splošnimi pogoji uporabe storitev družb skupine Telemach, v veljavo pa isti dan stopi tudi cenik fiksnih storitev aktualnih paketov družbe Telemach d.o.o. Cenik je dostopen tukaj.

Fiksno telefonijo Teleing bodo zamenjale storitve fiksne telefonije Telemach. Naročnikom bodo na voljo brezplačni klici v skupini United Group v fiksna omrežja Telemach, SBB Srbija, Telemach Črna gora ter Telemach Bosna in Hercegovina. Brezplačni klici v fiksno omrežje T2 ne bodo več možni razen z dokupom paketov SLO 200 ali SLO 300.

Obstoječi paketi fiksnih komunikacijskih storitev se spremenijo tako, da se obstoječi paketi, spremenijo v ustrezne nove Telemachove pakete. Ohranja se popust za vse naročnike, ki so sklenili aneks ali pogodbo s popustom 4 EUR na obstoječo ceno paketa Teleing. Spremenijo se tudi cene določenih dodatnih paketov in storitev televizije, če niso sestavni del novega paketa.

Uporabniki imajo pravico odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo
Od objave obvestila o spremembah do njihove uveljavitve imajo naročniki-potrošniki, druge osebe pa, če ravnajo v skladu s 129. členom ZEKom-1, v skladu z določili 2. odst. 129. člena ZEKom-1 pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Naročnik, ki to pravico uveljavlja in je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave izbira, ali bo operaterju povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, in prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino. Pravica do odstopa ne vpliva na zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter na izpolnitev drugih pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov.

Poslovalnica Ljutomer na Glavnem trgu, je sicer od 5. do 9. marca zaprta zaradi prenovitvenih del. V času prenove so za urejanje naročniških razmerij na voljo na začasni lokaciji, TUŠ supermarket Ljutomer, posredniško mesto Telemach, od 9. do 12. ure in od 13. do 17. ure. Za vse dodatne informacije pa lahko pokličite na številko 080 35 38.


Več v Gospodarstvo