Gornja Radgona: Fortuna na 3. sejmu Medical

Tradicionalno so se dali poučiti o skrbi za svoje zdravje

Filip Matko Ficko, četrtek, 19. april 2018 ob 09:34
Fortuna na 3. sejmu Medical

Fortuna na 3. sejmu Medical

Prijateljska skupina (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je tudi letos, podobno kot predlani in lani, podala na mednarodni sejem sodobne medicine v Gornji Radgoni - Medical.

Tako je že ob samem vhodu član skupine Fortuna, Jože, prejel v izposojo invalidski voziček, da se je z njim »promocijsko« vozil po sejmiščnem prostoru. To so mu po tradiciji ugodili pri stojnici podjetja Merela d.o.o., kjer so lahko »Fortunaši« prisluhnili tudi krajši predstavitvi o skrbi za lastno zdravje.

Pri stojnici »Specialist za vrat in ramena« so AndrejaMarica in Mladen preizkusili različne vrste masaž, a niso mogli tudi mimo stojnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kjer so se pozdravili s fizioterapevtko Aleksandro. Le-ta je promovirala manualno terapijo (ročna limfna drenaža po dr. Vodder-ju). Masažnega »darila« sta bili pri stojnici »Nano sport« veseli Marica in Andreja ter si rezervirali pripomoček, ki ga od lanskega leta že z velikim veseljem uporablja Marija. Nato so se članice in člani skupine Fortuna podali še v sosednjo razstaviščno halo, kjer je potekalo 12. regijsko preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči za področje Pomurja. Vsi so bili nad prikazanim znanjem mladih navdušeni, Smiljan je ob tem pridno fotografiral, a so se še pred povratkom »na kratko« ustavili pri predstavitvi »Oldi-vozička« za prevažanje invalidne osebe (ki še precej časa ne bo na voljo v DOSOR-ju zaradi izredno visoke cene) ter na predavanju naturopatinje Erike Brajnik (predsednica Združenja naturopatov Slovenije in predstavnica Izvršnega odbora komiteja Svetovne naturopatske federacije - WNF - za Evropo), ki je predstavila depresijo v povezavi z naturopatijo.



Več v Kultura in izobraževanje