Sivi pinot Seven Numbers iz vinske kleti Puklavec Family Wines med najboljšimi na svetu

Sivi Pinot Seven Numbers iz Ormoške kleti je med svetovno konkurenco osvojil najvišje število točk in prejel priznanje »Master«, ki si ga zaslužijo samo najboljša vina v kategoriji

Prlekija-on.net, petek, 15. junij 2018 ob 21:22
Zidanica Malek

Zidanica Malek

Vodilna specializirana revija na področju pijač na svetu The Drinks Business je v sklopu slepega vinskega ocenjevanja sivih pinotov v različnih cenovnih rangih podelila medalje najboljšim na svetu. Sive pinote iz vsega sveta so ocenjevali največji vinski strokovnjaki Masters of Wine, najboljši sommelierji Master Sommeliers in pomembni vinski trgovci.

Sivi Pinot Seven Numbers iz Ormoške kleti je med svetovno konkurenco osvojil najvišje število točk in prejel priznanje »Master«, ki si ga zaslužijo samo najboljša vina v kategoriji. Opisali so ga kot izjemno vino, izredno izstopajoče med konkurenti, še posebej pa so izpostavili izrazite arome jabolk in hrušk, ki se zelo lepo prepletajo z aromami zrelega rumenega sadja.

Direktor in glavni enolog Mitja Herga je ob tej medalji povedal: »Zelo sem ponosen, da znamo v Sloveniji proizvesti Sivi pinot svetovnega formata. Naš terroir zagotavlja popolne pogoje za to sorto, ko pa dodamo še natančno delo v vinogradih, drugačen oz. inovativen pristop pri pridelavi vina in napredno tehniko, uspemo narediti vino, ki lahko prejme najvišja odličja na svetu



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo