Mura se razliva znotraj poplavnih nasipov

V sredo čez dan bo vodnatost večine rek ustaljena, Drava in Mura se bosta še razlivali ob strugi.

Prlekija-on.net, torek, 11. junij 2024 ob 15:45

Tinekov brod, 11.6.2024

Objavil/a Tinekov brod na Gornji Bistrici dne Ponedeljek, 10. junij 2024

Mura pri Tinekovem brodu

Kot navaja Agencija RS za okolje (Arso) imajo reke v večjem delu države veliko vodnatost, posamezne reke v severozahodni in osrednji Sloveniji pa so srednje vodnate. Večina rek počasi upada, naraščajo pa kraška Ljubljanica, Krka, reke na severovzhodu ter Kolpa in Sava v spodnjem toku. Vipava, Drava in Mura se razlivajo na izpostavljenih mestih ob strugi.

Danes popoldne in v noči na sredo bodo manjše reke upadale, zvečer bo začela upadati tudi Vipava. Vodnatost večjih rek se bo še počasi povečevala. V sredo čez dan bo vodnatost večine rek ustaljena, Drava in Mura se bosta še razlivali ob strugi. V četrtek se bo vodnatost rek ponovno nekoliko povečala.

Popoldne bodo padavine oslabele in marsikje prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 24 °C. V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem okoli 23 °C.

V teh dneh bo deževalo

Močno deževje že povzročilo nekaj nevšečnosti


Izdano torek, 11. junija ob 14. uri Reke v večjem delu države imajo veliko vodnatost,...

Objavil/a ARSO vode dne Torek, 11. junij 2024


Več v Narava