Zajelo nas je močno neurje, podrta so številna drevesa in poplavljeni objekti ter ceste

Na delu so trenutno gasilci, ki odpravljajo posledice neurja. Podrta so številna drevesa, povsod na cestah je tudi veliko vejevja.

Prlekija-on.net, petek, 2. avgust 2024 ob 19:55
Neurje v Ljutomeru

Neurje v Ljutomeru

V petek popoldan je Ljutomer in okoliške kraje zajelo neurje z močnim vetrom in nalivom, vmes je padala tudi toča. Podrta so številna drevesa in poplavljene hiše ter ceste.

Na delu so trenutno gasilci, ki odpravljajo posledice neurja. Drevesa so med drugim podrta na Ormoški cesti, Vrazovi ulici, Prešernovi cesti, Grossmannovi ulici pri dvorani ŠIC, pri ZD Ljutomer, povsod na cestah je tudi veliko vejevja.

Med drugim je poplavilo objekte v ulici Bratov Pihlar, Janka Ribiča ulici, Ulici Slavka Osterca, Ulici dr. Franca Kovačiča, kjer je tudi poškodovan objekt. Objekt je poškodovan tudi na Ormoški cesti. V Lidlu tudi črpajo vodo iz trgovine. Na Razlagovi ulici v Ljutomeru je drevo padlo tudi na leseni most in ga uničilo.

Odkrita streha v Bučečovcih

Številne intervencije zaradi neurja, veter odkril več streh objektov


Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo ponoči plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 13 °C.

V soboto dopoldne se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 °C.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta. V torek bo povečini sončno. Verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

Glih zej nad Lotmerkon Kak pa je pri vas

Objavil/a Prlekija-on.net dne Petek, 2. avgust 2024

Občani sporočajo, da mostu čez Ščavnico pri Razlagovi ulici v Ljutomeru več ni, na njega je padlo drevo... Luka Caf in Holcova Klavda

Objavil/a Prlekija-on.net dne Petek, 2. avgust 2024


Več v Narava