Številne intervencije zaradi neurja, veter odkril več streh objektov

Po poročanju bralcev je več streh odkritih na območju Radencev, tudi v Bučečovcih je veter odnesel streho z objekta.

Prlekija-on.net, petek, 2. avgust 2024 ob 20:43
Odkrita streha v Bučečovcih

Odkrita streha v Bučečovcih

V petek popoldan je širše območje severovzhodne Slovenije zajelo močno neurje z vetrom in nalivom. Predvsem močan veter je povzročil, da so padla številna drevesa, odkrilo je tudi številne strehe objektov. Po poročanju bralcev je več streh odkritih na območju Radencev, tudi v Bučečovcih je veter odnesel streho z objekta. Na delu so gasilci, ki odpravljajo posledice, med drugim črpajo vodo iz objektov in odstranjujejo drevesa s cest.

Na Razlagovi ulici v Ljutomeru je drevo padlo tudi na leseni most in ga uničilo.

Spodaj je nekaj fotografij, ki so nam jih posredovali bralci in bralke.

V soboto dopoldne še možne posamezne plohe in nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo ponoči plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 13 °C.

V soboto dopoldne se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 °C.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta. V torek bo povečini sončno. Verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

Neurje v Ljutomeru

Zajelo nas je močno neurje, podrta so številna drevesa in poplavljeni objekti ter ceste


Intervencije gasilcev
Intervencije gasilcev na severovzhodu, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Občani sporočajo, da mostu čez Ščavnico pri Razlagovi ulici v Ljutomeru več ni, na njega je padlo drevo... Luka Caf in Holcova Klavda

Objavil/a Prlekija-on.net dne Petek, 2. avgust 2024


Več v Narava