Zaradi obilnega deževja nekaj težav tudi v prometu

Zaradi padlega drevja sta bili neprevozni cesti, na območju Poljčan pa je ena izmed lokalnih cest neprevozna zaradi poplavljenega cestišča.

Prlekija-on.net, petek, 13. september 2024 ob 18:24
Na območju Zavrča in Šentilja sta bili nekaj časa neprevozni cesti zaradi padlega drevja

Na območju Zavrča in Šentilja sta bili nekaj časa neprevozni cesti zaradi padlega drevja

Obilno deževje je povzročilo nekaj težav tudi v prometu na območju PU Maribor. Na območju Zavrča in Šentilja sta bili nekaj časa neprevozni cesti zaradi padlega drevja, na območju Poljčan pa je ena izmed lokalnih cest neprevozna zaradi poplavljenega cestišča.

Policisti voznike pozivajo k previdnosti med vožnjo, ceste so mokre in ponekod spolzke. Varnostna razdalja in prilagojena hitrost sta v takih razmerah najboljša garancija varnosti.

Še bo občasno deževalo

Ponoči bo pretežno oblačno in suho, v soboto bo pretežno oblačno. Sprva bo občasno rahlo deževalo ponekod v severnih krajih, popoldne pa tudi ponekod drugod, verjetneje v vzhodni Sloveniji.

Sneg na Pavličevem sedlu, foto: Arso

Po Sloveniji obilno deževje, ponekod zapadel prvi sneg


V nedeljo bo večinoma oblačno, tu in tam bo občasno rahlo deževalo, pogosteje pa v vzhodnih krajih. Razen na zahodu bo pihal šibak do zmeren veter severnih smeri.

V ponedeljek bo rahel dež od severovzhoda prehodno zajel večji del Slovenije. V torek bodo sprva ponekod še manjše padavine. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Pretok Ščavnice
Pretok in višina Ščavnice trenutno, vir: si-vreme.com


Več v Narava