Na Cvenu so kožühali, izvedli zabavni petek ter počistili zadružni dom

Na grüntu TD Cven se je odvijalo že 25. kožühaje, ki ga vsako leto pripravijo člani Turističnega društva Cven.

Prlekija-on.net, sreda, 2. oktober 2024 ob 14:24
Kožühaje na Cvenu

Kožühaje na Cvenu

V petek, 19. in soboto, 20. septembra se je na grüntu TD Cven odvijalo že 25. kožühaje, ki ga vsako leto pripravijo člani Turističnega društva Cven.

V soboto so z aktivnostmi pričeli že zjutraj; in sicer z likovno delavnico, katero je vodila domačinka; slikarka Marjana Kmet. Od 17. ure naprej smo si lahko pogledali kulinarično razstavo in kupili srečko na srečelovu. Ob delu - »kožühaju« koruze pa smo prisluhnili pevcem folklorne skupine KD Cven, pozneje pa so obiskovalce zabavali člani ansambla »Metuljčki«.

V petek, 27. septembra smo v sodelovanju z Napihljiva igrala Kukolj prvič izvedli »zabavni petek«, kjer so otroci zelo uživali. Zabavali so se na napihljivih igralih in preizkusili v različnih igrah: biljardu, namiznem nogometu, lokostrelstvu in drugih. Premamil pa jih je tudi vonj po kokicah.

MOPED Tur de Mur 2024

Na dobrodelnem MOPED Tur de Mur 2024 zbrali 2.675 evrov za Karolino


Zadnjo septembrsko in tudi deževno soboto pa smo člani KD Cven in ŠD Cven izkoristili za veliko čistilno akcijo prostorov našega cvenskega zadružnega doma, saj se pričenja »sezona« dogodkov, vaj in treningov v dvorani.

Po akciji pa smo si še ogledali člansko tekmo 1. MNZ Murska Sobota med nogometaši ŠD Cven in Goričanka. Tokrat je zmaga ostala doma; bilo je 4:1 za ŠD Cven. Čestitke!

Skozi ves september pa je sekcija za ravnovesje duha in telesa športnega društva Cven pripravila predstavitve. Predstavile so se Anja Rojko s pilatesom, Bronja Babič z meditacijo in domačinka Nuša Vukan z društvom VitalFit.

Sara Vinkovič, KS Cven

Žegnanje na Zg. Krapju

Letos mineva 140 let od postavitve kapele na Zgornjem Krapju




Več v Kultura in izobraževanje