V strelski ligi ZLD Prlekija tekmovalo 33 strelcev in ena strelka iz petih lovskih družin

Prleški lovci so zaključili s strelsko ligo na glinaste golobe v letu 2024 v kateri so sodelovali LD Apače, LD Negova, LD Videm ob Ščavnici, LD Križevci in LD Mala Nedelja.

Prlekija-on.net, sreda, 9. oktober 2024 ob 08:35
Strelska liga ZLD Prlekija

Strelska liga ZLD Prlekija

Od meseca maja do oktobra 2024 je Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje pri ZLD Prlekija organizirala strelsko ligo v streljanju na glinaste golobe - lovski položaj. Izvedenih je bilo 5 kol. V vsakem kolu so streljali po eno serijo po 25 glinastih golobov. Za končno uvrstitev se je odštel najslabši dosežek. Posamezna tekmovanja (kola) so izvedle sodelujoče lovske družine na svojih streliščih, ki so po koncu vsakega tekmovanja lovske strelce pogostile z malico.

Tekmovalo je 33 strelcev in ena strelka iz petih lovskih družin, članic ZLD Prlekija in sicer: LD Apače, LD Negova, LD Videm ob Ščavnici, LD Križevci in LD Mala Nedelja. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: člani, veterani in super veterani. Tekmovala pa je tudi ena strelka, članica LD Apače, Anica Ščap, kar jih še posebej veseli.

Zaključek letošnje strelske lige ZLD Prlekija je bil v LD Mala Nedelja 5.10.2024, kjer so bile prvim trem uvrščenim v posamezni kategoriji podeljene zaslužene nagrade. Posebno nagrado sta prejela tudi najstarejši strelec - Franc Vajndorfer iz LD Mala Nedelja in Anica Ščap, kot edina ženska strelka. Nagrade sta podelila predsednik ZLD Prlekija, Branko Žnidarič in predsednik Komisije za lovsko strelstvo ZLD Prlekija, Marjan Kaučič.

Slednja sta ob koncu prireditve prisotnim predstavila predlog Pravilnika o lovskem strelstvu in strelskih tekmovanjih ZLD Prlekija, v katerem so podrobneje opredeljeni postopki izvedbe strelske lige, udeležbe na državnem strelskem tekmovanju in pokrivanje stroškov udeležbe na državnem tekmovanju.

Prisotni so se soglasno dogovorili, da tudi v prihodnjem letu nadaljujejo s strelsko ligo z željo, da se za sodelovanje odločijo še LD Ljutomer, Radenci in Gornja Radgona. Čestitke vsem strelcem in strelki za dosežene rezultate in zahvala sodelujočim lovskih družinam za pomoč pri organizaciji in izvedbi strelskih tekmovanj.

Strelska liga ZLD Prlekija



Več v Kultura in izobraževanje

Sprejem za zmagovalca kasaškega derbija

Župan sprejel zmagovalca kasaškega derbija

torek, 15. oktober 2024 ob 17:00
Teden otroka na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Otroci, nepopisani listi

nedelja, 13. oktober 2024 ob 18:58
Bela palica

Na Cvenu bo potekala okrogla miza na temo bele palice

nedelja, 13. oktober 2024 ob 17:42