Pol stoletja zakonskega stanu zakoncev Žnidarič iz Radoslavcev

Po 50. letih skupnega zakona sta ponovno obnovila zakonsko zvestobo

Jože Žerdin, četrtek, 10. oktober 2013 ob 11:09
V župniji Mala Nedelja so ponosni na zakonski par Žnidarič iz Radoslavcev, ki letos praznuje zlato poroko. Janez in Ljudmila Žnidarič sta v zakonu že pol stoletja. Pred 50. leti sta se prvič poročila v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji in po 50 letih skupnega zakonskega življenja sta obnovila zakonsko zvestobo.

Dogodek se je zgodil v soboto, 7. septembra, ko sta se udeležila svete maše, katero je daroval domači župnik župnije Mala Nedelja Tomislav Roškarič, ki jima je za jubilej zlate poroke čestital še na mnoga srečna in zdrava leta skupnega zakonskega življenja. Čeprav sta vajena trdega kmečkega dela na prleški zemlji, ju je to delo vse skozi veselilo. Doma v Radoslavcih sta se celo življenje posvetila delu na kmetiji, kakor tudi delu v vinogradu, kjer sta pridelovala žlahtno vinsko kapljico.

Spominjata se težkih časov, ko so še orali s kravami, ročno kosili na travnikih, pa tudi v času žetve so ročno kosili in z mlatilnico mlatili pšenico za preživetje družine. Janez je bil rojen leta 1939, žena Ljudmila pa leta 1943. Janez je bil vnet gasilec gasilskega društva Radoslavci, sodeloval pri številnih gasilskih projektih, danes je gasilski veteran. Ljudmila pa je svoj prosti čas namenila vzgoji rož in kvačkanju. V zakonu sta se jima rodila sin Janko in hčerka Danica. V 50 letih se je njuni rod Žnidarič povečal za štiri vnuke, ki so pravo veselje zakoncema.

Kljub letom sta še čila in zdrava in rada obiskujeta svete maše v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji.


Več v Kultura in izobraževanje