Obeleževanje evropskega dneva jezikov je GFML prineslo nagrado Zavoda RS za šolstvo

Gimnaziji Ljutomer bo Zavod RS za šolstvo nagrado podelil na osrednji prireditvi ob evropskem dnevu jezikov 26. septembra prihodnje leto v Ljubljani

Prlekija-on.net, nedelja, 15. december 2013 ob 15:15
Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Obeleževanje evropskega dneva jezikov 26. septembra letos, ki so ga že tradicionalno pripravili ljutomerski gimnazijci za ljutomerske osnovnošolce in otroke iz vrtca, ni bilo samo poučno in zabavno za vse udeležence, ampak je dijakom in dijakinjam ter profesorjem profesoricam GFML prineslo tudi nagrado Zavoda RS za šolstvo, ki je za leto 2013 izbral najbolj izvirna obeleženja evropskega dneva jezikov, prenosljiva v druga šolska okolja.

V Ljutomeru počastili Evropski dan jezikov
V Ljutomeru počastili Evropski dan jezikov

Poleg delavnic v petih jezikih je bil letos glavni poudarek na narečjih. GFML-jevci so ponosni, da so gimnazija širše regije in da na šoli uživajo bogastvo vseh narečij, ki jih dijaki prinesejo s seboj. Bistvo praznovanja letošnjega Evropskega dneva jezikov ni bilo le, kako pomembno je učiti se tuje jezike, ampak tudi, kako pomembno je ohraniti in razvijati materni jezik in vso bogastvo njegovih narečij.

Gimnaziji Ljutomer bo Zavod RS za šolstvo nagrado podelil na osrednji prireditvi ob evropskem dnevu jezikov 26. septembra prihodnje leto v Ljubljani, gimnazijci pa se ob tej priložnosti zahvaljujejo OŠ Ivana Cankarja in Vrtcu Ljutomer za sodelovanje.


Več v Kultura in izobraževanje