Tanja Špenko in Saša Bezjak razstavljata v Celovcu

Že šesta umetniška razstava »Okno umetnosti k sosedu«

Filip Matko, sreda, 10. september 2014 ob 08:26
Skulptura in risbe Saše Bezjak

Skulptura in risbe Saše Bezjak

Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu (Klagenfurt) v Avstriji pripravlja že šesto umetniško razstavo v nizu umetniških razstav pod motom »Okno umetnosti k sosedu«. Zgodila se bo v četrtek, 11. septembra, ob 18. uri.

Imenovano razstavo pripravljajo v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov in Slovensko turistično organizacijo SPIRIT, ko bosta svoja dela razstavljali akademska slikarka Tanja Špenko (živi in ustvarja v Ljubljani) in magistra kiparstva Saša Bezjak (slednja živi in ustvarja v Gornji Radgoni). Razstavo bodo odprli v prostorih Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu, odprta pa bo do 2. decembra.

Odprtju razstave bo sledila še pokušina »dobrot izpod Pece«. K tej organizatorji pripisujejo: »…Naravno, domače, tradicionalno in drugačno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti Koroške regije, območja, ki skupaj s sosednjimi občinami onkraj Pece tvori čezmejni Geopark Karavanke. Bogata kulturna dediščina ter neokrnjena narava z gozdovi in razvejano mrežo poti nudijo raznovrstne možnosti za pristna doživetja in prijetna presenečenja na raziskovalnih potepanjih med gorami, na gore, okoli ali celo dobesedno skozi njih…«


Več v Kultura in izobraževanje