Likovni umetnik, rojen v Seliščih, postal častni občan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Pred prazniki smo v prispevku Četrt stoletja Občine Sv. Jurij ob Ščavnici navedli, da so likovnemu umetniku Lojzetu Veberiču, rojenemu v Seliščih v današnji Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ob 25. Občinskem prazniku, podelili naslov Častni občan. Ob tem smo pomotoma zapisali, da mu je bila Plaketa častnega občana Občine Sv. Jurij, podeljena na njegovem domu v Murski Soboti. Slednje ne drži, saj imenovani že nekaj časa živi v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni.

petek, 3. maj 2019 ob 09:19

20-letna voznica trčila v motorista, ki se je pri tem s sopotnico huje poškodoval

V sredo, 1. maja, ob 17.35 uri se je v naselju Kamnica, pripetila prometna nesreča III. kategorije. V nesreči so bili udeleženi 20-letna voznica osebnega avtomobila doma iz Maribora, ter 66-letni voznik motornega kolesa in 61-letna sopotnica na motornem kolesu, oba doma iz okolice Maribora.

četrtek, 2. maj 2019 ob 14:56

Čuki na radgonskem kresovanju pregnali dež

Čeprav jim je tudi letos močno nagajalo vreme, saj je občasno "lilo kot iz škafa", je tudi letošnje kresovanje na ŠTC Trate potrdilo, da je radgonsko kresovanje nekaj posebnega, in da ga nihče ne sme odpovedovati tudi, če je napovedan dež. Spet se je namreč, kljub deževnem in tudi mrzlem vremenu, na tradicionalni prvomajski prireditvi, ki se vsako leto odvija na predvečer praznika dela, zbralo veliko ljudi iz cele regije in tudi iz sosednje Avstrije. V organizaciji Zavoda za kulturo ...

četrtek, 2. maj 2019 ob 13:11

Nov mejnik v številu dnevnih obiskovalcev stolpa Vinarium

Razgledni stolp Vinarium je na letošnji prvi maj zabeležil rekordno število obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, to je 2.121! Doslej je bil rekorden obisk zabeležen prav tako 1. maja pred dvema letoma, ko je stolp obiskalo 1.912 obiskovalcev.Praznični dnevi sicer veljajo za najbolj obiskane na lendavski turistični atrakciji, ki jo letno obišče nekaj manj kot 100.000 obiskovalcev; skupno število obiskovalcev od otvoritve 2. septembra 2015 pa vse do konca letošnjega ...

četrtek, 2. maj 2019 ob 11:201

Natalija Muhič do srebrne medalje

Tik ob izteku letošnjega aprila je v srbskem Čačku potekalo 21. Balkansko prvenstvo v karateju za člane in veterane. Pod vodstvom dveh reprezentančnih trenerjev Vilija Klanjščka in Matije Matijevića, so slovenske barve na tridnevnem tekmovanju zastopali: Nia Ganzitti, Nastja Galič, Bor in Jan Hartl, Nejc Sterniša, Mihael Rukše, Natalija Muhič, Ajla Kurbegović, Nika Šenica, Kiti Smiljan, Tjaž Oblak in Stefan Joksimović.

četrtek, 2. maj 2019 ob 10:35

Številni pohodniki na prvomajskem pohodu na Jeruzalem

Na mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti, 1. maj, se pohodniki vsako leto tradicionalno podajo na pohod na Jeruzalem. Tudi letos so se številni v lepem in sončnem vremenu odpravili na ta pohod iz prleških krajev, tako ljutomerske kot ormoške strani.

četrtek, 2. maj 2019 ob 08:24

Marija in Janez se tudi pri 86. počutita odlično

Ker se življenjska doba Slovenk in Slovencev podaljšuje, je med nami kljub dejstvu, da se mnogi zakoni končajo hitro, še vedno veliko parov, ki dočakajo visoko skupno življenjsko dobo. In med njimi sta tudi Marija in Janez Ketiš iz Sv. Jurija ob Ščavnici, ki sta pred dnevi prejela spominsko litino za 60 let skupnega zakonskega življenja. Obeležila sta torej biserno poroko, ob tej priložnosti sta nam zaupala nekaj zanimivosti iz svojega življenja.

četrtek, 2. maj 2019 ob 08:02

Članice in člani PGD Sp. Krapje so se odpravili na prvo kolesarsko turo

Ob 1. maju, prazniku dela so se članice in člani PGD Sp. Krapje zbrali pred njihovim vaško gasilskim domom, od koder so se odpravili na svojo prvo kolesarsko turo. Pot jih je vodila čez Moto proti Razkrižju, potem proti Bistrici in Tinekovemu brodu. Ob naši Muri so si privoščili daljši postanek, kjer seveda nista manjkali malica in pijača.Z brodom so nato prečkali Muro in na prleški strani bili veseli njihovih tovarišev iz PGD Mota. Tam je sledil postanek na njihovem veselem druženju ...

četrtek, 2. maj 2019 ob 07:51

Prebivalce Ljutomera prebudila prvomajska budnica

Že od leta 1922 se prebivalci Ljutomera zbujajo ob zvokih prvomajske budnice, za katero skrbi Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer. Tudi letos so se člani orkestra že pred šesto uro zjutraj zbrali na Glavnem trgu, od koder so pot nadaljevali proti župniji, policiji, DSO Ljutomer, ... Po poti so zbujali prebivalce v ulicah po mestu in okoliških blokih, zadnja postojanka v Ljutomeru pa je bilo naselje Juršovka. Nato so se podali še proti Mali Nedelji.Na vseh postojankah so jih počastili ...

sreda, 1. maj 2019 ob 22:27

Pri Mali Nedelji so deveto leto zapored blagoslovili motorje

Že deveto leto zapored so na praznik dela v središču Male Nedelje člani domačega Moto kluba Pürgaške sekire, pripravili blagoslov motorjev. V krajevnem središču se je v lepem, a vetrovnem vremenu, zbralo lepo število motoristov in njihovih sopotnikov, ob njih pa še kar nekaj obiskovalcev, ki so praznično dopoldne izkoristili za ogled jeklenih konjičkov.

sreda, 1. maj 2019 ob 20:26