V Trnovski vasi blagoslovili kolesa

»Bela oziroma druga velikonočna nedelja je eden izmed pomembnejših dni v letu. Za Kolesarsko društvo Selce je ta dan že tretje leto zapored rezerviran za blagoslov koles, kolesarjev in kolesark v cerkvi Sv. Bolfenka v Trnovski vasi,« je povedal predsednik KD Selce, Boštjan Čelan.

torek, 30. april 2019 ob 10:10

Ob robu nogometne tekme za 29 kršitev izrekli globe, zoper 5 mladoletnih kršiteljev pa bodo podani obdolžilni predlogi

V nedeljo, 28. aprila, ob 16. uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je Policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 19:001

Ob Svetovnem dnevu knjige predstavili poezije Olge Majcen na Razkrižju

V Občini Razkrižje, so v petek, 26. aprila, ob Svetovnem dnevu knjige organizirali predstavitev avtorske poezije Olge Majcen ter podelili priznanja bralcem, ki so sodelovali v projektu Bralna značka za odrasle.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 18:47

Iz skladišča odtujil skoraj 80 vreč semenske koruze

Neznani storilec je med 26. in 28. 4. 2019, preplezal ograjo in nato skozi vrata vlomil v skladišče ene od kmetijskih zadrug na območju Policijske postaje Lenart. Iz skladišča je odtujil skoraj 80 vreč semenske koruze.Materialna škoda znaša okoli 4.635 evrov. Policisti storilca še iščejo.Podobna tatvina se je pred 10 dnevi zgodila tudi v Ljutomeru, ko je neznanec iz odprtega skladišča odtujil skoraj 52 vreč semenske koruze.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 14:39

V središču vasi postavili 19-metrsko majsko drevo

V nedeljo, 28. aprila, so se zbrali moški iz Ločiča ter pripravili deblo za majsko drevo, spletli venec, nadeli slovensko zastavo ter s skupnimi močmi postavili majsko drevo v središču vasi, v višini 18.90 metra. Le-to je vidno tudi s prometne glavne ceste in je v teh dneh ponos vasi. Majsko drevo krasi dvorišče vaškega doma, ki so ga s pomočjo Občine Trnovska vas, lastnimi in donatorskimi sredstvi postavili v lanskem letu in že služi svojemu namenu, čeprav člani Društva za ohranjanje ...

ponedeljek, 29. april 2019 ob 10:18

Dragoceni nasveti za vrtnarjenje: Nad rdeče polže kar s pivom

Nasveti Miše Pušenjak, kmetijske svetovalke in specialistke za zelenjadarstvo, so v teh dneh, ko je delo na domačih vrtovih, visokih gredah ali balonskih vrtičkih v polnem zagonu, še kako dobrodošli. Ujeli smo jo, ko je svoje nasvete z veseljem delila obiskovalcem Europarkove ekološke tržnice.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 09:51

S kolesi so se podali po poteh v bližini nekdanje železne zavese

Turistično društvo Palinka je v soboto izvedlo kolesarski izlet ob "železni zavesi". Začetek kolesarskega izleta je bil pred vaškim domom v Čentibi, od koder so se odpeljali v smeri Banovega brega in naprej proti Tamaškutu v Dolino. Tu so zavili levo na glavno vaško ulico, po kateri so nadaljevali pot do Orešja. Po makadamu so prispeli do nekdanje plinske postaje, kjer so se ob krajšem postanku seznanili z zgodovino črpanja plina, ki je tu potekalo še deset let nazaj.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 09:40

Otroci vrtca Stročja vas obiskali Šiškovo kmetijo v Rinčetovi grabi

Pred prvomajskimi počitnicami je imela skupina otrok vrtca Stročja vas - vzgojiteljic Marice Fijavž in Simone Škrlec prav poseben dan, saj so lahko doživeli delček kmečkega življenja naših babic in prababic. Peš so se podali iz vrtca proti koncu Rinčetove grabe, kjer sredi čudovitih zelenih pašnikov in prleških vinogradov v objemu narave leži Šiškova domačija. Čisto na koncu vasi, kjer nas premami vonj po cvetočem drevju in pomirjujoče barve pomladi, se zdi, kakor da smo se ...

ponedeljek, 29. april 2019 ob 09:18

Otroka stisnil traktor in ga huje poškodoval

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. aprila, ob 8:16 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče.

ponedeljek, 29. april 2019 ob 07:54

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici zaključili uradni del praznovanja občinskega praznika

Zaključek letošnjega praznovanja se je odvil v nedeljo, 28. aprila, v centru občinskega središča, katerega na novo tlakovane pločnike, so že zgodaj zjutraj napolnile številne stojnice, na katerih so prodajalci ponujali izdelke domače obrti, posebno bogata je bila ponudba sühe robe, igrače, tekstilne izdelke, slaščice, sadike in še marsikaj, kar je mogoče prodati ali kupiti ob tovrstnih priložnostih. Po koncu svetih maš se je povečal še promet na številnih stojnicah s pijačo ...

nedelja, 28. april 2019 ob 20:56