V Oxygen se vračata IN VIVO

V soboto, 18. maja, po sedmih letih v Ljutomer ponovno prihaja vsem dobro poznani glasbeni dvojec IN VIVO, ki ga poznate predvsem po hitu Moje leto, tokrat pa se bosta predstavila z novim komadom Benz. Nastala sta v letu 2007 in od takrat naprej nastopila v več kot 300 mestih po Balkanu in ostalem delu Evrope. Tokrat se ponovno predstavljata v Ljutomeru v organizaciji Balkan Vibes v sodelovanju z Impulse party generation.

nedelja, 28. april 2019 ob 18:56

Člani društva Johann Janez Puch so se podali na otvoritveno vožnjo

V soboto, 27. aprila, so se člani Prleškega društva za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch iz Ljutomera podali na svojo prvo letošnjo vožnjo. Kljub napovedi slabega vremena se jih je pripeljalo s starodobniki lepo število od blizu in daleč. Dvorišče pred klubskimi prostori v Ljutomeru je zaživelo. Po "zimskem spanju" so se prijatelji in somišljeniki spet srečali, živahno razpravljali in si ogledovali lepo zloščena in za nove podvige pripravljena vozila ...

nedelja, 28. april 2019 ob 18:03

Ob dnevu zemlje podarili košček znanja o planetu Zemlja

Ob dnevu zemlje so učenci šole OŠ Janka Ribiča Cezanjevci skupaj z mentoricami Natašo Pušenjak, Martino Cvetko in Jasno Lampreht pripravili za otroke v vrtcu Cezanjevci raziskovalne delavnice na temo planet Zemlja.

nedelja, 28. april 2019 ob 17:40

Na severovzhodu sonce, na severozahodu sneg

V soboto je Slovenijo zajel dež, ponekod se je tudi precej ohladilo. V severovzhodu Slovenije je v soboto popoldan padlo nekaj dežnih kapelj, a se je hitro zjasnilo, v nedeljo imamo pretežno sončno vreme. Povsem drugače pa je na drugem koncu Slovenije, na severozahodu ponekod močno sneži.

nedelja, 28. april 2019 ob 13:09

Člani TD Cven prikazali setev koruze in postavitev mlaja

Vedno aktivni člani Turističnega društva Cven, so tokrat predstavili tradicionalno luščenje koruze in potem strojno sejanje s traktorjem - veteranom. Naj se mi oprosti neznanje prleščine, saj dejansko ne poznam domačega izraza za luščenje tudi ropkati ali ružiti koruzo. Važno je, da so lepo predstavili kako se loči zrnje od storža in potem strojno poseje, zasuje in pognoji zrnje za uspešno rast koruze. V tradicionalno opravo napravljeni člani, so pred traktorjem, klasično z motikami ...

nedelja, 28. april 2019 ob 10:36

Razburljiv prleški derbi pripadel Veržeju

Na praznično soboto, 27. aprila, sta se v 22. krogu 3. SNL - vzhod, v Veržeju na Čistini, srečala prleška predstavnika v tem tekmovanju, NK Veržej in Avto Rajh Ljutomer. Kot se za prleški derbi spodobi, je tudi tokrat bila tekma lepo obiskana, ob tem pa ni manjkalo razburljivih trenutkov, golov, glavni sodnik Samo Veselič pa je razdelil tudi kar 13 rumenih kartonov in enega direktnega rdečega.

nedelja, 28. april 2019 ob 09:23

Kaj je prav in kaj je narobe?

Ali obstaja na tem svetu človek, ki dejansko ve, kaj je prav in kaj je narobe? Vsi radi prisluhnemo strokovnjakom in znanstvenikom s področja družinske terapije, včasih pa nas presunejo zgodbe, da je recimo nekakšen znani psihoterapevt rekel svoji komaj polnoletni pacientki, naj se sleče in jo je potem otipaval. In to ravno on, ki je zagotovo tisočim ljudem razlagal, kako se naj obnašajo v primeru spolne zlorabe.

nedelja, 28. april 2019 ob 09:07

Na enem mestu odvržena velika količina raznovrstnih čevljev in drugih predmetov

Narava se prebuja in vse je že zeleno, sadno drevje že cveti, tudi v gozdu cvetijo razna listnata drevesa, kot je črensa, dren in drugo rastlinje v gozdovih. Občina Beltinci je sicer v zadnjem času vse bolj urejena in čista, saj so občani osveščeni, da odpadke od gospodinjstev sortirajo, za to območje pa je tudi za odvoz odpadkov zelo dobro poskrbljeno. Kljub temu pa se še tu in tam najdejo črna odlagališča smeti, predvsem ob jarkih in gozdovih, saj je nekaterim posameznikom urejeno ...

nedelja, 28. april 2019 ob 08:44

V Veščici prijet tujec, kateri je na nedovoljen način vstopil v državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še šest primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in devet kršitev javnega reda.

nedelja, 28. april 2019 ob 08:30

Četrt stoletja Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

»Jakob Šešerko, oziroma njegova pesem, katero so zapele Jürjovške ljudske pevke, nas spominja, da živimo v raju. Stari in mladi, že četrt stoletja ponosno živimo v naši skupnosti. Petindvajset let Občine Sv. Jurij ob Ščavnici bomo proslavili z današnjo slovesnostjo, še bolj pa s tesno povezanostjo v prihodnje«, je po odpeti jürjovški himni, povedala moderatorka Katja Peršak Hajdinjak v uvodu slovesnosti ob letošnjem prazniku in pozdravila župana Antona Slano, člane ...

sobota, 27. april 2019 ob 16:09