Do dobrega počutja v spomladanskem času

Kaj imajo skupnega alergije, kronične bolečine v hrbtenici, nepotrpežljivost, artritis, težave s koleni, jeza... ? Kako se izogniti spomladanski utrujenosti in kako okrepiti imunski sistem ? Kdaj drenaža in kdaj razstrupljanje ?

sreda, 13. februar 2019 ob 08:43

Knjigarna kot povezovalno kulturno duhovno središče

Tik pred praznikom zaljubljenim Valentinovim, je v Murski Soboti potekal posebej svečan dogodek, saj so v neposredni bližini stolne župnije sv. Nikolaja, kjer ima sedež tudi soboška škofija, odprli prenovljene prostore Kleklove knjigarne Družina. Kleklova knjigarna deluje v teh prostorih že osemnajst let, lani pa jih je vzelo v najem Katoliško založniško podjetje Družina, ki ima svojo prodajno dejavnost v knjigarnah po vsej Sloveniji. Prostore knjigarne, ki je tudi prispevek k stoti ...

sreda, 13. februar 2019 ob 08:31

Pripravljajo delavnice za prijavitelje na 3. javni poziv LAS Prlekija

LAS Prlekija vabi zainteresirane, da se udeležite delavnic za pripravo prijav na 3 javni poziv LAS Prlekija. Na delavnicah bodo predstavili javni poziv, vlogo in možnosti pridobivanja sredstev za izvedbo različnih projektov. Izbrani projekti bodo prispevali k uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija 2014-2020 s sofinanciranjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

sreda, 13. februar 2019 ob 07:45

Ali se Štajerski Brendi podaja v narodno-zabavne vode?

Štajerski Brendi zagotovo velja za enega izmed produktivnejših slovenskih glasbenikov, ki nikakor ne dopušča, da bi ga karkoli zaustavilo na njegovi glasbeni poti.

sreda, 13. februar 2019 ob 07:37

V požaru nastalo za pet tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala materialna škoda, sedem kaznivih dejanj, požar, pet kršitev javnega reda in miru in zasegli vozilo.

sreda, 13. februar 2019 ob 07:05

Zagorela omara, ki se je nahajala ob dimniku

V torek, 12. februarja, ob 17.20 je zagorelo v stanovanjski hiši v naselju Črešnjevci v občini Gornja Radgona. Vzrok požara je bila omara, ki se je nahajala ob dimniku.Gasilci PGD Črešnjevci, Gornja Radgona in Zbigovci so požar pogasili, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.

torek, 12. februar 2019 ob 20:30

Z napisi »Meso je umor« in »Go vegan« nad cvensko kmetijo

V noči iz ponedeljka na torek se je neznanec znesel nad oglasno tablo Kmetije Vargazon na Cvenu, jo poškodoval oz. popisal. Do sedaj neznani storilec jo je popisal z napisom "Meso je umor" ter prečrtal ime kmetije, na asfaltu v bližini pa zapisal še "Go vegan".

torek, 12. februar 2019 ob 19:54

V izboru najboljših restavracij v Sloveniji, tudi dve iz Prlekije

V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji - »The Slovenia Restaurant Awards pod sponzorstvom Diners Cluba« za leto 2019, so tretje leto zapored pripravili nov preliminarni seznam restavracij. V ekipi The Slovenia, ki z dolgoletnimi izkušnjami na področju mednarodne turistične literature, si želijo prispevati najboljši izbor restavraciji v Sloveniji, ki je večplasten - strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom. Njihova vizija je dolgoro ...

torek, 12. februar 2019 ob 18:381

Odprli pisarno za pomoč pri zasvojenosti s tehnologijami

Center Šteker je v začetku leta vzpostavil novo svetovalno enoto v Murski Soboti, kjer nudijo brezplačno psihosocialno pomoč na področju zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami. Ob javni predstavitvi svetovalne enote je bila v Murski Soboti organizirana novinarska konferenca z županom Mestne občine Murska Sobota, predstavniki Centra Šteker in predstavniki ustanov na področju zdravja in sociale.

torek, 12. februar 2019 ob 15:34

S stene nenadoma padli kuhinjski elementi, ki so 35-letno žensko huje poškodovali

Iz PU Maribor so sporočili o nekoliko nenavadni nesreči, ki se je zgodila sinoči, okoli 21. ure, ko so v kuhinji večstanovanjske hiše v Slovenji vasi, s stene nenadoma padli trije pritrjeni kuhinjski elementi. Elementi so hudo telesno poškodovali 35-letno žensko, saj ji je odtrgalo del sredinca desne roke, poškodovali pa so ji tudi kazalec in dlan te roke.

torek, 12. februar 2019 ob 13:39