Prešernov dan na OŠ Mala Nedelja

Na OŠ Mala Nedelja so tako kot vsako leto tudi tokrat obeležili slovenski kulturni praznik s prireditvijo v kulturnem domu Mala Nedelja. Prireditev so pripravili učenci izbirnega predmeta gledališki klub z učiteljem Robertom Langom, ob podpori ostalih sošolcev.

petek, 8. februar 2019 ob 08:06

Ljutomerski policisti obravnavali tatvino

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, štiri prometne nesreče, v katerih je nastala le materialna škoda, šest kršitev javnega reda, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, zasegli dva osebna avtomobila in tri primere povoženja divjadi.

petek, 8. februar 2019 ob 07:45

Ob Prešernovem dnevu izšel nov letni zbornik Splošne knjižnice Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer OE Muzej je v sklopu prireditev ob Prešernovem dnevu predstavila publikacijo Zgodovinski listi 2018. Predstavitev je potekala v torek, 5. februarja, v prostorih muzeja v Ljutomeru.

četrtek, 7. februar 2019 ob 20:25

V mesnem pripravku za kebab, poleg salmonele, še sledi zdravil

V okviru posebnega nadzora povezanega s poljskim mesom je Inšpekcija Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) odvzela v devetih obratih 14 vzorcev. Na vseh 14 vzorcih so bile opravljene mikrobiološke preiskave in preiskave na ostanke veterinarskih zdravil.

četrtek, 7. februar 2019 ob 18:55

V Ptujski kleti predstavili edinstveno kurentovo vino Mistik z letnico 2018

V četrtek so v vinskem hramu Ptujske kleti predstavili letošnje vino Mistik, poimenovano tudi kurentovo vino, ki je že tretje leto zapored plod sodelovanja med Zvezo društev kurentov in Ptujsko kletjo.

četrtek, 7. februar 2019 ob 18:09

Rezultati analiz potrdili neoporečnost mesa iz Panvite

Iz Panvite so sporočili, da so prejeli uradne rezultate analiz poljskega mesa s strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki potrjujejo, da je analizirano meso iz njihovega obrata neoporečno in torej pridobljeno od zdravih živali. "Rezultati analiz potrjujejo, da sodelujemo z zanesljivimi in odgovornimi dobavitelji, ki jim je na prvem mestu varnost in zdravje potrošnikov. Hkrati potrjujejo, da naš sistem nadzora in kakovosti deluje zelo uspešno," so zapisali.

četrtek, 7. februar 2019 ob 15:501

Večina jih gre na državno tekmovanje

V preteklih dneh so na glasbenih šolah Slovenske Konjice (komorne skupine), Postojna (saksofon), Frana Gerbiča Postojna in Cerknica (flavta), Marjana Kozine Novo mesto (klarinet), Rogaška Slatina (petje), in Trebnje (diatonična harmonika), potekala predtekmovanja mladih glasbenikov iz cele Slovenije, za nastop na 48. tekmovanju mladih glasbenikov RS, ki bo v začetku marca 2019. Med udeleženci je bilo tudi kar nekaj mladih tekmovalk in tekmovalcev, ki obiskujejo Glasbeno šolo Gornja Radgona ...

četrtek, 7. februar 2019 ob 13:56

Radenčani po uvrstitev v finale v Ljubljano?

Sredi prvega letošnjega meseca smo na spletnih straneh »Prlekije« poročali o prvem letošnjem predtekmovanju za »Tuševo zvezdico 2019«, ki je potekalo 16. januarja v prestolnem mestu ob Savinji, kjer so nekoč gospodovali Grofje celjski, v Celju. Tam so sodelovale ekipe Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Srednje šole za gostinstvo in turizem Grm Novo mesto in Višja gostinska šola Bled. Tedaj so si uvrstitev ...

četrtek, 7. februar 2019 ob 09:27

Na Cvenu počastili največjega slovenskega pesnika

Tudi letos je literarno-recitacijska sekcija KD Cven poskrbela, da so na Cvenu počastili največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna. Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku so pripravili v sredo, 6. februarja, v Zadružnem domu na Cvenu.

četrtek, 7. februar 2019 ob 07:01

V Ljutomeru vlomili v poslovni objekt

V preteklem dnevu so policisti na območju PU MUrska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč v katerih sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani. Obravnavali so osem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

četrtek, 7. februar 2019 ob 06:52