Iz Ukrajine poizkušal pretihotapiti rake

Uslužbenci Mobilnega oddelka Finančnega urada Murska Sobota so 29. januarja 2019 v okviru izvajanja nadzora na avtoceti A5 zaustavili kombinirano vozilo ukrajinskih registrskih oznak. V vozilu, ki je bilo natovorjeno z rabljenimi oblačili, prehrambnimi izdelki in PVC okni, so uslužbenci Finančne uprave RS (FURS) med pregledom v eni od kartonskih škatel z rabljenimi oblačili našli tudi PVC posodo, v kateri so bili živi raki.

torek, 5. februar 2019 ob 18:23

Vinjen, brez vozniškega dovoljenja in z otrokom v avtu, vijugal po cesti

Policisti so v minulih dneh obravnavali dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu. Policisti postaje prometne policije Murska Sobota so minuli petek, malo pred 21. uro v naselju Sebeborci ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, kateri je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je na sprednjem sedežu v vozilu sedel 3,5-letni otrok, ki ...

torek, 5. februar 2019 ob 14:46

Policistom ni želel povedati, kje je utrpel hude telesne poškodbe

V nedeljo dopoldan so bili ptujski policisti obveščeni, da je v SB Ptuj iskal zdravniško pomoč 24-letni moški, ki je imel poškodovani obe nogi in glavo in je trdil da je sam padel, čeprav so poškodbe kazale na to, da je bil udeležen v prometni nesreči. Ko so se policisti isti dan popoldan, po operaciji, pogovorili z njim, je vztrajal pri svoji »zgodbi« o padcu.

torek, 5. februar 2019 ob 13:01

V letu 2018 je bilo v Sloveniji 316 Francetov, 345 Prešernov in nobenega Franceta Prešerna

Prešernov dan je naš osrednji kulturni praznik, ki ga v Sloveniji zaznamujemo vsakega 8. februarja že od leta 1945, državni praznik in dela prost dan pa je od leta 1991. Tokrat so na Statističnem uradu Republike Slovenije ob tej priložnosti zbrali nekaj uradnih statističnih podatkov, ki jih lahko kakor koli povežemo s pesnikom Francetom Prešernom.Več pa v spodnji infografiki.

torek, 5. februar 2019 ob 11:04

Pri Svetem Tomažu šahiralo 35 šahistov v spomin na Franca Janžekoviča

Športno društvo Sveti Tomaž - šahovska sekcija je v nedeljo, 3. februarja, v kulturnem domu pri Sv. Tomažu organizirala 5. memorial Franca Janžekoviča. Šahisti so tekmovali v hitro poteznem turnirju po švicarskem sistemu in odigrali 9 kol.Tekmovalo je 35 šahistov, ki jih večina igra v Slovenjegoriški ligi, vsi pa prihajajo s severovzhodne Slovenije.

torek, 5. februar 2019 ob 09:02

Policisti obravnavali več nelegalnih prestopov državne meje v minulem vikendu

V nedeljo, 3. februarja, malo pred 12. uro so ormoški policisti, po obvestilu občana, v gozdu blizu naselja Vitan odkrili in zadržali dva državljana Maroka, stara 24 in 25 let, ki sta pred tem na nedovoljen način prestopila državno mejo iz smeri Hrvaške.Slovenski policisti so skupaj z hrvaškimi kolegi opravili ogled kraja nedovoljenega prehoda državne meje, nato pa sta oba zaprosila za mednarodno zaščitno v Sloveniji. Zaradi tega so ju policisti prepeljali v azilni dom v Ljubljani.

torek, 5. februar 2019 ob 08:16

KD Obrež vas vabi na nagrajeno žlahtno komedijo Nežka se moži

Kulturno društvo Obrež vas vabi na nagrajeno žlahtno komedijo "Nežka se moži", ustvarjalca Vinka Möderndorferja. Komedija vas bo sprostila in razvedrila v soboto, 23. februarja, ob 19h, v Domu kulture Sveti Tomaž.

torek, 5. februar 2019 ob 07:59

Nepridipravi ukradli harmoniko

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem kaznivih dejanj, eno prometno nesrečo z gmotno škodo, nedovoljen vstop, požar, dve kršitvi javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

torek, 5. februar 2019 ob 07:00

Požar uničil del ostrešja in leseno lopo

V ponedeljek, 4. februarja, ob 11.36 je zagorelo na počitniškem objektu v naselju Murščak v občini Radenci. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je požar zajel okoli sto kvadratnih metrov grajene površine ter uničil del ostrešja in leseno lopo.Požar so pogasil gasilci PGD Hrašenski Vrh in Radenci-Boračeva.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 20:07

Menjali so se lastniki in najemniki...

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici je v davni preteklosti delovalo veliko gostinskih lokalov, kjer so pripravljali tudi tople jedi. Gostilne iz preteklosti so popisane v znameniti brošuri Gostilne in trgovine v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, za katero so zgodovinsko gradivo zbrali člani Zgodovinskega društva Gornja Radgona, ki je brošuro, s pomočjo občine Sv. Jurij ob Ščavnici, leta 2002, tudi izdalo. V njem so različni avtorji v sliki in besedi opisali 101 trgovino in gostilno iz omenjene ...

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 19:52