V Ljutomer ob materinskem dnevu prihajata dve pevski legendi

Helena Blagne in Tereza Kesovija, dve pevski legendi, bosta v soboto, 23. marca nastopili v dvorani ŠIC v Ljutomeru. Tereza Kesovija, izjemna umetnica, ki je nedavno obeležila 60. let kariere, ter Helena Blagne, najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, bosta na edinstven način predstavili repertoar najbolj prepoznavnih pesmi. Edinstvena priložnost, da razveselite sebe in svoje najdražje pred prihajajočim materinskim dnevom z vrhunskim koncertom dveh pevskih legend: Helene Blagne in Tereze ...

petek, 1. februar 2019 ob 18:461

Gostilna Trnek s ponudbo hišnih specialitet ponovno odprta

V petek, 1. februarja, je svoja vrata ponovno odprla Gostilna Trnek na Moti 76, Dom ribičev Ribiške družine Ljutomer. Nov najemnik je Sebastijan Rudolf, ki nam je ob obisku povedal, da je lokal prenovljen z novim kolektivom in jedilnim listom, kjer najdete vse od ribjih specialitet, domačega narezka iz tünke, različnih hišnih specialitet, do solat in solatnih krožnikov ter testenin in več vrst pic.

petek, 1. februar 2019 ob 12:51

Človek je v zadnjih 100 letih po svetu uničil več kot 64% mokrišč

Ob letošnjem 2. februarju, Svetovnem dnevu mokrišč, ki ga vsako leto obeležujemo v okviru Ramsarske konvencije o mokriščih, je poudarjena vloga mokrišč pri blaženju podnebnih sprememb. Kljub vedno večjemu zavedanju kako pomembno vlogo imajo mokrišča, jih še vedno uničujemo in spreminjamo. Človek je v zadnjih 100 letih po svetu uničil več kot 64% mokrišč. »V Sloveniji imamo še vedno mokrišča ohranjena ob nekaterih rekah in v poplavnih ravnicah, na kraških poljih in na ...

petek, 1. februar 2019 ob 11:57

Podjetje oškodoval za več kot 50 tisoč evrov

Neznani storilec je med 20. in 30. 1. 2019, skozi drsna vrata vlomil v podjetje v okolici Ptuja. Iz različnih objektov podjetja je z agregatov odtujil električne vodnike, odtujil pa je tudi krmilne procesorje, razne dele transformacijskih postaj in razne dele iz industrijskih omaric.Neznani storilec je z dvorišča odtujil tudi doma izdelano avtomobilsko prikolico, štev. šasije 700405, na kateri je bila nameščena reg. tablica MB TL-928. Materialna škoda presega 50.000 evrov.

petek, 1. februar 2019 ob 11:14

Gostilna Trnek na Moti ponovno odpira svoja vrata

Svoja vrata ponovno odpira gostilna Trnek na Moti 76, Dom ribičev Ribiške družine Ljutomer. Nov najemnik Sebastijan Rudolf nam je povedal, da je lokal prenovljen, imajo nov jedilni list ter nov kolektiv, specialitete pa bo za goste pripravljala Martina Žibrat, znana prleška kuharica, ki je nastopala tudi v TV šovu.

četrtek, 31. januar 2019 ob 20:08

V letu 2018 so gasilci PGD Savci največ časa in truda vložili v nabavo novega vozila

V soboto, 26. januarja, so se gasilke, gasilci in drugi gostje zbrali v gasilskem domu na 72. občnem zboru Prostovoljnega Gasilskega Društva (PGD) Savci. Igor Majcen predsednik PGD Savci je zbrane na občnem zboru najprej pozdravil in dal predlog za izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Anton Munda, zapisnikarica je bila Pavla Hebar.

četrtek, 31. januar 2019 ob 17:40

76-letnik izsilil prednost vozniku tovornega vozila in na kraju umrl

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo, 30. januarja in kjer je življenje izgubil voznik osebnega vozila. Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 12.20 76-letni voznik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Svete Trojice proti regionalni cesti Spodnja Senarska-Lenart. Ko je pripeljal do preglednega križišča s to regionalno cesto, se je pričel iz lokalne ceste vključevati v promet na prednostno regionalno cesto, pri tem pa izsilil prednost 61-letnemu ...

četrtek, 31. januar 2019 ob 17:20

Spet divjak na cesti: vozil s hitrostjo kar 134 km/h

Policista Policijske postaje Ptuj sta v sredo, 30. januarja, ob 23.41 na "kritičnem odseku" glavne ceste med Ptujem in Slovensko Bistrico, v križišču z regionalno cesto proti Podovi (v neposredni bližini kraja, kjer se je lani zgodila prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe), z laserskim merilnikom hitrosti izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila. Ta je vozil s hitrostjo kar 134 km/h, čeprav je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h.

četrtek, 31. januar 2019 ob 16:51

V Orehovcih trčili osebni vozili

V četrtek, 31. januarja, ob 15.22 sta v naselju Orehovci, občina Gornja Radgona, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, poškodovanim osebam nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Murska Sobota, ki so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v bolnišnico.

četrtek, 31. januar 2019 ob 16:31

Ugotovili 165 kršitev uporabe mobilnih naprav med vožnjo

V času od 14. in 27. januarja 2019 so policisti po vsej Sloveniji pogosteje nadzirali ali vozniki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon in druge naprave ter opremo, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje. V času trajanja preventivne akcije so policisti Policijske uprave Murska Sobota ugotovili 165 kršitev uporabe mobilnih naprav med vožnjo.

četrtek, 31. januar 2019 ob 12:31