Sanjska država Slovenija (ali je to res?)

A veste, da Napoleon ni bil rojen v Franciji ampak na Korziki? Da Stalin ni bil Rus, ampak sin čevljarja Visarijona Džugašvilija, ki je živel v Tbilisiju v Gruziji. Da se je Freddie Mercury, britanski glasbenik, pevec skupine Queen, rodil na Zanzibarju, otoku, ki pripada Tanzaniji? Njegovi starši so bili iz Indije in so bili pripadniki indijske religiozno-etnične skupnosti Parsov. Kako to, da sem na pol Rusinja, na pol Ukrajinka pišem za Prlekija-on.net?

nedelja, 27. januar 2019 ob 08:36

Hermina in Pavel Ferencek sta v zakonu že 60 let

Kljub nekoliko bolj mrzlem vremenu je tudi januar mesec praznovanj in obeleževanja jubilejev. In tako sta lep skupni življenjski jubilej praznovala Hermina in Pavel Ferencek iz Kobilja. V krogu domačih sta namreč praznovala 60-letnico zakona - biserno poroko. Svojo dolgoletno zakonsko zvestobo sta potrdila v cerkvi Sv. Martina v Kobilju, kjer je zahvalno mašo, ob asistenci domačega župnika Alojza Ratnika, in njunega sina Janeza Ferenceka, ki je župnik v župniji Apače, daroval murskosobo ...

sobota, 26. januar 2019 ob 18:21

Zbudili smo se v najhladnejše letošnje jutro

Vremenska postaja Cven je v soboto, 26. januarja, izmerila najnižjo letošnjo temperaturo. Po podatkih postaje je ob 5:22 temperatura znašala -9,9 °C, rosišče pa je bilo pri -11,1 °C ob 5:30. Jutra so bila po vsej državi hladna, saj se je v petek zvečer v večjem delu države razjasnilo, zato je bila sobotna jutranja temperatura marsikje najnižja v letošnji zimi. Ta se je gibala od -13 do -6, predvsem v alpskih dolinah in na planotah Notranjske pa se je spustila do -17 ° ...

sobota, 26. januar 2019 ob 11:38

Županja pripravila tradicionalni ponovoletni sprejem

V četrtek, 24. januarja, je v ŠIC-u v Ljutomeru potekal tradicionalni Ponovoletni sprejem županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, katerega so se udeležili gospodarstveniki, politiki, direktorji javnih zavodov, predstavniki kulturnih društev in ostali, ki sodelujejo z ljutomersko občino.

sobota, 26. januar 2019 ob 10:23

V Ljutomeru gostovala ena najboljših slovenskih odbojkarskih ekip zadnjih let

V 13. krogu 1. A DOL za ženske sta se v petek, 25. januarja, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley. Z 0:3 (13:25, 21:25, 9:25) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Kamnika. Tekmo si je ogledalo 140 gledalcev.

sobota, 26. januar 2019 ob 08:48

Ljutomerski policisti obravnavali povzročitev lahke telesne poškodbe

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji in sedem kršitev javnega reda.

sobota, 26. januar 2019 ob 08:32

Iz osebnega vozila izteklo olje v dolžini okoli 70 metrov

V petek, 25. januarja, ob 13.49 je med naseljema Ljutomer in Zgornji Kamenščak pri odcepu za Mekotnjak, občina Ljutomer, izteklo olje iz osebnega vozila v dolžini okoli 70 metrov.O dogodku je bilo obveščeno pristojno cestno podjetje.

petek, 25. januar 2019 ob 16:12

Pomurske mlekarne zaposlujejo

V Pomurskih mlekarnah iščejo več ljudi, ki bi se jim pridružili v ekipi. Odprtih je več mest na delovnem mestu vzdrževalec na lokaciji Murska Sobota in delavec v proizvodnji I na lokaciji Murska Sobota in Ljutomer.

petek, 25. januar 2019 ob 16:04

Neznanki ponovno ogoljufali starejšo žensko s pretvezo, da je prejela nagrado v zdravilišču v Radencih

V četrtek, okoli 10. ure, sta dve neznani storilki obiskali 83-letno gospo na Gosposvetski cesti v Mariboru. Natvezili sta ji, da je bila izžrebana v nagradni igri in da je prejela nagrado v zdravilišču v Radencih. Gospa ju je povabila v stanovanje, kjer sta ji dodatno natvezili, da ji morata izmeriti krvni tlak. Med merjenjem sta neznanki postavili stol tako, da je bila oškodovanka obrnjena proti kuhinjskim elementom. Tak položaj sta izkoristili tako, da je medtem, ko je prva merila krvni ...

petek, 25. januar 2019 ob 13:44

S posvetovalnicami krepijo zdravje v lokalni skupnosti

V Zdravstvenem domu Gornja Radgona, kjer v okviru skrbi za zdravje in zdrav življenjski slog državljanov, že vrsto let izvajajo vedno več preventivnih dejavnosti, kamor sodijo strokovna predavanja in svetovanja, dnevi odprtih vrat, delavnice, testi hoje, merjenja krvnega pritiska, krvnega sladkorja, holesterola, pulza, boj zoper depresijo, šole zdravega hujšanja, zdrave prehrane, odvajanja od kajenja, čezmernega uživanja alkohola ipd. Že nekaj let izvajajo tudi psihoedukativne delavnice ...

petek, 25. januar 2019 ob 08:49