V Ljutomeru naznanjeno kaznivo dejanje odvzema mladoletne osebe

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, požar na osebnem avtomobilu, do katerega je prišlo na pomurski avtocesti, tri primere povoženja divjadi, zasegli pa so eno vozilo. V obravnavanih prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda.

petek, 25. januar 2019 ob 06:53

Bobri zgradili jez na Blaguškem potoku

Čeprav se niti najstarejši domačini ne spomnijo, da bi se kdaj govorilo o bobrih ob reki Ščavnici in sploh na tem območju, je sedaj več kot jasno, da so se simpatični glodavci, poleg ob reki Muri, naselili v Ščavniško dolino in celo v Negovsko jezero. Že pred časom nas je do prvega bobrišča v Spodnjih Ivanjcih, pripeljal lovski čuvaj Franc Veberič, ki je na svojem revirju LD Negova prvi »odkril« bobrišče na reki Ščavnici. Takoj zatem nas je poklical še ribič Roman ...

petek, 25. januar 2019 ob 06:46

Ljutomerski strelci z mirno roko na mednarodna tekmovanja

Od 11. do 13. januarja je v Rušah potekalo Mednarodno strelsko tekmovanje z zračnim orožjem, ki je eno največjih v Sloveniji in širši okolici, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

četrtek, 24. januar 2019 ob 18:58

V prometni nesreči umrl 42-letni voznik osebnega vozila

Iz PU Maribor so sporočili, da so malo pred polpeto popoldan bili obveščeni, da se je na lokalni cesti Rošpoh - Kungota pripetila hujša prometna nesreča. Na kraj so takoj poslali reševalce in policiste. Slednji so ugotovili, da sta v prometni nesreči udeleženi dve vozili oz. dva voznika. En od njiju je na kraju nesreče umrl, drugega so telesno poškodovanega odpeljali v UKC Maribor. Cesta je bila za ves promet zaprta.

četrtek, 24. januar 2019 ob 17:36

Migranti preplezali panelno ograjo, kjer so padli v roke policistom

Policisti PP Ormož so v sredo, 23. januarja, ob 4.15, s termovizijo zaznali štiri osebe, ki so preplezale panelno ograjo v bližini romskega naselja Parag v Republiki Hrvaški, v smeri naselja Središče ob Dravi. Takoj po nedovoljenem prestopu državne meje so jih policisti prijeli in ugotovili, da gre za 36-letnega Palestinca, dva Alžirca stara 25 in 35 let in 20-letnega Libijca. Med postopkom so vsi štirje zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih policisti odpeljali ...

četrtek, 24. januar 2019 ob 16:22

Predsednika vlade pozivajo in zahtevajo, da se reko Muro zaščiti

V četrtek so v okviru kampanje Rešimo Muro! predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslali odprto pismo v katerem pozivajo in zahtevajo, da izpolnijo zavezo iz koalicijskega sporazuma, da se reko Muro zaščiti. Celotno besedilo odprtega pisma se nahaja spodaj.

četrtek, 24. januar 2019 ob 12:44

Gasilci in gasilke PGD Koračice so se zbrali na 70. občnem zboru

V soboto, 19. januarja, so gasilci v gasilskem domu organizirali 70. občni zbor PGD Koračice. Zbrane gasilke, gasilce in goste iz drugih društev je najprej pozdravil in nagovoril Avgust Bec predsednik PGD Koračice, nato je podal predlog za izvolitev delovnega predsedstva. Delovno predsedstvo in občni zbor je vodil Ivan Majcen, zapisnikarica je bila Petra Horvatič.

četrtek, 24. januar 2019 ob 09:38

Nesporazum bodo reševali za skupno mizo

V preteklih dneh so se med (radenskimi) gasilci ter županom Občine Radenci Romanom Leljakom, razvenele strasti. Župan Občine Radenci je namreč na svojem Facebook profilu zapisal, da gasilci od občine zahtevajo preveč denarja. Kot je zapisal, pri tem gre za 129.000 evrov.

četrtek, 24. januar 2019 ob 09:30

Na avtocesti zagorelo tovorno vozilo

Prometno informacijski center poroča, da je na avtocesti A5, Maribor - Lendava, med priključkom Vučja vas in priključkom Murska Sobota v smeri Lendave zaradi izrednega dogodka zaprt vozni pas.Po naših podatkih je na tem odseku zagorelo tovorno vozilo, posredovali so gasilci PGD Ljutomer in PGD Murska Sobota, ki so požar pogasili.

četrtek, 24. januar 2019 ob 09:00

Pomagajmo mali Neži, ki se je rodila v 28. tednu

Neža bi se morala roditi marca, a žal ni bilo tako. Rojena je bila prezgodaj, 29. decembra 2017, v 28. tednu z urgentnim carskim rezom. Sedaj je stara dobro leto dni in že od samega rojstva naprej so se vrstili zapleti, šok za šokom za starše in domače. Imela je zastoj srca, amnorejo, krvavitev v možganih in pljučih, sepso ...

četrtek, 24. januar 2019 ob 08:34