V Ljutomeru neznanec namerno poškodoval parkiran osebni avtomobil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo, katera se je končala samo z materialno škodo. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in sedem kršitev javnega reda.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 08:31

Vinko je daroval že vsaj 45 litrov krvi

Radgončan Vinko Gošnik, ki se je pred nedavnim upokojil, gotovo sodi med ljudi, ki se zavedajo kaj pomeni dobrodelnost in prostovoljstvo, saj praktično vse življenje tako ali drugače pomaga vsem okrog sebe. Poleg tega, da je gasilec od malih nog, že 45 let je operativec, kot višji gasilski častnik pa je opravljal večino najvišjih funkcij v PGD Gornja Radgona, kjer je med drugim bil tudi poveljnik, je Vinko tudi dolgoletni prostovoljni krvodajalec. Od leta 1978, ko je kri prvič daroval ...

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 08:27

V ponedeljek zjutraj bo zasijala super krvava Luna

V ponedeljek zjutraj bomo priča prav posebnega luninega mrka, ki mu astronomi pravijo super krvava Luna, saj bo Luna takrat  hkrati najbližje Zemlji (super luna), ob tem pa bo tudi popoln Lunin mrk (krvava luna).

nedelja, 20. januar 2019 ob 19:34

Na voljo nove majice: Prlekija Slovenija

V našo spletno trgovino Prlekija.shop smo dodali novo majico za moške in ženske z napisom Prlekija Slovenija. Majice so primerne za vse prave Prleke in Prlečke ter simpatizerje Prlekije.

nedelja, 20. januar 2019 ob 18:49

Gospodarsko poslopje popolnoma pogorelo, škode za okoli 80 tisoč evrov

V soboto, 19. januarja, okoli 19. ure je na območju Ptuja prišlo do požara. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 5 x 10 metrov, ki je pogorelo v celoti, ogenj pa se je iz gospodarskega poslopja razširil tudi na ostrešje nenaseljene stanovanjske hiše, ki je bila v prizidku.

nedelja, 20. januar 2019 ob 18:26

Festival Veni vidi vino mlado je prvič gostil Ptujski grad

5. festival mladih vin Veni vidi vino mlado se je v soboto, 19. januarja, prvič odvil v prestižnem okolju starega ptujskega gradu, potekal pa je v drugi polovici januarja, ko so mlada vina letnika 2018 že pokazala svoj značaj.

nedelja, 20. januar 2019 ob 18:20

V Ljutomeru na ogled likovna dela udeležencev in ustvarjalcev Sladka Istra 2018

JSKD OI Ljutomer in Splošna knjižnica Ljutomer OE Galerija, sta v četrtek, 17. januarja, v prostorih Galerije Ante Trstenjak v Ljutomeru pripravila odprtje razstave likovnih del udeležencev in ustvarjalcev Sladka Istra 2018.Med deli, ki so bila nagrajena na Sladki Istri v Kopru, je tudi likovno delo članice likovne sekcije KD Ivan Kaučič, Anice Rudolf. Odprtje rastave je s pesmijo popestril Ljutomerski oktet.

nedelja, 20. januar 2019 ob 16:26

Ormožani dobili Žikijev memorial 2019

Rokometni klub Pomurje je že 7. zapored organiziral rokometni turnir - Žikijev memorial 2019. Zaradi pozne odpovedi ekipe iz Hrvaške tokrat ni bil mednarodni turnir, vendar je kljub temu bil to najkvalitetnejši turnir po udeležbi. Nastopila je prvoligaška ekipa Jeruzalem Ormož, ekipa Krškega, ki nastopa v 1.B ligi in se bori za vrh ter domači 1.b-ligaš Pomurje.

nedelja, 20. januar 2019 ob 15:56

V javnem pismu opozarjajo na vsakodnevne nepravilnosti v socialnovarstvenih zavodih

V Društvu Srebrna nit - Združenju za dostojno starost, so na Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za delo, družino, socialnezadeve in enake možnosti, Varuha človekovih pravic, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zastopnika pacientovih pravic, naslovili javno pismo, glede ukinitve zaračunavanja »dodatnih storitev« v socialnovarstvenih zavodih in kjer opozarjajo na konkretne vsakodnevne nepravilnosti.

nedelja, 20. januar 2019 ob 15:35

V Ljutomeru se je odprla nova slaščičarna

V soboto, 19. januarja, se je v Ljutomeru na Miklošičevem trgu ponovno odprla slaščičarna. Odprla se je v prostorih, kjer je že nekdaj delovala vsem poznana slaščičarna Škrajnar-Peischl, pozneje pa tudi Rogljiček.

nedelja, 20. januar 2019 ob 14:353