Izpred stanovanjske hiše ukradli osebni avtomobil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, povoženje divjadi in zasegli vozilo. V obravnavanih prometnih nesrečah je v štirih nastala le materialna škoda, v ostalih treh pa so bili trije udeleženci lahko telesno poškodovani.

četrtek, 24. januar 2019 ob 08:01

Veliko zanimanje za Valentinov koncert v Ljutomeru

Za Valentinov koncert, ki bo 16. februarja v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, na katerem bosta nastopila Petar Grašo in Danijela, je že skoraj razprodan, nam je zaupal organizator koncerta. Zato vsem tistim, ki še nimate vstopnice in se nameravate udeležiti koncerta, priporočamo, da si jo čim prej zagotovite, saj bodo te zagotovo kmalu pošle.

sreda, 23. januar 2019 ob 17:28

Spoznaj Slovenijo, kakor je doslej še nisi

Statistični urad Republike Slovenije je predstavil večigralski kviz Junaki Slovenije, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače.

sreda, 23. januar 2019 ob 17:25

Benediški vinogradniki so obujali tradicijo in rezali trte

Člani in članice Turistično-vinogradniškega društva Benedikt, kjer že od ustanovitve, to se je na pobudo domačega vinogradnika, kletarja in vinskega viteza Zlatka Boraka, zgodilo 11.1.2003, veliko pozornost namenjajo izobraževanju. S tem namenom za približno 70 članic in članov, pripravljajo strokovna, tako teoretična kot praktična usposabljanja o vseh opravilih v vinogradu in postopkih negovanja vina v kleteh. In kot je različno delo v vinogradu in kleti, tudi benediško društvo ...

sreda, 23. januar 2019 ob 16:44

Ogoljufal jih je za najmanj 70 tisoč evrov, ste med njimi?

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so 17. 1. odvzeli prostost 34-letnemu osumljencu zaradi storitve več kaznivih dejanj goljufije in ga 19. 1. s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici v Krškem. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor. Osumljenca z območja Posavja so kriminalisti v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, bil je že pravnomočno obsojen na večletno zaporno kazen.

sreda, 23. januar 2019 ob 16:20

Krivolovca pobila ogroženo veliko uharico

V mesecu decembru 2018 so bili na Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) seznanjeni s primerom nezakonitega uboja zavarovane sove velike uharice (Bubo bubo). Kot so sporočili, sta lovca LD Mislinja z zračno puško najprej ustrelila, nato pa še s palico pokončala našo največjo sovo. O tem krutem dejanju sta bila obveščena tudi Zavod za gozdove Slovenije ter Lovska družina Mislinja.

sreda, 23. januar 2019 ob 11:53

Znan je datum 39. Maratona treh src

V maju bo ljubitelje teka ponovno povezal Maraton treh src, ki v letošnjem letu nadaljuje 39-letno tradicijo. Športni navdušenci si v koledar zabeležite soboto, 18. maja 2019, ko boste na izbrani trasi lahko preizkusili svoje meje in se nato sprostili ob pestrem spremljevalnem programu. Prijave so že odprte, zato pravočasno poskrbite za telesno pripravo in prijavo. Slednja je do 17. 4. še ugodnejša.

sreda, 23. januar 2019 ob 10:49

Že dopoldan »napihal« 1,48

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v torek ob 10.03 v Murski Soboti ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri vozniku, ki je bil brez veljavnega vozniškega in prometnega dovoljenja je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 1,48 mg/l alkohola. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

sreda, 23. januar 2019 ob 10:06

Srečali so se čebelarji Apaške doline

Čebelarsko društvo Apače, ki deluje osmo leto in šteje 35 članov, je pripravilo redni letni zbor članstva, na katerem so pregledali delo društva v minulem letu in si zadali naloge za leto 2019. Zbora so se udeležili številni gostje, med njimi tudi župan občine Apače dr. Andrej Steyer, podpredsednik ČZS Janez Vencelj, terenski svetovalec za čebelarstvo pri ČZS Jakob Madjar, predsednik in tajnik ČD Sv. Jurij ob Ščavnici, Vlado Žinkovič in Janko Žunič, predstavnika ČD Negova ...

sreda, 23. januar 2019 ob 10:00

Zasegli skoraj 25 kg konoplje

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so v nedeljo, 20. januarja, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje opravili t.i. temeljito mejno kontrolo avtobusa kosovskih registrskih oznak, ki je vstopal v našo državo. Med kontrolo so v kovčku voznika avtobusa, 31-letnega državljana Črne Gore, našli 25 zavojev prepovedane droge konoplje rastline. Kovček so policisti ustrezno zavarovali ter o najdbi obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

sreda, 23. januar 2019 ob 08:06