Nejcu Sterniši pet lovorik

Pred dnevi je potekala prireditev z naslovom "Karateist leta 2018", kjer so podelili pokale in plakete za najboljše karateiste preteklega leta. In tukaj je bogato bero imel Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki je k naslovu državnega prvaka posamezno v katah kadeti in državnega prvaka ekipno mladinci, dodal kar pet lovorik. Dobil je pokal za 1. mesto pokalnega zmagovalca v katah, 1. mesto za pokalnega zmagovalca skupaj kate in borbe, 1. mesto ekipnega pokalnega zmagovalca, 1. mesto za klubskega ...

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 22:45

Predstavili se bodo lokalni kulturni ustvarjalci

Čeprav pogosto slišimo, kako živimo v časih, ki umetnosti in kulturi niso najbolj naklonjeni, nikakor ne moremo mimo dejstva, da imamo tudi po zaslugi društev in drugih organizacij, torej večinoma prostovoljcev in volonterjev, ki jim ni žal prostega časa, v Sloveniji pestro in pisano kulturno-umetniško ponudbo, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. Ne smemo pa prezreti, da imamo v Sloveniji najverjetneje edini na svetu državni praznik kulture, ki je tudi dela prost dan. In v želji, da bi ...

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 22:38

600 let pravoslavnega verovanja v Sloveniji

Minulo soboto, 26. januarja, je bil za Srbe, živeče v Republiki Sloveniji, izredno slovesen dan: spomnili so se 800-letnice autokefalnosti (samostojnosti) Srbske pravoslavne cerkve, 600-letnice pravoslavja v Sloveniji ter 500-letnice pravoslavnega življa v Beli krajini.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 22:30

Na GFML bodo predstavili nov študijski program

Danes je svet precej drugačen, kot je bil pred desetimi leti predvsem zaradi razvoja svetovnega spleta (World Wide Web), ki je prerasel računalništvo in informatiko, vse se namreč dogaja v njem, zato po eni strani odpira nove potrebe po delovnih mestih in ustvarja poklice sedanjosti in prihodnosti po katerih še pred desetimi leti ni bilo potreb (spletni inženir, dizajner spletnih strani, podatkovni analitik in strokovnjak, samostojni podjetnik v digitalnem marketingu, socialnih omrežjih, ...

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 17:11

Zasegli kilogram konoplje

Patrulja PP Gornji Petrovci je 22.1.2019 v večernem času pri delu na terenu opazila več parkiranih osebnih vozil na zelenici, na območju občine Rogašovci. V vozilih so se nahajale osebe in s svojim obnašanjem, ter zadrževanjem na kraju vzbujale sum, da izvršujejo oz. so izvršile kaznivo dejanje oz. prekršek.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 15:23

Stopnja samooskrbe z vinom je bila v tržnem letu 2017/2018 91-odstotna

Statistični urad Republike Slovenije je objavil bilanco za vino v Sloveniji za tržno leto 2017/2018, kjer navajajo, da so bela vina predstavljala 68 odstotkov skupne proizvodnje vina v Sloveniji, glede na kakovost najvišji delež vin z zaščiteno označbo porekla.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 11:08

Na nedeljski večer so se stepli v gostinskem lokalu

V nedeljo, okoli 19. ure se je v gostinskem lokalu v Mariboru steplo več oseb. Policisti, ki so intervenirali, so ugotovili, da so se stepli Mariborčani, stari 31, dva 34 in en 35 let. Ker se najmlajši in eden od obeh 34-letnikov tudi ob intervenciji policistov nista pomirila in nista upoštevala ukazov policistov, naj prenehata s kršitvijo in se umirita, so ju policisti pridržali. Vsem štirim so policisti izdali plačilni nalog.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 09:14

Letna skupščina ljutomerskih čebelarjev

Minilo je leto in čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer smo se zbrali, da pregledamo in ocenimo svoje delo v letu 2018, sprejmemo program za leto 2019 in sprejmemo še nekaj sklepov za bodoče delovanje. Zbrali smo se praktično vsi in aktivno sodelovali v razpravah.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 08:27

Gasilci ob požaru iz bližnjih prostorov rešili dva kozlička

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči. Pri tem se je ena končala z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavani so bili še trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega sta bili obravnavani dve kaznivi dejanji in dve kršitvi javnega reda.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 08:11

Ludvik Vrečič, prvi prekmurski akademski slikar

V Galeriji Murska Sobota bodo v čast letošnje 100-letnice združitve Prekmurja z matičnim narodom pripravili razstavo del prvega prekmurskega akademskega slikarja Ludvika Vrečiča (risbe in slike iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota), a ob njegovih delih bodo na ogled še dela Tuga Sušnika.

ponedeljek, 28. januar 2019 ob 08:00