Zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše

V nedeljo, 27. januarja, ob 19.04, je prišlo do požara v kletnih prostorih stanovanjske hiše v naselju Rinčetova Graba v občini Ljutomer.Gasilci PGD Ljutomer, Podgradje in Stročja vas so požar pogasili, iz bližnjih prostorov rešili dva kozlička ter pregledali in prezračili prostore. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

nedelja, 27. januar 2019 ob 20:07

Se bo kmalu smučalo na prleškem smučišču?

V Prlekiji, v občini Sv. Tomaž, deluje edino smučišče v širši regiji, smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih, s katerim upravlja Smučarski klub Sveti Tomaž. Klub deluje od leta 1996, od takrat je urejeno tudi smučišče, ki pa je zaradi milih zim in premalo snega v teh letih le redko lahko obratovalo. Leto 2017 je bilo za klub prelomno in tudi zgodovinsko, saj jim je januarja uspelo prvič smučišče umetno zasneževati z enim snežnim topom, nato pa so uspeli dokončno zgraditi ...

nedelja, 27. januar 2019 ob 18:23

Uspešni nastopi ljutomerskih karateistov na mednarodnem turnirju

V Slovenskih Konjicah je v soboto, 26. januarja, potekal 2. Mednarodni Horse Cup Konjice 2019, eden izmed petih največjih karate turnirjev v Sloveniji, najvišje A kategorije. Sodelovalo je 88 klubov iz 12 držav in skupno 837 nastopov.

nedelja, 27. januar 2019 ob 17:36

Odbojka dečki: Radenčani prvi, Ljutomerčani tretji

V Slovenski Bistrici je v nedeljo, 27. januarja, potekal 1. krog turnirja v odbojki za dečke B lige, skupine A. Sodelovale so štiri ekipe, najuspešnejši pa so tokrat na gostovanju bili Radečani (Sven Ploj, Lan Marič, Teo Založnik, Gašper Koren, Nik Marič, Žiga Ploj, Anej Horvat, Timi Klobasa, Marcel Tompa, Aljaž Mulec in Matjaž Ros), ki so pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča iztržili štiri točke v dveh tekmah.

nedelja, 27. januar 2019 ob 17:13

Radenski odbojkarji nizajo zmago za zmago

V veliki športni dvorani v Radencih je v soboto, 26. januarja zvečer, pri odbojkarjih OK Radenci gostovala ekipa OK Korvolley iz Mislinje. Svoj niz zmag so domačini pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude nadaljevali tudi tokrat, premagali goste kar s 3 : 0 (25:20; 25:20; 25:16), najboljši posamezniki pa so tokrat bili: Nik Škrjanec (19 točk), Primož Horvat (8 točk), Tomaž Ajlec (6 točk), Alen Repija (4 točke) itd. Tako so Radenčani še naprej vodilni ...

nedelja, 27. januar 2019 ob 17:08

Miha Rudolf državni prvak v judu

V soboto, 26. januarja, so na Državnem prvenstvo starostnih skupin U18 in U14 tekmovali tudi prleški judoisti iz TVD Partizana Ljutomer, JK Ormož, JK Juršinci, JK Križevci pri Ljutomeru in ŠD Prleška judo šole.

nedelja, 27. januar 2019 ob 12:36

DOSOR Radenci: Muzikoterapija in demenca

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je Društvo »Zdravje in glasba« v četrtek, 24. januarja zvečer, pripravilo glasbeno-izobraževalni večer pod naslovom »Muzikoterapija in demenca«. Pripravila in izvedla sta ga zakonca Trojnar - Budak, dr. med. Irena Trojnar Budak (specialistka splošne medicine) in prof. glasbe Berislav Budak, ki je tudi predsednik imenovanega društva.

nedelja, 27. januar 2019 ob 10:32

V Ljutomeru se je delavec pri podiranju drevesa huje telesno poškodoval

Preteklo soboto so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se vse na srečo končale le z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru, nesrečo pri delu in tri primere povoženja divjadi.

nedelja, 27. januar 2019 ob 09:04

Bobri na Blaguškem potoku gradijo še en jez

Pred dnevi smo pisali o bobrih, ki so se v zadnjih letih zelo razširili po Sloveniji, tudi v naših koncih. Tu so jih pred kratkim opazili oz. njihovo delo, na Blaguškem potoku, kjer so nedaleč od jezu Blaguškega jezera, zgradili pravi majhni jez, ki je zgrajen iz debel in vej v okolici, od bobra podrtega drevja in grmovja, v višino kakega metra in pol. Utrdil ga je tako, da se je za jezom dvignila vodna gladina v višino, kolikor segajo brežine potoka, tako da se voda že razliva po okolici ...

nedelja, 27. januar 2019 ob 08:58

Sanjska država Slovenija (ali je to res?)

A veste, da Napoleon ni bil rojen v Franciji ampak na Korziki? Da Stalin ni bil Rus, ampak sin čevljarja Visarijona Džugašvilija, ki je živel v Tbilisiju v Gruziji. Da se je Freddie Mercury, britanski glasbenik, pevec skupine Queen, rodil na Zanzibarju, otoku, ki pripada Tanzaniji? Njegovi starši so bili iz Indije in so bili pripadniki indijske religiozno-etnične skupnosti Parsov. Kako to, da sem na pol Rusinja, na pol Ukrajinka pišem za Prlekija-on.net?

nedelja, 27. januar 2019 ob 08:36