Beltinčani z zmago proti KD Ljutomer potrdili prvo mesto na lestvici, KK Ljutomer po podaljšku ostal brez prve zmage

V sedmem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige je bil na sporedu derbi prvo- in drugouvrščene ekipe med KK Sistemorg Beltinci in KD Ljutomer. Bistričani so se Sobočancem oddolžili za poraz v 2. krogu, Lendavčani pa so po preobratu premaagali KK Ljutomer.

torek, 22. januar 2019 ob 21:13

Vse za poroko na enem mestu

V motelu Čarda v Nemčavcih pri Murski Soboti so se letos ponovno odločili in v nedeljo, 20. januarja, v prenovljeni dvorani motela Čarda pripravili poročni sejem oziroma predstavitev sanjske poroke. Organizator se je za poročni sejem odločil, ker pri organizaciji poroke potrebujemo tudi zunanje sodelavce, ki vsakemu mlademu paru omogoča in olajša, da se poroka lažje in lepše izpelje.

torek, 22. januar 2019 ob 18:37

SNG Maribor: Obeležitev pomembnih obletnic

V Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru bo to soboto, 26. januarja ob 20. uri, posebno slovesno. Zagrebško-ljubljanska metropolija srbske pravoslavne cerkve, Srbska pravoslavna cerkvena občina v Mariboru in Ambasada Republike Srbije v Sloveniji pripravljajo slavnostno akademijo ob letošnji 800 letnici samostojnosti Srbske pravoslavne cerkve ter 600 letnici rojstva Katarine Kantakuzine Branković. Njena mati je bila bizantinska princesa Eirena Kantakuzen, oče pa Jurij (Đurađ) Brankovi ...

torek, 22. januar 2019 ob 18:13

Odigran 4. krog Zimske nogometne lige Športne zveze Ljutomer

V soboto, 19. januarja, je bil v športni dvorani ŠIC Ljutomer odigran 4. krog 13. sezone ZLMN ŠZ Ljutomer. V članski kategoriji je po treh odigranih krogih v skupini A na vrhu ekipa ŠD Cven - MRD  s 7 točkami, v skupini B pa je na vrhu lestvice ekipa KMN Šport plus iz Ljutomera z 9 točkami. Na lestvici strelcev še vedno vodi Primož Kolbl iz ekipe ŠD Cven-MRD, ki je dosegel 7 zadetkov.

torek, 22. januar 2019 ob 17:38

Ob godu sv. Vincenca so se v vinogradu zbrali člani DV Mala Nedelja

Danes, 22. januarja, goduje sveti Vincenc, zavetnik vinske trte in vinogradnikov. Po enem izmed številnih običajev ob godu tega svetnika, naj bi gospodarji vinske trte še pred sončnim vzhodom odrezali rodno šibo trte, jo dali v vodo in postavili na toplo. Če trta ozeleni, pokaže da je dobro prezimila in da se obeta dobra vinska letina. Ta ozelenela trta pa mora biti povezana tudi v »presmecu« na cvetno nedeljo.

torek, 22. januar 2019 ob 16:38

V tovorno vozilo vstopili že v Srbiji, odkrili so jih na slovenski meji

V ponedeljek, 21. januarja, ob 9.35 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 49-letni Turek, voznik tovornega priklopnega vozila turških registrskih oznak.

torek, 22. januar 2019 ob 15:14

Tokrat sneg do nižin

Tako vsaj napovedujejo vremenoslovci. Pri Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo v torek popoldne v zahodni in severozahodni Sloveniji deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 °C. Ponoči bo v večjem delu države snežilo, sneg pa se lahko pojavi tudi na Obali.

torek, 22. januar 2019 ob 12:39

Minister Leben v Veliki Polani: hidroelektrarn na Muri ne bo

Minister za okolje in prostor Jure Leben je nagovoril udeležence in skupaj z Miguelom Clüsener-Godtom iz UNESCO-vega Programa Človek in biosfera (MAB) podelil certifikate županjam in županom občin novo ustanovljenega Biosfernega območja Mura.

torek, 22. januar 2019 ob 11:291

Občina Ljutomer pojasnjuje postopke povezane s staro šolo pri Mali Nedelji

Pred dnevi smo pisali o zgodbi stare šole pri Mali Nedelji, pri kateri so pred letom in pol postavili gradbene odre, vmes se ni zgodilo praktično nič, sedaj so odre pospravili. Tema je v času volilne kampanije pred lokalnimi volitvami bila tudi aktualna tema večine političnih strank, katere sedaj sestavljajo večino v novem ljutomerskem občinskem svetu. Občina Ljutomer nam je sedaj podala izjavo, v kateri podajajo pojasnila glede postopkov povezanih s staro šolo ter zanikajo navedbe mož ...

torek, 22. januar 2019 ob 11:234

Voznik zapeljal v ograjo mostu

V torek, 22. januarja, ob 9.44, se je v Vogričevcih zgodila prometna nesreča, kjer je bilo udeleženo eno osebno vozilo, ki je trčilo v ograjo mostu.Gasilci PGD Ljutomer so odklopili akumulator in odstranili avto s cestišča. Poškodovana je bila ena oseba, oskrbeli so jo reševalci NMP Ljutomer.

torek, 22. januar 2019 ob 10:59