Policisti v ponedeljek kar trikrat posredovali pri sporih v družinah

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 21. januarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 11.35 so bili obveščeni o težavah v družini v okolici Svetega Tomaža. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prišlo do nesporazuma med sinom in materjo, pri tem pa elementov kaznivega dejanja ali prekrška niso zaznali, zato so zadevo zaključili s uradnim zaznamkom.

torek, 22. januar 2019 ob 09:44

Izmenjali so si igrače, oblačila in obutev

Po decembrski izjemno uspešni "izmenjevalnici" oblačil in obutve za otroke in odrasle, so radgonska Iniciativa Rastišče, skupaj s soboško igralnico Mali ČuDo, ter Mensano, pripravili še "Izmenjevalnico otroških oblačil in igrač" in vsega ostalega. Z željo, da bi nekoliko omilili zapravljanje in razsipništvo, so v igralnico Mali ČuDo v prostorih Mensane v Murski Soboti aktivisti omenjenih organizacij pritegnili kakšno stotnijo otrok in njihovih mamic, očkov, dedkov in babic, ki so ...

torek, 22. januar 2019 ob 08:08

Dijaki GFML s svojimi filmi v angleščini posegli po najvišjih priznanjih

Sredi šolskega leta se izvede obilica tekmovanj z različnih področij, ki se jih udeležijo dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML). Tokrat smo priča izjemnemu uspehu dijakov na tekmovanju v znanju angleškega jezika za dijake drugega letnika. V vseh treh kategorijah, v katerih so sodelovali, so s posnetimi kratkimi filmi v angleškem jeziku osvojili 2 zlati, 4 srebrna in 1 bronasto priznanje.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 18:251

V Križevcih so zapeli in zaplesali mlajši in starejši

Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru je pod vodstvom neumorne predsednice Milice Hamler, že jubilejno priredilo peto srečanje mladih in starejših nastopajočih ljubiteljev pod imenom »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«. Prireditev je z žametnim glasom in tekočo preprosto in duhovito besedo povezoval Bojan Rajk, znanec z radijskih valov.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 18:02

Nadaljujejo se tekme v državnih odbojkarskih ligah

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci je v 11. krogu tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi moški vzhod, 19. januarja popoldne, gostovala v Hočah pri Mariboru, pri tamkajšnji ekipi OK Hoče II ter iztržila popoln izkupiček z rezultatom 0 : 3 (14:25; 09:25; 12:25). Največ točk so dosegli igralci: Blaž Ajlec in Nik Škrjanec po 18 ter Saša Ratkai in Jaka Banič po 6.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 17:32

Ministrstvo oddaja najemniško stanovanje v Gornji Radgoni

Vas zanima najem nezasedenega službenega stanovanja Ministrstva za notranje zadeve v Brežicah, Lendavi ali Gornji Radgoni? Ministrstvo namreč obvešča vse zainteresirane fizične ali pravne osebe, da se lahko prijavijo za najem katerega od treh praznih, vseljivih stanovanj, ki še niso bila dodeljena uslužbencem policije ali drugim javnih uslužbencem.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 17:23

Zaradi hitrosti in vinjenosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v steber ulične razsvetljave

V nedeljo, 20. januarja, malo po 4. uri je zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti 24-letni voznik osebnega avtomobila v krožišču v Lipovcih izgubil oblast nad vozilom in trčil v steber ulične razsvetljave. Pri vozniku, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 1,03 mg/l alkohola.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 14:43

Pred pol stoletja sta začela iz nič, a z veliko ljubezni

Enako, kot pred 50 leti, ko sta si pred matičarjem in pred oltarjem izrekla zvestobo Zofija in Karel Druzovič iz Gočove pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, sta tudi tokrat svojo zakonsko zvestobo potrdila pred matičarjem in pred oltarjem. Takrat sta k civilni poroki odšla v Lenart, cerkveni pa v cerkev Sv. Trojice, kjer sta sedaj potekala oba obreda. Civilni obred zlate poroke je tokrat, ob matičarki Dragici Kramberger, prvič v vlogi župana opravil David Klobasa.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 11:40

Vozil močno pijan ter si »prislužil« globo najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk

Policisti Policijske postaje Maribor II so v nedeljo ob 2.50, na Cesti proletarskih brigad v Mariboru ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, doma z območja Maribora. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus. Elektronski indikator alkohola je pokazal rezultat 1,57 mg/l alkohola (po starem okoli 3,14 g/kg).

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 11:02

Voznik tovornega vozila trčil v službeno vozilo policije

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 18. januarja, ob 9.30 je bila patrulja napotena na prometno nesrečo z materialno škodo v Moškanjce, kjer je voznik tovornega vozila trčil v službeno vozilo policije. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 10:50