Sivi panterji s fotoaparati ob reki Muri

Že četrto leto se ljubitelji fotografiranja, ki so že v letih »sivih panterjev«, srečujejo v okviru foto krožka. V samem začetku jih je vodil Stane Toplak iz Radencev, ki pa je to vlogo prepustil še »bolj zagnanemu« Jožetu Bratuša iz Murske Sobote. In tako se v dneh od 1. do 15. februarja v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti na prvi skupinski razstavi s svojimi deli predstavlja dvanajsterica obiskovalk in obiskovalcev foto krožka v okviru ...

sobota, 2. februar 2019 ob 08:17

Na ljutomerskem pokopališču zagorel grob

V soboto, 2. februarja, ob 5.56 je v Ljutomeru zagorel grob na pokopališču. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so manjši požar pogasili.Ob 1.33 je v naselju Formin, občina Gorišnica, zagorel prezračevalni sistem v gostinskem lokalu. Gasilci PGD Formin so pogasili ventilator in dva kvadratna metra lesene stropne obloge.

sobota, 2. februar 2019 ob 08:05

Tamara Špitaler Škorić: Tole ti moram povedat

V razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, so zadnji dan letošnjega januarja odprli razstavo slik Tamare Špitaler Škorić iz Pinc pri Lendavi v Prekmurju, kjer sedaj biva in ustvarja, pred tem pa je živela v Medvodah, a še prej v Ljubljani. Na ogled je kar 22 njenih likovnih del.

sobota, 2. februar 2019 ob 07:59

Risbe Vrečiča, slike in elektrografike Sušnika

Zadnji dan v januarju je dopoldne bila tiskovna konferenca v Galeriji Murska Sobota, kajti še isti večer je bila otvoritev nove razstave dveh slovenskih umetnikov, z začetka in konca 20. stoletja.

sobota, 2. februar 2019 ob 07:53

Policisti obravnavali poskus samomora in nasilje v družini

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali osem kaznivih dejanj, eno prometno nesreče z materialno škodo, dve kršitvi javnega reda, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, poskus samomora, zasegli eno vozilo, obravnavana pa sta bila še dva primera povoženja divjadi.

sobota, 2. februar 2019 ob 07:44

Otroci so se pomerili na cicibaniadi in mini olimpijadi

Športna zveza Ljutomer je pripravila že 23. cicibaniado za otroke iz vrtcev občine Ljutomer, občine Veržej, občine Križevci in občine Razkrižje. Cicibaniada je potekala v sredo, 30. januarja, s pričetkom ob 8.30 uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo vseh osem okoliških vrtcev.

petek, 1. februar 2019 ob 20:33

Tomaž ŠIC Bar z zmago na vrh lestvice

V športni dvorani ŠIC Ljutomer, se v 14. krogu 2. slovenske futsal lige (SFL) merita drugo uvrščeni Tomaž ŠIC bar (34 točk) in vodilna Hiša daril Ptuj (36 točk). Zmaga na tej tekmi bo pomenila velik korak za ekipo, da se uvrsti v 1. SFL. V taboru domačinov menijo, da če se želijo direktno, kot prvo uvrščena ekipa uvrstiti v 1. slovensko futsal ligo, morajo Ptujčane premagati, saj ne verjamejo, da jih lahko do konca prvenstva potem še kdo sploh premaga.

petek, 1. februar 2019 ob 19:47

V Ljutomer ob materinskem dnevu prihajata dve pevski legendi

Helena Blagne in Tereza Kesovija, dve pevski legendi, bosta v soboto, 23. marca nastopili v dvorani ŠIC v Ljutomeru. Tereza Kesovija, izjemna umetnica, ki je nedavno obeležila 60. let kariere, ter Helena Blagne, najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, bosta na edinstven način predstavili repertoar najbolj prepoznavnih pesmi. Edinstvena priložnost, da razveselite sebe in svoje najdražje pred prihajajočim materinskim dnevom z vrhunskim koncertom dveh pevskih legend: Helene Blagne in Tereze ...

petek, 1. februar 2019 ob 18:461

Gostilna Trnek s ponudbo hišnih specialitet ponovno odprta

V petek, 1. februarja, je svoja vrata ponovno odprla Gostilna Trnek na Moti 76, Dom ribičev Ribiške družine Ljutomer. Nov najemnik je Sebastijan Rudolf, ki nam je ob obisku povedal, da je lokal prenovljen z novim kolektivom in jedilnim listom, kjer najdete vse od ribjih specialitet, domačega narezka iz tünke, različnih hišnih specialitet, do solat in solatnih krožnikov ter testenin in več vrst pic.

petek, 1. februar 2019 ob 12:51

Človek je v zadnjih 100 letih po svetu uničil več kot 64% mokrišč

Ob letošnjem 2. februarju, Svetovnem dnevu mokrišč, ki ga vsako leto obeležujemo v okviru Ramsarske konvencije o mokriščih, je poudarjena vloga mokrišč pri blaženju podnebnih sprememb. Kljub vedno večjemu zavedanju kako pomembno vlogo imajo mokrišča, jih še vedno uničujemo in spreminjamo. Človek je v zadnjih 100 letih po svetu uničil več kot 64% mokrišč. »V Sloveniji imamo še vedno mokrišča ohranjena ob nekaterih rekah in v poplavnih ravnicah, na kraških poljih in na ...

petek, 1. februar 2019 ob 11:57