15. občni zbor Društva Oldtimer Stara Gora

V soboto, 2. februarja, so 15. redni občni zbor opravili člani in članice Društva za ohranjanje tehnične in kulturne kmetijske, turistične in premične dediščine Oldtimer Stara Gora.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 18:26

Te dni bodo nad našo širšo okolici nizki preleti letal

Slovenska vojska sporoča, da bo od ponedeljka, 4., do četrtka, 7. februarja med 9. in 15. uro v zračnem prostoru Republike Slovenije redno usposabljanje pilotov 152. letalske eskadrilje v nizkem letenju z letali PC-9M Hudournik. Ti bodo podpirali tudi usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja na območju Mirnske doline, Šentjerneja in Cerovega Loga. Letala bodo preletavala tudi nebo nad Prlekijo.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 18:08

Zaradi domnevnih dolgov najemnine, nad najemnika s sekiro, bajonetom in štartno pištolo

V nedeljo, 4. februarja, okoli 13. ure je 69-letni moški pozvonil na vratih stanovanja na Kardeljevi cesti v Mariboru, ki ga njegov sin daje v najem. Tja je prišel zaradi domnevno neporavnanih obveznosti v zvezi z najemom stanovanja. Odprl mu je 59-letni najemnik, starejši pa ga je z roko takoj udaril v obraz. Najemnik je zato sunkovito zaprl vrata, a jih je starejši s silo telesa vrgel s tečajev.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 14:52

Težka, a zaslužena zmaga za KMN Tomaž ŠIC bar

V petek, 2. februarja, je bila v športni dvorani ŠIC Ljutomer odigrana ena od najbolj pomembnih tekem v letošnji sezoni v 2. Futsal ligi med vodilnima ekipama KMN Tomaž ŠIC bar in FC Hiša daril Ptuj, kjer je zmagala domača ekipa z rezultatom 7:4.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 12:46

Voznik tovornega vozila zapeljal s cestišča, škode za 20 tisoč evrov

Policisti so bili v soboto, 2. februarja, malo pred 6. uro obveščeni, da je na pomurski avtocesti Lendava - Turnišče s cestišča zapeljal voznik tovornega vozila. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da 28-letni voznik tovornega vozila romunskih registrskih številk ni vozil po sredini voznega desnega pasu in je zaradi tega zapeljal čez desno bankino v obcestni jarek.

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 12:02

Radgonski govedorejci gredo v Bruselj

Na Turistični kmetiji "Pri Alenki" na Gornjih Ivanjcih, je potekal letni zbor članic in članov Rejskega društva (RD) za lisasto pasmo Gornja Radgona, na katerem je članstvo, v navzočnosti nekaterih visokih gostov, pregledalo opravljeno v letu 2018, ter se dogovorilo o aktivnostih v letošnjem letu. Omenjeno društvo, ki ga uspešno vodi predsednik Drago Cetl, sicer z okoli 160 članic in članov sodi med najštevilčnejša, s pestrim naborom aktivnosti pa tudi med najaktivnejša tovrstna dru ...

ponedeljek, 4. februar 2019 ob 10:45

Na našem območju vse več šakalov, lovci pričakujejo sprejetje ustreznih ukrepov

Minuli konec tedna je policijsko poročilo Policijske postaje Ormož navajalo tudi dogodek, ki so ga zabeležili v soboto, 26. januarja, ko so ob 11:50 bili na kraju dogodka v kraju Sodinci. Prejeli so prijavo, da bi naj neznani psi pokončali drobnico. Na kraju je po zbranih obvestilih bilo ugotovljeno, da so drobnico najverjetneje pokončali šakali. Po poročanju policije bi naj šakali pred časom ubili tudi nekaj drobnice na območju občine Podlehnik.

nedelja, 3. februar 2019 ob 20:59

Namesto snega, zvončki

Zaradi tople zime in temperatur okoli 10 stopinj C zadnje dni, v naravi že cvetijo zvončki, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji. To sicer ni nič nenavadnega, zvončki cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi. Pred leti smo sicer zvončke lahko zasledili že tudi kmalu po novem letu.

nedelja, 3. februar 2019 ob 19:18

Uspešni nastopi ljutomerskih karateistov v Lenartu

V nedeljo, 3. februarja, je v Lenartu potekal 2. krog Šolske lige Karate zveze Maribor, ki so se ga udeležile tudi ljutomerske karateistke in osvojile naslednje rezultate:

nedelja, 3. februar 2019 ob 18:22

Znani so četrtfinalni pari 13. sezone zimske nogometne lige

V članski konkurenci je bil ta turnir zadnji v predtekmovanju, od koder so se na finalni turnir uvrstile po štiri ekipe iz vsake skupine. V skupini A so si mesto v četrtfinalu zagotovili: ŠD Cven - MRD, Šic bar, Dioniz bar in Bar 2. Iz skupine B pa v četrtfinalne dvoboje napredujejo: KMN Šport plus, Avtoličarstvo Škrinjar, Bar Ribnik Ormož in Lordi bar Gaja AP Gaube. Na lestvici strelcev še vedno vodi Primož Kolbl (ŠD Cven - MRD) z 12 zadetki.

nedelja, 3. februar 2019 ob 18:02