Derbi 14. kroga v 3. DOL pripadel Radenčanom

V Veliki športni dvorani Radenci je v 14. krogu 3. državne odbojkarske lige, moški vzhod, bil 9. februarja zvečer odigran odbojkarski derbi med vodilno ekipo na lestvici OK Radenci ter njihovimi zasledovalci, OK TAB Mežica na drugem mestu. Vrstni red se tudi po tem krogu ni spremenil, kajti Radenčani so gladko zmagali s 3:0 (25:19;25:21;25:10), Mežičani pa ostajajo na lestvici drugi.

nedelja, 10. februar 2019 ob 09:14

Turnir 2. kroga repasaža male odbojke Radenčanom

Na Koroškem, v Mislinji, je 9. februarja potekal turnir 2. kroga repasaža v mali odbojki, ki so se ga udeležili tudi Radenčani ter »iztržili« popoln izkupiček. Zmagali so v obeh tekmah ter se tako uvrstili med šestnajsterico najboljših ekip v mali odbojki v državi.

nedelja, 10. februar 2019 ob 09:06

Odigrana prva pripravljalna tekma

Nogometaši ŠNK Radgona, ki jih pomladi čaka izjemno težko delo, da bi se morebiti obdržali med tretjeligaši, so odigrali prvo tekmo v letu 2019. Po napornih vsakodnevnih treningih, ki trajajo že dva tedna, je trener Jože Sečkar, na domačem igrišču TŠC Trate, svoje fante preizkusil na prvi pripravljali tekmi proti tretjeuvrščeni ekipa I. MNZ Murska Sobota, NK Kema Puconci.

nedelja, 10. februar 2019 ob 08:57

Otroci, sreča, šport (ali je treba začeti tako zgodaj?)

Nekaterih ljudi več niti ne poskušam razumeti. Nekoč sem jih. Poskušala sem razumeti njihova dejanja in jih opravičiti glede na njihovo vzgojo, mentaliteto, bivalne razmere. Ne delam več tega. Ne zmorem. Pustim stvari takšne, kot so. Enostavno se več ne ukvarjam s tem. Poskušam odgnati včasih zlohotne misli in vprašanja »Zakaj?« in živeti naprej.

nedelja, 10. februar 2019 ob 08:501

Ljutomerski policisti obravnavali kaznivo dejanje grožnje

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, katere so se končale samo z materialno škodo. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda.

nedelja, 10. februar 2019 ob 08:29

Ogenj popolnoma uničil prizidek

V soboto, 9. februarja, ob 19.04 je zagorelo v prizidku-drvarnici stanovanjske hiše v naselju Jamna, občina Sv. Jurij ob Ščavnici. Gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici in Stara Gora so požar pogasili, prezračili in pregledali stanovanjske prostore s termovizijsko kamero.Ogenj je prizidek v velikosti 30 kvadratnih metrov v celoti uničil.

sobota, 9. februar 2019 ob 22:33

Predstavili so se lokalni kulturni ustvarjalci

Čeprav pogosto slišimo, kako živimo v časih, ki umetnosti in kulturi niso najbolj naklonjeni, nikakor ne moremo mimo dejstva, da tudi po zaslugi društev in drugih organizacij, torej večinoma prostovoljcev in volonterjev, ki jim ni žal prostega časa, imamo v Sloveniji pestro in pisano kulturno-umetniško ponudbo, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. Ne smemo pa prezreti, da imamo v Sloveniji najverjetneje edini na svetu državni praznik kulture, ki je tudi dela prost dan. In v želji, da bi ...

sobota, 9. februar 2019 ob 19:33

Na občnem zboru ŠD Sveti Tomaž za častnega člana imenovali Vikija Grošlja

Športno društvo Sv. Tomaž je v soboto, 3. februarja, v kulturnem domu organiziralo svoj 9. letni volilni zbor članov. Zbora se je udeležilo okrog 100 ljudi. Po krajšem pevsko glasbenem uvodu, je vse zbrane s predavanjem navdušil alpinist Viki Grošelj. S prostovoljnim prispevkom so lahko kupili tudi njegove knjige Mingma in še sto drugih, 40 let mojih soočanj s Himalajo in Najvišji vrhovi celin.

sobota, 9. februar 2019 ob 13:11

Ethnotrip predstavlja videospot za pesem Vsako noč, ko mesto spi

Zasedba Ethnotrip predstavlja novi singl z albuma "Preden se zdani". V novo leto je skupina na odre zakorakala v nekoliko spremenjeni zasedbi in zvoku, basista Aleksandra Vargo je zamenjal kontrabasist Patrick Gyurkač.

sobota, 9. februar 2019 ob 10:46

Janko Škrajnar že več kot 50 let uspešno deluje na glasbenem področju

Občina Ljutomer je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo nagrado za leto 2019 prejel Janko Škrajnar iz Ljutomera za več kot 50-letno uspešno delovanje na glasbenem področju. Višina nagrade znaša eno povprečno plačo Republike Slovenije za preteklo leto.

sobota, 9. februar 2019 ob 10:26