Ob velikonočnih praznikih pokalo tudi v vaseh pri Sv. Tomažu in pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Tudi v tomaževski fari je že stara tradicija pokanja ob velikonočnih praznikih. Nekoč so večinoma pokali z možnarji in nabijači, kjer so uporabljali smodnik ali "punfer", danes pa se večinoma uporablja karbid.

sreda, 19. april 2017 ob 19:16

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola prekoračil hitrost ter ni ustavil policistom

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek, 18. aprila, ob 21.02 v naselju Gorišnica ustavljala kombinirano vozilo, ki je v naselju prekoračilo hitrosti za 15 km/h. Voznik tega vozila na znak policistov ni ustavil, temveč je zapeljal naprej v smeri Ptuja. Policisti so zapeljali za njim in 57-letnega voznika, doma iz okolice Ormoža, ustavili v naselju Borovci.

sreda, 19. april 2017 ob 13:201

Eden po avtocesti z 232 km/h, drug pijan skozi naselje s 122 km/h

V ponedeljek, 17. aprila, se je začela vseevropska akcija nadzora hitrosti, ki poteka vse do nedelje in v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti. V prvih dveh dneh poostrenega nadzora pa so policisti že obravnavali nekaj izjemno visokih prekoračitev hitrosti. Na avtocesti so vozniku osebnega vozila namerili kar 232,38 km/h, drugemu vozniku pa so v naselju izmerili 122,86 km/h. Slednji je vozil tudi pod vplivom alkohola saj je "napihal" 0,38 mg/l.

sreda, 19. april 2017 ob 11:121

Najvišji zakon ali Tai Chi

V Večgeneracijskem centru Pomurja – enoti Ljutomer smo nedavno pripravili brezplačno delavnico Tai Chi-ja. Pri izvedbi je pomagal g. Rihard Škorjanec iz RTRK Ljutomer, sekcija Taijiquan. Udeleženke so tekom srečanja ne le spoznale pozitivne učinke vadbe, temveč se tudi sprostile in posvetile sebi. Ob koncu srečanja je potekal prijeten pogovor.

sreda, 19. april 2017 ob 09:267

Kosmata gosenica lahko zaduši psa

V zadnjih letih tudi v Sloveniji beležimo porast števila gosenic sprevodnega prelca, ki so najštevilčnejše v aprilu in maju, živijo pa vse do avgusta, ko se iz njih izležejo metulji. Nevarnost predstavljajo tako za žival kot za človeka, saj v stiku s kožo ali sluznico povzročijo srbečico, pekoč občutek in vnetje, v hujših primerih pa tudi oteklino in težave z dihanjem. Gosenic se zato ne smemo dotikati, saj njihove dlačice delujejo kot nekakšne ožigalke (ob stiku s kožo je ob ...

sreda, 19. april 2017 ob 09:15

Starodobni hrošči zaznamovali velikonočni ponedeljek

Podobno kot že ducat minulih let je tudi letošnji praznični velikonočni ponedeljek na širšem radgonskem območju ter tudi v sosednji Avstriji, ter na Goričkem, minil v nadvse zanimivem "potepanju" ljubiteljev hroščev. Na vrsti je namreč bilo tradicionalno, 13. srečanje lastnikov znamenitih hroščev, v organizaciji VW – Keeeber kluba Murska Sobota. Lepo in sončno vreme je razveselilo udeležence tokratnega potepanja, ki je potekalo večinoma na območju Gornje Radgone, a tudi na ...

sreda, 19. april 2017 ob 08:42

Mednarodna izmenjava v okviru projekta Erasmus+ v znamenju zdravega načina prehranjevanja

Na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci je med 2. in 8. aprilom potekala mednarodna izmenjava v okviru projekta Erasmus+. Učenci šole so na domovih gostili 24 tujih učencev iz Nemčije, Poljske, Italije, Madžarske in Litve. Svoje goste so učenci s svojimi starši sprejeli že v nedeljo, 2. 4. 2017, pred osnovno šolo v Cezanjevcih. Učence iz tujine in njihove mentorice so se udeležili mednarodne izmenjave v Cezanjevcih na temo »Festival der guten Küche – kein Essen wegwerfen ...

sreda, 19. april 2017 ob 08:17

Z osveženimi krajšimi progami do nove rekordne udeležbe

Pripravena najbolj srčni maraton v Sloveniji počasi tečejo proti ciljničrti, saj se bodo tekači na 37. Maratonu treh src na proge podaliže čez mesec dni. Organizatorji so po lanski prenovi daljših prog,ki so maraton ponovno ponesle preko meja, letos presenetili z novimispremembami: osvežili so progi na 5 in 10 km ter poskrbeli zaobilico vabljivega spremljevalnega programa. Na uvodni otvoritvi botako tekače spodbudila Petra Majdič, ob zaključku pa jih bozabavala legendarna skupina Psihomodo ...

sreda, 19. april 2017 ob 08:06

Nepridiprav jim je ponoči predčasno zakuril kres

Policisti policijske postaje Ormož so med prazničnimi dnevi obravnavali tudi dogodek, kjer je neznanec zakuril pripravljen kres. V soboto, 15. aprila, ob 3.45 so bili namreč obveščeni, da je v športnem parku Stras v občini Središče ob Dravi zagorel kres. Požar so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi. Policisti so ugotovili, da je pripravljeni kres prižgal neznanec. Kres so nameravali prižgati naslednji večer za tradicionalno velikonočno vuzmenko.

torek, 18. april 2017 ob 19:394

Radenci: Bilo je enkratno… omamno seveda

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih 12. aprila potekalo četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«, ki se ga je udeležilo osem ekip s sedmih srednjih šol. Gostitelji, SŠGT Radenci, so kot domačini prijavili dve ekipi.

torek, 18. april 2017 ob 17:26