Na območnem srečanju se je predstavilo šest otroških folklornih skupin

V četrtek, 13. aprila, je v Domu kulture Ljutomer, potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin občin Ljutomer, Veržej, Razkrižje in Križevci, Folklora, naše veselje.

petek, 14. april 2017 ob 19:30

Vozilo se je na avtocesti prevrnilo na streho

V petek, 14. aprila, ob 11.50 je na pomurski avtocesti pri naselju Cogetinci v občini Cerkvenjak, prišlo do prometne nesreče vozila, ki se je prevrnilo na streho. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali na zdravljene v UKC Maribor.

petek, 14. april 2017 ob 18:50

V prometni nesreči umrla 78-letna voznica osebnega avtomobila

V petek, 14. aprila, malo po 14. uri so bili policisti obveščeni, da je na lokalni cesti Gorišnica - Zagojiči, blizu starega igrišča v Gorišnici, prišlo do prometne nesreče, v kateri je udeleženo eno vozilo, v njem pa je bila ukleščena voznica. Na kraj so takoj napotili gasilce, reševalce in policiste. Dežurna zdravnica iz ZD Ptuj je ugotovila, da je 78-letna voznica osebnega avtomobila v prometni nesreči umrla. V vozilu je bila sama.

petek, 14. april 2017 ob 14:53

Velikonočni zajček razveselil otroke v vrtcu Mala Nedelja

Danes, na veliki petek je bil za otroke vrtca Mala Nedelja spet en poseben dan, saj je majhne in velike otroke v vrtcu Mala Nedelja s svojim obiskom presenetil čisto pravi velikonočni zajček. S sabo je prinesel doma pleteno košaro, v kateri so bila čokoladna jajčka. Ob tej priliki jim je povedal tudi zgodbico o posebni skrivnosti – razkril jim je od kod v resnici pridejo čokoladna jajčka in kako so sploh nastala. Otroci so z navdušenjem prisluhnili tej skrivnostni zgodbici ...

petek, 14. april 2017 ob 14:051

KMN Videm – Gostilna pri Antonu slavili na prvi tekmi četrtfinala proti ŠD Ribno

V Vučji vasi je včeraj potekala prva četrtfinalna tekma med KMN Videm – Gostilna pri Antonu in ŠD Ribno. Na domačem terenu so z 2:0 (1:0) slavili Videmčani, nasprotnikovo mrežo sta uspešno zatresla Marko Karnet in David Ploj. Tokrat z igralci nekoliko oslabljeni ŠD Ribno bodo svojo priložnosti iskali na povratni tekmi četrtfinala, na kateri pa bo jasno, kdo se bo uvrstil v polfinale 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA.

petek, 14. april 2017 ob 13:47

Ljubiteljski vzgojitelj čilijev strokovnjak za šipon

V četrtek, 13. aprila, je v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož potekal pogovor o šiponu, najzanimivejši in najbolj uveljavljeni sorti v Prlekiji, ki najbolje uspeva prav v Ljutomersko-Ormoških goricah. Pogovor je vodil odličen poznavalec vin, domačin Robert Puklavec, ki v prostem času, kolikor mu ga ostane, ljubiteljsko goji čilije.

petek, 14. april 2017 ob 13:38

Zobna proteza vrnjena lastniku

V sobotni čistilni akciji najdena zobna proteza je bila danes v MCP-ju na Spodnjem Kamenščaku vrnjena srečnemu lastniku I.K. iz Godemarec, ki se je Mladinskemu centru in najditeljem zahvalil za "rešitev" pomembnega in dragega ortopedskega pripomočka. Tako je poleg čistilne akcije bila realizirana še dodatna človekoljubna poteza.

petek, 14. april 2017 ob 13:26

Urška Subašič in Nino Dotto osvojila 1. mesto na Šolskem plesnem festivalu

Šolski plesni festival je posebna oblika tekmovanja, namenjena druženju mladih. Letošnje tekmovanje je potekalo v Celju na srednji Zdravstveni šoli. GFML sta uspešno zastopala plesni par Urška Subašič in Nino Dotto. Zmagala sta v latinskoameriških plesih: samba, cha cha cha, boogie wogggie in rokenrol.

petek, 14. april 2017 ob 09:063

Zavarovalnica Sava na podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer odprla akcijo »Posadi drevo«

V okviru dneva prostovoljstva je Zavarovalnica Sava (poslovna enota Ljutomer) podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer podarila in posadila dva javorja, ki bosta nudila pomembno senco šolskim igralom. Rdeči in zeleni javor so prostovoljci zasadili ob pomoči učencev, hkrati pa je šola s tem dnem odprla tudi akcijo »POSADI DREVO«.

petek, 14. april 2017 ob 09:00

Praznovanje tretje obletnice delovanja Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer

V sredo, 11.4.2017 smo v Bivalni enoti Doma starejših občanov Ljutomer obeležili tretjo obletnico delovanja. Bivalna enota je namenjena bivanju starejših občanov, ki bolehajo za demenco, kar je njeno temeljno poslanstvo, ki ga je v teh treh letih dobro uresničevala. BE je organizirana na principu gospodinjskih skupnosti. V BE delujeta dve skupini, vsaka šteje dvanajst stanovalcev, ki so neposredno vključeni v življenje v skupini. Vključujejo se po svojih željah in sposobnostih, vse z ...

petek, 14. april 2017 ob 08:43