V Ljutomer prihaja gledališka predstava, ki bo spremenila vaš partnerski odnos...

Le če ste zadnjih nekaj let živeli v jami, ste zamudili eno najbolj prodajanih knjig vseh časov, avtorja John Gray-a. Knjiga Moški so z Marsa, ženske so z Venere, je bila do danes prodana v več kot 50-ih milijonih izvodov in prevedena v 46 jezikov. Mednarodna uspešnica sedaj tudi na slovenskih gledaliških odrih! Saj poznate tisti občutek, ko ste prepričani, da partner govori vam nerazumljiv jezik. Govorite, razlagate, se trudite… a ne gre in ne gre. Jasno, moški so z Marsa, ženske ...

torek, 11. april 2017 ob 19:351

Na 70. pevskem festivalu zapelo 15 otroških in mladinskih pevskih zborov

V torek, 11. aprila, je v Domu kulture Ljutomer v organizaciji OI JSKD Ljutomer, potekal 70. pevski festival, Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej.

torek, 11. april 2017 ob 18:23

Velikonočna razstava v znamenju jedi iz žitaric in kaš

Društvo podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici že skoraj četrt stoletja v času pričakovanja velikonočnih praznikov, pripravlja razstave kulinaričnih dobrot in ročnih del, katere izdelajo njihove članice, bodisi na skupnih delavnicah ali pa v zimskem času doma.

torek, 11. april 2017 ob 16:10

Občni zbor Gasilske zveze Sveti Tomaž

V četrtek, 30. aprila, je v gasilskem domu Trnovci potekal letni občni zbor Gasilske zveze (GZ) Sveti Tomaž. GZ Sveti Tomaž sestavljajo štiri prostovoljna gasilska društva (PGD): Koračice, Savci, Trnovci in Pršetinci. Zbrane je naprej pozdravil predsednik GZ Janez Obran, sledila je izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Mirko Lovrec. Potem je potekalo branje poročil: predsednika GZ, poveljnika GZ, predstavnice komisije za gasilke pri GZ, predstavnika komisije za veterane pri GZ ...

torek, 11. april 2017 ob 14:27

ŠNK Radgona brez zadetkov v Rogašovcih

Potem, ko so nogometaši ŠNK Radgona v 12. in 13. krogu suvereno slavili proti Gančanom v gosteh in Šalovcem na Tratah, so se varovanci trenerja Borisa Lazića v tretjem pomladnem krogu morali zadovoljiti s samo točko. Brez zadetkov (0:0) so namreč odigrali na gostovanju pri Goričanki v Rogašovcih. V napeti tekmi na Goričkem sta bili obe ekipi neuspešni pri svojih strelih. Bilo je kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, belo-plavi so zahtevali tudi najstrožjo kazen, vendar je sodnik ...

torek, 11. april 2017 ob 13:06

Za konec tesen poraz Radgončanov

Igralci Arcont Radgone so na svoji zadnji tekmi sezone 2016/17 gostili ekipo Grosupljega, ki se bori za uvrstitev v 1. B ligo, in še tretjič v spomladanskem delu izgubili za vsega en gol – 29:30 (15:17). V izenačeni tekmi, kjer sta se ekipi večkrat menjali v vodstvu, si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot treh zadetkov prednosti. Ko so Radgončani v 46. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti (26:24), so bili gostje že pošteno nervozni. A nekaj tehničnih napak mladih domač ...

torek, 11. april 2017 ob 12:58

Odlični rezultati debaterjev na državnem tekmovanju

Na dvodnevnem tekmovanju, ki ga je 7. in 8. aprila gostila Gimnazija Ptuj, je sodelovalo 66 debaterjev z 10 slovenskih gimnazij. GFML je tekmovala s štirimi ekipami:

torek, 11. april 2017 ob 10:441

Ena zlata in dve srebrni priznanji na Dnevih kitare v Krškem

Učenci Glasbene šole Gornja Radgona, kitaristi: Jurij Dumič, Zala Koren in Zarja Zupančič Rous, so se odlično odrezali na pomembnem tekmovanju mladih glasbenikov – kitaristov v Krškem. Kot nam je povedal ponosni ravnatelj GŠ GR Tomaž Polak, ki je čestital učencem in mentorjema, so učenci njegove šole dosegli eno zlato in dve srebrni priznanji.

torek, 11. april 2017 ob 08:02

Na 2. turnirju v pikadu v Koračicah se je pomerilo trinajst ekip

V soboto, 1. aprila, je Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Koračice v njihovem gasilskem domu organiziralo 2. turnir v pikadu. Turnir je bil namenjen gasilskim in drugim društvom v občini Sveti Tomaž. Tekmovale so tri ženske ekipe: PGD Trnovci, Bar 5 in PGD Koračice, pri moških pa je tekmovalo deset ekip: PGD Trnovci 1, 2, 3, PGD Koračice 1, 2, 3, PGD Pršetinci, PGD Ivanjkovci 1, 2 in Športno društvo Sveti Tomaž. Igralo se je Masters Out 301.

torek, 11. april 2017 ob 07:53

SŠGT Radenci: Vrhunski kuharski dogodek

14. maja lani sta na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih gostovala Tomaž Javurek in Sašo Miljuševič. Prvi je osvojil naslov zmagovalec »Gostilna išče šefa 2015«, a drugi je bil zmagovalec »Masterchefa 2015«. Ne bo minilo niti leto dni, ko bo na isti šoli 12. aprila ponovno vrhunski kuharski dogodek: četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«.

ponedeljek, 10. april 2017 ob 21:393