Na velikonočni razstavi v Veržeju 700 različnih pirhov

Teden dni pred velikonočnimi prazniki so v petek, 7. aprila, v Puščenjakovi dvorani Rokodelskega centra v Veržeju odprli deveto razstavo pirhov slovenskih pokrajin in križevega pota. Organizatorji razstave so Zavod Marianum Veržej, TIC Veržej, občina Veržej, Terme Banovci, Pomurski muzej Murska Sobota in Družina d.o.o. Ljubljana, ki so vseslovensko razstavo pirhov pripravili s skupnimi močmi. Velikonočna razstava ima pomen in namen, pri čemer bodo vsi, ki si bodo razstavo do 2. maja ...

petek, 7. april 2017 ob 19:24

Zaradi poostrene kontrole na mejah, kolone vozil do centra Ormoža

V petek, 7. aprila, je začela veljati sistematična mejna kontrola vseh potnikov na zunanjih schengenskih mejah. Zaradi spremembe Zakonika o schengenskih mejah se tako z današnjim dnem na mejnih prehodih na slovenski južni meji uvaja poostren nadzor vseh potnikov. Kot je ob današnjem obisku poudaril generalni direktor policije Marjan Fank, bodo policisti storili vse, kar bo v njihovi moči, da bi bilo zastojev na mejah čim manj, ljudi pa pozval k strpnosti in razumevanju.

petek, 7. april 2017 ob 18:116

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 7. aprila 2017, smo v dopoldanskem času v vrtcu pripravili nastop za babice in dedke. Nastopili so vsi otroci iz vrtca, tudi najmlajši. Prav tako se je predstavil pevski zbor in folklora. Po nastopu smo babice in dedke obdarili, jih pogostili in se prijetno družili.

petek, 7. april 2017 ob 18:01

Na Razkrižju pripravili slovesnost ob pričetku delovanja zdravnika družinske medicine

V četrtek, 6. aprila popoldne, so pri Zdravstveni postaji in Lekarni Špringer Razkrižje, pripravili slovesnost ob pričetku delovanja stalnega zdravnika v Občini Razkrižje. Dogodka se je udeležilo lepo število ljudi, kar dokazuje, kako zelo so veseli, da imajo v Razkrižju končno zdravnika.

petek, 7. april 2017 ob 17:584

Ustvarjalna delavnica pri Mali Nedelji

Pod vodstvom delovne instruktorice Vesne Razboršek, ki je doma v Moravcih pri Mali Nedelji, je prvi aprilski vikend bila izvedena velikonočna ustvarjalna delavnica v okviru Turističnega društva Mala Nedelja – Radoslavci. Veliki in mali kreativni ustvarjalci so s svojimi spretnimi prsti izdelali številne lepe velikonočne dekorativne izdelke (jajčka, zajčki, piščančki…) iz prave ovčje volne – mikanke. Iz krep papirja pa so naredili številne pomladne rože. Kar so izdelali ...

petek, 7. april 2017 ob 16:26

V vrtcu Ljutomer pripravili dan odprtih vrat

V četrtek, 6. aprila, je vrtec Ljutomer pripravil dan odprtih vrat, kjer so v svojo družbo povabili tudi otroke, ki še ne obiskujejo vrtca, starše in druge, ki so se želeli seznaniti z delovanjem in aktivnostmi vrtca.

petek, 7. april 2017 ob 16:152

Kofola v 2016: stabilna rast na Češkem in Slovaškem, širitev v Adriatic regiji in okrevanje na Poljskem

Stabilna rast na Češkem in Slovaškem, izrazita širitev poslovanja v Adriatic regiji, veliko število novih blagovnih znamk v portfelju skupine, hitra rast v UGO mreži solatnih in fresh barov ter okrevanje na poljskem trgu – takšno je bilo poslovanje Skupine Kofola v preteklem letu. Indikator EBITDA je ostal na ravni lanskih 1.1 milijard CZK. Prodaja je bila v letu 2016 za 2,7 % nižja v primerjavi z letom prej, vzrok za to pa je sprememba poslovnega modela na Poljskem.

petek, 7. april 2017 ob 15:41

Ministrica za zdravje verjame, da bodo čakalne vrste skrajšali

Po otvoritvi 2. Mednarodnega sejma sodobne medicine MEDICAL 2017, je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc podala izjavo za javnost, v kateri je izrazila prepričanje, da bo tudi ta sejem pripomogel k še boljšemu sodelovanju vseh deležnikov v zdravstvu, v Sloveniji potrebujemo strokovne tehnične standarde posameznih materialov in ortopedskih pripomočkov, ki bodo koristili pacientom.

petek, 7. april 2017 ob 09:173

Med Noričkim vrhom in Muro poteka državno tekmovanje iz znanja geografije

Na terenu med Noričkim vrhom in Muro bo 7. aprila 2017 potekalo 22. državno tekmovanje iz znanja geografije. Na njem se bo pomerilo 120 osnovnošolcev in 63 srednješolcev, ki so si finalni nastop priborili na devetnajstih območnih tekmovanjih. Tekmovalna mrzlica je velika, saj se bodo najboljši lahko udeležili svetovne olimpijade v Beogradu in olimpijade Jugovzhodne Evrope, ki bo v Rušah. Tekmovalce bo spremljalo 136 mentorjev. Ker tekmovanje poteka na prostem, v pokrajini, bodo mentorji ...

petek, 7. april 2017 ob 08:43

Prepevalo je skoraj 600 mladih pevk in pevcev

Podobno kot že 26 let, sta velika avla in jedilnica radgonske osnovne šole tudi letos bili skoraj premajhni, da bi sprejeli vse tiste, ki so želeli prisluhniti nastopom mladih pevk in pevcev, kateri so se predstavili z enkratnim petjem. V organizaciji Območne izpostave JSKD, pod vodstvom Simone Pirc Katalinič, in OŠ Gornja Radgona, je namreč bila na sporedu tradicionalna območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici ...

petek, 7. april 2017 ob 08:29