Od petka naprej na južni meji poostren nadzor vseh potnikov

7. aprila se bo na mejnih prehodih, ki ležijo na naši južni meji, začel izvajati poostren nadzor vseh potnikov oz. sistematično preverjanje vseh oseb. Realno je zato pričakovati, da se bo čas prehoda za prestop meje podaljšal, da bo občasno prihajalo do zastojev, vendar pa za to ne bodo krivi policisti, pač pa nova evropska pravila, ki so bila sprejeta zaradi spremenjenih varnostnih razmer v svetu, je v izjavi za javnost povedal generalni direktor policije Marjan Fank. Da bi zagotovili ...

sreda, 5. april 2017 ob 16:085

Bivši poslovni prostori trgovine Peko v Ljutomeru ponovno na dražbi

V lanskem januarju je šla v stečaj tovarna obutve Peko, katere pot se je začela v Tržiču pred 113 leti. Zaradi stečajnega postopka je 4. februarja lani vrata zaprlo petdeset poslovalnic po Sloveniji, brez dela pa je ostalo 156 delavk in delavcev, tudi v Ljutomeru, kjer so brez dela ostale tri delavke.

sreda, 5. april 2017 ob 14:551

Največji upad brezposelnosti v Območni službi Murska Sobota

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je izdal poročilo za marec 2017, iz katerega je razvidno, da je ob koncu marca bilo registriranih 95.189 brezposelnih, kar je 6,1 % manj kot februarja in 13,6 % manj kot marca 2016.

sreda, 5. april 2017 ob 13:5211

S pepelnikom ga je udaril po glavi ter ga hudo telesno poškodoval

Sinoči, okoli 22.40 se je neznani storilec pred enim od gostinskih lokalov na Cesti XIV. divizije v Mariboru sprl s 50-letnim Mariborčanom, nato pa ga je pred vhodom v lokal s steklenim pepelnikom udaril po glavi. Ko je poškodovani zaradi udarca padel na tla, ga je z nogo še večkrat brcnil v glavo.

sreda, 5. april 2017 ob 12:512

Ormož bo dobil prvo krožno križišče

Potem ko imamo samo v Ljutomeru štiri večja krožna križišča oz. krožišča (mini krožišč je še kar nekaj), prvo smo dobili že pred več kot desetimi leti, od Ljutomera do Veržeja preko Križevcev pa jih je kar sedem, je v "spodnjem delu" Prlekije, nekoliko drugače. V Ormožu namreč letos gradijo krožišče, ki bo prvo ne samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju Upravne enote Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

sreda, 5. april 2017 ob 12:4413

Zaključili marčevsko filmsko turnejo za reko Muro

Zadnji dan marca se je končala filmska turneja za reko Muro, ki so jo s kampanjo Rešimo Muro – NE HE Hrastje-Mota začeli oktobra lani v Murski Soboti. S filmskimi večeri so obiskali občine, ki so del predlaganega Biosfernega območja Mura. Od vseh 16 občin so bili v 15 – z izjemo Velike Polane, za katero še načrtujejo obisk. Dogodke so organizirali v sodelovanju z lokalnimi društvi in občinami, na vse filmske večere pa so povabili tudi župane in gostili različne goste iz ...

sreda, 5. april 2017 ob 10:56

Končano je ligaško DP v namiznem tenisu

Po zadnjem krogu ligaškega tekmovanja v obeh prvih namiznoteniških ligah je končno jasno, da bosta polfinalna para končnice, ki se začne 6. maja: Krka – ŽNTK Maribor in Kema Puconci – Fužinar Interdiskont, pri moških ter: Muta – Letrika in Arrigoni Izola – Vesna Zalog, pri ženskah. V zadnjem krogu ligaškega tekmovanja se je odločalo le o četrtem udeležencu play offa pri dekletih, o čem sta med seboj odločali ekipi Letrike in Logatca. Varovanke trenerja Miroslava ...

sreda, 5. april 2017 ob 09:03

Strelkam in strelcem SD Mesto Ljutomer trije pokali na državnem prvenstvu

V organizaciji SD Slovenske Konjice se je v športni dvorani na Rogli odvijalo že 26. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Na več kot 1500 metrih nadmorske višine je nastopilo preko 800 tekmovalcev, ki so zastopali barve 64. klubov.

sreda, 5. april 2017 ob 08:591

Mednarodna izmenjava na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Osnovna šola v Cezanjevcih je v začetku septembra 2016 začela dvoletni mednarodni projekt na temo »Internationale Essentdecker auf Spurensuche« in tako odprla svoja vrata v Evropo. V času od 2. do 8. aprila bo Evropa bivala v Cezanjevcih.

sreda, 5. april 2017 ob 08:492

Voznik in sopotnica hudo telesno poškodovana

V torek, 4. aprila, ob 13.28 je v naselju Spodnja Ščavnica v občini Gornja Radgona osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče razlitih tekočin, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in nudili pomoč reševalcem NMP Gornja Radgona, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovani osebi.

torek, 4. april 2017 ob 16:14