Pri Sv. Juriju so zapeli in zaplesali v pomlad

S finančno podporo občine Sv. Jurij ob Ščavnici sta Območna izpostava JSKD Gornja Radgona in KD ljudske pevke Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravili večer ljudskih plesov in ljudskega petje pod naslovom Zaplešimo in zapojmo v pomlad.

nedelja, 9. april 2017 ob 11:26

Sin nad očeta najprej z nožem, nato še s sekiro

Zjutraj smo že poročali o prepiru sina in očeta na območju Ljutomera. Kot so še pozneje sporočili iz PU Murska Sobota, je v soboto, 8. aprila, ob 18.31 bil OKC PU Murska Sobota s strani občana iz območja Ljutomera obveščen, da ga je zabodel sin in krvavi.

nedelja, 9. april 2017 ob 09:13

Ljutomer v drugem polčasu strl odpor Tromejnika

Avto Rajh Ljutomer se je v 18. krogu 3. SNL - vzhod, v soboto, 8. aprila, doma pomeril z ekipo Tromejnik G-Sukič ter jih premagal z 2:0. Prvi polčas se je končal brez zadetko, v drugem pa sta za domače zadela Tine Celec v 65. minuti ter Nino Bertalanič v 73. minuti.

nedelja, 9. april 2017 ob 08:52

Sin med prepirom huje poškodoval očeta

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, osem, kršitev javnega reda in miru in sedem primerov povoženj divjadi.

nedelja, 9. april 2017 ob 08:321

Zastrupljenih najmanj pet psov, ena psička tudi poginila

Včeraj smo že pisali o nastavljenem strupu v klobasah v naseljih Apače, Stogovci, Žiberci in Drobtinci. Obravnavali so več primerov zastrupitev psov, ki so na sprehodih ob lokalnih cestah zaužili klobase s strupom. Zastrupljenih je bilo najmanj pet psov, ena psička je zaradi tega tudi poginila.

sobota, 8. april 2017 ob 20:354

Omogočimo telesu tudi samozdravljenje

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, trdijo, da lahko zdravje krepimo s posebnimi metodami, ki temeljijo na celostnem pristopu in vključujejo prehransko svetovanje, manualne tehnike, moxa terapijo, irdološke preglede, kineziotaping ter avrikulo terapijo. Zatorej je bilo dragocene nasvete možno brezplačno dobiti in to izkoristiti na DOSOR-jevi stojnici na 2. mednarodnem sejmu sodobne medicine MEDICAL v Gornji Radgoni med ...

sobota, 8. april 2017 ob 20:25

Veržej premagal vodilni Triglav

V soboto, 8. aprila, je Farmtech Veržej na Čistini v 20. krogu 2. SNL gostil vodilno ekipo lige Triglav Kranj ter jih premagal z 2:0. Triglav je tako doživel šele drugi poraz v tej sezoni, zadnji, ki je Triglavu pred tem odvzel točke pa je bil ravno Veržej v 12. krogu, 22. oktobra lani v Kranju, kjer je bilo neodločeno. Od takrat je Triglav nanizal pet zmag.

sobota, 8. april 2017 ob 19:15

Več stoletna tradicija izdelovanja pirhov v Dobrovniku

Prekmurski pirhi v batik tehniki imajo v dvojezičnem kraju Dobrovnik več kot stoletno tradicijo izdelovanja pirhov. Ta tehnika se je v Dobrovniku ohranila vse do današnjih dni, kajti pri izdelovanju pirhov je povezano s preteklostjo in sedanjostjo. Sicer pa se dobrovniški pirhi izdelujejo v različnih postopkih izdelovanja – v tribarvni tehniki, kamor sodijo tudi jedkani pirhi. Nekateri pa izdelujejo pirhe, da po njih praskajo z ostrim nožem, iglo, britvijo ali dekoracijskim nožem. Drugi ...

sobota, 8. april 2017 ob 09:46

V Radencih bodo iskali Tuševo kuharsko zvezdo 2017

Tuš, kot slovenski trgovec želi preko različnih projektov mladim dati priložnost, da pokažejo svoj talent, ga nadgradijo in unovčijo. Med zelo iskanimi kadri se že vrsto let v sam vrh uvrščajo poklici, kot so kuhar, pomočnik kuharja, natakar, turistični tehnik. Tako so nadgradili projekt Tuševa kuharska zvezda, s katerim aktivno delujejo pri promociji omenjenih kvalificiranih poklicev in tako mlade pri kariernih odločitvah navdušujejo za gostinsko-turistične poklice.

sobota, 8. april 2017 ob 09:25

Ob lokalnih cestah nastavljene klobase in salame s strupom

Iz Društva za zaščito živali Pomurja pošiljajo opozorilo, da so v naseljih Apače, Stogovci, Žiberci in Drobtinci ob lokalnih cestah nastavljene klobase/salame s strupom.

petek, 7. april 2017 ob 21:3018