Prvi nacionalni medgeneracijski zbor na Sp. Kamenščaku

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, slovensko nacionalno združenje delujoče v javnem interesu, kjer deluje tudi že desetletje programska enota Center za družino »SOŽITJE« je v partnerstvu s Krajevno organizacijo Rdečega križa Slovenije - Spodnji Kamenščak, 25. marca – ob materinskem dnevu izvedel odmevni dogodek nasmejanih obrazov različnih generacij, ki so mu dali kar naziv prvi nacionalni medgeneracijski zbor.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:31

Plesalke Plesnega kluba Zeko osvojile tri prva mesta

V Dobovi pri Ljubljani je 1. in 2. aprila potekal 6. pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Plesalo se je v disco dancu, jazzu, street dancu in electricboogiu. Plesalke Plesnega kluba Zeko so tekmovale v disco dancu in osvojile tri prva mesta.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:13

Romuni nakradli za 25 tisoč evrov predmetov

V torek, 28. marca, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor ob 21.10 na avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota, ustavili voznika osebnega avtomobila VW Sharan, bolgarskih registrskih tablic, s pripetim priklopnim vozilom, ki je vozil iz smeri Italije v smeri Madžarske.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:034

Za lendavske šolnike zbrali 1.645 evrov

Največ prejmemo, ko damo, ko odpremo srce za nekoga, ki nas potrebuje. Bistveno bolje se počutimo, ko v tem divjem, neumornem tempu življenja pomoči potrebnim prižgemo iskrico veselja, ko nekomu ogrejemo srce. Pozabimo na velika darila, pozabimo na histerično zapravljanje. Namesto tega raje delajmo dobro. Pomagajmo, ko lahko. Delimo tisto malo, kar imamo in lepšajmo življenje soljudem z drobnimi stvarmi. Nasmehi, pogledi, zahvalami in stiski rok. Pa bo ves svet lepši in svetlejši. Za vas ...

ponedeljek, 3. april 2017 ob 11:29

Radenčani zmagali na gostovanju v Vuzenici

V21. krogu 3. državne odbojkarske lige moški -vzhod je ekipaOdbojkarskega kluba Radenci 1. aprila gostovala pri zadnjeuvrščeniekipi na lestvici enajstih moštev - OK Svolley Vuzenica. Zmagalaje brez večjih težav 1 : 3 (15:25; 16:25; 25:19; 18:25). Za OKRadenci so igrali: GregorFelkar (kapetan), IgorPrša, UrošGumilar,Miha Šavel,TadejBertalanič,Tomaž Ajlec,Saša Ratkai,Žan Bedrač in tudi trener BogdanMarič.Slednji je tudi bil med boljšimi na terenu, kajti dosegel je 20točk, kot tudi ...

ponedeljek, 3. april 2017 ob 11:00

Pomurski derbi pripadel Radgončanom

V Murski Soboti je bil na sporedu drugi pomurski derbi v II. DRL v sezoni 2016/17. Po jesenski zmagi v Radencih je tudi na domačem terenu Pomurje veljalo za favorita. A dogajanje na igrišču je bilo popolnoma v nasprotju s pričakovanji. Domačini so sicer bolje začeli in v 5. minuti povedli s 4:2, toda to je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Mlada radgonska ekipa je s tremi zaporednimi zadetki povedla 4:5 in vzela niti tekme v svoje roke. Z odlično igro tako v napadu kot obrambi so ...

ponedeljek, 3. april 2017 ob 08:39

V obcestnem jarku na cesti Veržej-Križevci gorela trava

V nedeljo, 2. aprila, ob 20.37 je v obcestnem jarku na cesti Veržej-Križevci, občina Veržej, zagorela trava. Gasilci PGD Veržej so pogasili požar na površini 50 kvadratnih metrov.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 08:343

Otrok se je po trčenju v ograjo huje telesno poškodoval

Preteklo nedeljo so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tujcu zasegli teleskopsko palico in štiri primere povoženja divjadi.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 07:49

Društvo Johann Janez Puch pripravilo tradicionalni oldtimerski sejem

V nedeljo, 2. aprila je v Ljutomeru potekal tradicionalni oldtimerski sejem, ki ga prireja Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch. Sejmarji so od 7. ure zjutraj pred društvenimi prostori na Prešernovi ulici v Ljutomeru na prodaj in ogled ponujali stara kolesa, motorje, avtomobile, rezervne dele in številne druge starine.

nedelja, 2. april 2017 ob 19:543

V nesreči s traktorjem umrl 18-letnik

V nedeljo, 2. aprila, ob 17.40 so bili na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Zagorcih, na območju PP Ptuj, prišlo do nesreče pri delu. Po do sedaj zbranih obvestilih se je med delom v vinogradu prevrnil kmetijski traktor, ki ni bil opremljen z varnostnim lokom. Ta je pod seboj pokopal 18-letnega domačina, ki je traktor vozil.

nedelja, 2. april 2017 ob 19:26