Tako so se gasilci PGD Gornja Radgona po pomurski avtocesti »prebijali« na intervencijo

Zaradi čedalje večjega prometa na avtocestah in hitrih cestah se povečujejo možnosti za nastanek prometnih nesreč, ki povzročajo zastoje v prometu, poškodbe ljudi in infrastrukture ter smrtne žrtve. Posledice nesreč pa so lahko še hujše, če intervencijska vozila ne morejo dostopati do lokacije nesreče. Zato je pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti ključnega pomena, saj lahko reši življenje.

petek, 14. april 2017 ob 07:581

Na Portugalskem se je govorilo o Ljutomeru in Mladinskem centru Prlekije

Po zaslugi in prizadevanju Maše Rus, doma iz Podgradja, sicer sodelavke Mladinskega centra Prlekije ter predane prostovoljke Mladinskega sveta Ljutomer in ljutomerskega Večgeneracijskega centra, ki se je udeležila uspešnega mednarodnega srečanja z vzpostavitvijo kontaktov med mladimi v mednarodnih razsežnostih je na Portugalskem bila predstavljena Prlekija, Ljutomer in tudi sam Mladinski center Prlekije.

četrtek, 13. april 2017 ob 22:041

Medgeneracijsko Velikonočno ustvarjanje

V tem tednu so v Večgeneracijskem centru Pomurja – enoti Ljutomer izvedli delavnico, kjer so otroci ustvarjali skupaj z vrstniki, odraslimi in starejšimi. Razveselili so se tudi spoznavanja in druženja z varovanci ter varovankami iz bivalne enote pri Ljutomeru. Na delavnici so skupaj ustvarjali zelo različne izdelke; vse od različno okrašenih jajčk, origami zajčkov pa tudi voščilnice. Po končani delavnici, so se vsi udeleženci in udeleženke delavnice posedli zunaj na travi, kjer ...

četrtek, 13. april 2017 ob 18:03

Trčili osebno in gasilsko vozilo na nujni vožnji

V četrtek, 13. aprila, ob 13.16 sta na Mariborski cesti v Gornji Radgoni trčili osebno in gasilsko vozilo na nujni vožnji. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in očistili cestišče razlitih tekočin. Reševalci NMP Gornja Radgona so na kraju oskrbeli poškodovano voznico osebnega vozila.

četrtek, 13. april 2017 ob 17:291

Gornja Radgona je vedno povezana s takšnimi in drugačnimi mostovi

Mesto in občina Gornja Radgona z izjemo radgonskega in zlasti negovskega gradu v preteklosti ni bila ravno muzejska destinacija, toda s prenovo in ureditvijo t.i. Špitala, meščanske stavbe s konca 17. stoletja, ter postavitvijo stalne razstave "Radgonski mostovi" pa se je tudi mestece na reki Muri in avstrijski meji vpisalo na slovenski muzejski zemljevid.

četrtek, 13. april 2017 ob 13:25

Štajerski Brendi prepeva o ranjeni duši

Štajerski Brendi je bil zopet ustvarjalen in te dni predstavlja novo balado z naslovom: Ranjena je duša moja. V pesmi z občutkom izlije čustva do ljubezni na način, da bo vsak poslušalec ob poslušanju pesmi doživljal vsebino, ki jo Štajerski Brendi zapoje iz srca.

četrtek, 13. april 2017 ob 12:54

Prisluhnili zanimivemu predavanju o Evropskem parlamentu

V petek, 7. 4. 2017, so delegati šolskih parlamentov OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje ter nekateri dijaki gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v telovadnici POŠ Cvetka Golarja Ljutomer prisluhnili zanimivemu predavanju o Evropskem parlamentu. Učencem in dijakom je mag. Manja Toplak, predstavnica za medije Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Ljubljani, na zelo zanimiv način predstavila delo Evropskega parlamenta. V sproščenem ...

četrtek, 13. april 2017 ob 07:541

Babice in dedki predstavljajo za otroke neprecenljivo modrost

»Babice in dedki predstavljajo za otroka neprecenljivo modrost. Ne samo, da popestrijo otrokov vsakdan, ampak obarvajo njegov čustveni svet in pustijo v spominu otroka neprecenljive sledi.«

četrtek, 13. april 2017 ob 07:431

Baba čula, baba rekla

V okviru letošnjega območnega Linhartovega srečanja, je radgonska Območna izpostava JSKD, v Domu kulture Gornja Radgona pripravila dve zanimivi komediji. Poleg komedije Raya Cooneya: Minister v škripcih, ki jo je v režiji Suzane Kšela izvedlo Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici, je na sporedu bila tudi komedija Odrasle gledališke skupine "Šest žensk in moška glava", vrtca Manka Golarja Gornja Radgona. Izvrstno so namreč odigrali svoje avtorsko delo: Baba čula, baba ...

sreda, 12. april 2017 ob 22:52

Hiška eksperimentov obiskala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V sredo, 12. aprila, je Hiša eksperimentov obiskala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in za en dan ustvarila Hiško eksperimentov (majhno Hišo eksperimentov). Hiška eksperimentov je potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja.

sreda, 12. april 2017 ob 19:54