Skrbijo predvsem za zdrave oči in dober vid

Znani pomursko-štajerski podjetnik, strastni ribič in zbiratelj starinskih ur, Branko Novak, doma iz Maribora, se je rodil pomladi 1957 in te dni obeležil lep in okrogel življenjski jubilej. Širši javnosti, zlasti v Pomurju pa je predvsem znan po svoji obrtno-podjetniški dejavnosti, saj je že 33 uspešen optik. Branko Novak je pravzaprav optik že od dne, ko se je leta 1972, praktično kot najstnik vpisal na strokovno šolo v Celju, pa vse do danes. Izkušnje je nabiral v nekoč najbolj ...

torek, 21. marec 2017 ob 08:271

Končuje se ligaški del DP v namiznem tenisu

Največje presenečanje 16. kroga prvoligaškega namiznega tenisa v obeh ligah, so gotovo pripravile igralke zaloške Vesne, ki so po dolgem času premagale aktualne državne prvakinje, igralke Mure, ki tudi letos vodi na lestvici. Koroška ekipa je nastopila brez Nike in Zale dvojčic Veronik, kar so gostje iz Zaloga pridno izkoristile. Za tesno zmago Založank pa ima največ zaslug Ivana Zera, ki je premagala vse tri domače igralke, na čelu z Vesno Rojko, s katero sta nekoč bili soigralki. ...

torek, 21. marec 2017 ob 08:01

V beltinskem parku so se srečali Jožefi in Jožice

Turistično društvo Beltinci je ob godu sv. Jožefa v nedeljo, 19. marca, pripravilo srečanje godovnikov z imenom Jožef in Jožica. Sicer pa sta vsakoletno srečanje ob godu sv. Jožefa že pred mnogimi leti uvedla takratni beltinski župnik Jože Hozjan in takratni beltinski župan Jože Kavaš.

torek, 21. marec 2017 ob 07:55

Prvoligaški namizni tenis v Puconcih in Murski Soboti

Žev petek, 17. marca, so igralci in igralke Keme Puconci doma protiekipi Arrigonija iz Izole odigrali tekmi 16. kroga v prvi slovenskiligi. Člani so zmagali s 5:1. Tokrat je bil BojanRopoša rezervain mu ob dobri igri mladinca Norčiča ( enazmaga in tesen poraz ), ni bilo treba na igrišče, saj sta tudiDominikŠkraban in TomažPelcar odigrala na visokem nivoju ter dodala vsak po dve zmagi. Varovancitrenerja ŠtefanaKovača so v mislih že v polfinalnem dvoboju, kjer bodo startalinajverjetneje ...

torek, 21. marec 2017 ob 07:50

Zagorelo ob glavni cesti Ormož–Ljutomer

V ponedeljek, 20. marca, ob 16.29, je v Žerovincih v občini Ormož ob glavni cesti Ormož–Ljutomer zagorela trava. Gasilci PGD Žerovinci in Ivanjkovci so požar velikosti približno pol hektarja pogasili.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 19:121

To je od danes naprej zgodovina

Zagotovo ste se kdaj, če ste obiskali slovensko obalo, zapeljali po obalni cesti, ki povezuje Koper in Izolo. No, od danes naprej se po tej cesti ne boste mogli več zapeljati z avtomobilom, tam se boste lahko le še sprehodili peš ali pa se zapeljali na kolesu ali kolesu s pomožnim motorjem.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 18:356

Kampanja Rešimo Muro – NE HE Hrastje-Mota tudi na 8. Jožefovem pohodu ob Muri

V soboto, 18. marca, so se ljudje z različnih koncev Slovenije udeležili tradicionalnega 8. Jožefovega pohoda ob Muri, ki je potekal v organizaciji Tinekovega broda na Gornji Bistrici. Tam so bili tudi s kampanjo Rešimo Muro – NE HE Hrastje-Mota.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 16:37

Pri Svetem Tomažu zapelo enajst otroških pevskih zborov

V petek, 17. marca, je v telovadnici osnovne šole Sveti Tomaž potekala revija otroških pevskih zborov. Organizator prireditve je bil Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območna izpostava (OI) Ormož v sodelovanju z OŠ Sveti Tomaž. Zbrane je v začetku pozdravil in nagovoril župan Mirko Cvetko, program pa je povezovala Karolina Putarek.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 16:25

Plesalci Plesnega kluba Zeko uspešni na turnirju modernih tekmovalnih plesov

Minuli vikend je v Novem Mestu potekal 5. Pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tokrat so se ga udeležili hip hop in breakdance tekmovalci Plesnega kluba Zeko.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 15:55

V Mali Nedelji izpeljali 13. Regijski kviz gasilske mladine Pomurja 2017

Pomurski regijski svet in Gasilska zveza Ljutomer sta organizacijo letošnjega, 13. Regijskega kviza gasilske mladine pomurske regije zaupala PGD Mala Nedelja. Kviza, ki se je odvil v soboto, 18. marca, v prostorih osnovne šole Mala Nedelja, se je udeležilo 48 pionirskih ekip, 59 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev-pripravnikov iz gasilskih društev pomurske regije.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 12:221