BTC Campus tudi letos 30 pomurskim diplomantom omogoča dodatno izobraževanje za lažjo pot do zaposlitve

Družba BTC letosznova združuje moči s partnerji - Zavodom RS za zaposlovanje inCentrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljaniter Mestno občino Murska Sobota - in organizira podjetniškoizobraževanje za izboljšanje zaposlitvenih možnosti BTC Campus nadveh lokacijah. Po tem, ko je minuli teden v četrtek s prvimsrečanjem program začela že peta generacija diplomantov vLjubljani, je en dan kasneje že drugo leto zapored BTC Campus odprlvrata tudi skupini mladih v Murski ...

sreda, 15. marec 2017 ob 12:34

Ta konec tedna dan svetega Patrika na Škedenj baru

Ob St. Patrick's day oz. dnevu svetega Patrika, na Škedenj baru v Ljutomeru, od 17. do 19. marca potekajo irski večeri, kjer vam postrežejo s pravo irsko ponudbo ob tradicionalni irski pub glasbi.

sreda, 15. marec 2017 ob 10:32

Negovski pozdrav pomladi navdušil

Že v daljni preteklosti je v Negovi bilo zelo razgibano kulturno življenje. V vasi je delovalo kulturno društvo, ki je v Negovskem gradu prirejalo ljudske igre. Negova je imela tudi dva pevska zbora, posvetnega in cerkvenega. Ob tem je v kraju delovala tudi Tamburaška skupina, ki jo je vodil Mirko Hajnžič. Večino so za kulturno življenje skrbeli na OŠ Negova zaposleni učitelji ter duhovnik, ki je vodil župnijo. Po zaslugi Društva upokojencev Negova-Spodnji Ivanjci, predvsem njegovega ...

sreda, 15. marec 2017 ob 10:16

Uslužbenki pošte se je iz ene od ovojnic vsul neznani beli prah

V sredo, 15. marca, ob 8.29 so na PU Maribor bili obveščeni, da se je na pošti na Ptujski cesti v Mariboru, uslužbenki pošte iz ene od ovojnic vsul neznani beli prah. Ker gre za t.i. "sumljivo  pošiljko" so policisti in gasilci že zavarovali območje pošte, pet njihovih uslužbenk pa je ostalo v karanteni.

sreda, 15. marec 2017 ob 09:281

Še ena smrtna žrtev na štajerskih cestah

Tik pred 19. uro so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na avtocesti A1, med Vrholami pri Slovenskih Konjicah in Slovensko Bistrico, v smeri proti Mariboru, prišlo do prometne nesreče, v kateri je ena oseba umrla. Na kraj so bili takoj poslani delavci DARS-a, reševalci, gasilci in policisti. Na poti na kraj prometne nesreče je tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki bo vodila ogled kraja prometne nesreče. Delavci DARS-a bodo avtocesto ...

torek, 14. marec 2017 ob 20:49

Dve hujši prometni nesreči, v katerih je ena oseba umrla

V torek, 14. marca opoldan, sta se na območju PU Maribor zgodili dve hudi prometni nesreči. Malo po 16. uri so policisti bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Frajhajmu, blizu hišne številke 98, neznanec z vozilom zapeljal po nabrežini in se telesno poškodoval.

torek, 14. marec 2017 ob 18:18

Pred nadaljevanjem prvenstva, ekipo Ljutomera zapustilo pet igralcev

Ta konec tedna se prvenstvo nadaljuje tudi za Avto Rajh Ljutomer, ki igrajo v 3. SNL - vzhod, kjer so na vrhu lestvice Nafta 1903, Lušt Beltinci in NŠ Mura. Ljutomer je na sredini 14-članske lestvice na sedmem mestu, cilj ljutomerske ekipe pa je preboj med najboljših pet ekip.

torek, 14. marec 2017 ob 17:035

26-letnik poskušal umoriti 36-letnika

V ponedeljek, 13. marca, med 21.10 in 22.19 je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora. Dejanje je storil z uporabo strelnega orožja.

torek, 14. marec 2017 ob 16:05

Odtujil za 35 tisoč evrov telekomunikacijskih bakrenih žic

Neznani storilec je med 3. in 12. 3. 2017, na železniški progi med Rušami in Dravogradom odtujil za 35.000 evrov telekomunikacijskih bakrenih žic. Bakrene žice je odrezal na drogovih, na višini 5 m od tal.

torek, 14. marec 2017 ob 11:153

Gasilci so se v zapuščeni osnovni šoli v Stročji vasi praktično usposabljali

Komisija za izobraževanje pri pomurskem regijskem gasilskem poveljstvu je za pomurske gasilce pripravilo štiri gasilske tečaje, kajti brez ustreznega gasilskega znanja gasilci ne morejo posredovati v primeru požara, elementarnih in drugih nesreč. Le usposobljeni gasilci so tako kos pri posredovanju pri gasilskih intervencijah. Za gasilce pa so poleg teoretičnega znanja, najbolj primerne praktične vaje, v katerih se veliko naučijo in pridobljeno znanje potem uporabljajo pri intervencijah.

torek, 14. marec 2017 ob 10:151