Pri Svetem Tomažu zapelo enajst otroških pevskih zborov

V petek, 17. marca, je v telovadnici osnovne šole Sveti Tomaž potekala revija otroških pevskih zborov. Organizator prireditve je bil Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) območna izpostava (OI) Ormož v sodelovanju z OŠ Sveti Tomaž. Zbrane je v začetku pozdravil in nagovoril župan Mirko Cvetko, program pa je povezovala Karolina Putarek.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 16:25

Plesalci Plesnega kluba Zeko uspešni na turnirju modernih tekmovalnih plesov

Minuli vikend je v Novem Mestu potekal 5. Pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tokrat so se ga udeležili hip hop in breakdance tekmovalci Plesnega kluba Zeko.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 15:55

V Mali Nedelji izpeljali 13. Regijski kviz gasilske mladine Pomurja 2017

Pomurski regijski svet in Gasilska zveza Ljutomer sta organizacijo letošnjega, 13. Regijskega kviza gasilske mladine pomurske regije zaupala PGD Mala Nedelja. Kviza, ki se je odvil v soboto, 18. marca, v prostorih osnovne šole Mala Nedelja, se je udeležilo 48 pionirskih ekip, 59 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev-pripravnikov iz gasilskih društev pomurske regije.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 12:221

David Žibrat ponovno državni prvak

V soboto, 18. marca, je v Zagorju ob Savi potekalo državno prvenstvo v Kickboxingu (tatami discipline), kjer je nastopilo 283 tekmovalcev iz 25 klubov. Borci Kickboxing kluba Pomurje so dosegli odlične rezultate, saj so osvojili kar dva naslova državnega prvaka, imajo tudi tri podprvake in eno 3. mesto.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 10:46

S predstavo so počastili mednarodni praznik dan žena in materinski dan

V mesecu marcu se praznujeta dva pomembna praznika, mednarodni praznik dan žena, 8. marec, ki se praznuje že od leta 1911 in materinski dan, ki se praznuje od leta 1910, 25. marca na praznik marijinega oznanjenja. Praznika sta namenjena izkazovanju pozornosti do vseh žensk, deklet in mater, katero je njih delo in trud skozi celo leto velikokrat zapostavljeno, samoumevno, predvsem pa pozabljeno. V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let ohranjajo praznovanje, teh dveh praznikov ...

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 09:49

Majhni in veliki, otroci in odrasli, skupaj nad odpadke

Podobno kot že vrsto let, je tudi letos na območju Podgrada v radgonski občini potekala pomladna očiščevalna akcija. Po lepem in sončnem vremenu se je zbralo veliko domačinov, od majhnih do velikih, od otrok do odraslih, in vsi skupaj so se spopadli z odpadki, ki jih žal nikoli ne zmanjka. Skozi Podgrad namreč potekata dve regionalni cesti, in prav v jarkih ob teh prometnicah je največ odpadkov, predvsem plastike in podobnih reči, ki jih večinoma odmetavajo iz avtomobilov. Zato ne pomaga ...

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 09:37

V pričakovanju okrogle obletnice delovanja Društva kmetic Križevci – Veržej

Več kot 60 članic, se je pred nekaj dnevi zbralo na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je potekal v gostišču Zorko v Borecih. Program dela za preteklo leto je bil v celoti realiziran, v letošnjem letu pa jih čaka praznovanje 40. obletnice delovanja društva.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 09:101

Maša Slavinec in Blaž Emeršič zmagala v Murski Soboti

V soboto, 18. marca, se je na 51. pokalu Murske Sobote in 6. memorialu Antona Tončeka Kosa pomerilo 252 judoistov iz 33 klubov iz Slovenije, Hrvaške in Poljske v starostnih kategorijah U-14 in U-16. Obe starostni kategoriji štejeta za Slovenski pokal.

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 09:01

Trije Radgončani štirikrat na stopničkah

Minuli konec tedna je v znanem istrskem turističnem mestu Opatiji potekal zanimiv, 18. mednarodni turnir "Opatija kup 2017", katerega se je udeležilo kar 434 tekmovalcev iz številnih evropskih držav. Pod vodstvom trenerja Predraga Grujića so se turnirja udeležili tudi člani Shotokan karate –do kluba Gornja Radgona: Kristjan Klemenčič v kategoriji kate 14-15 let, Mišel Čuček v kategoriji kate 14-15 let, Aleks Klobasa v kategoriji kate 14-15 let in športne borbe +70 kg, ter Florian ...

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 08:49

Romi iz romskega naselja Kamenci so imeli čistilno akcijo

Pod okriljem občine Črenšovci je po občini v soboto, 18. marca, potekala čistilna akcija, kjer so udeleženci čistili in pobirali smeti ob cestah ter urejali zelene površine. Z lepim spomladanskim vremenom se je čez zimo po celotni črenšovski občini nabralo veliko najrazličnejših odpadkov in smeti. Da bi postala občina čista, lepša in urejena se je vključila v projekt očistimo Slovenijo. Tudi Romi iz romskega naselja Kamenci so se povezali in se pod okriljem Roma Andreja Šarkezija ...

ponedeljek, 20. marec 2017 ob 08:4516