Sledi keltske poselitve v Prekmurju

V razstavišču Pomurskega muzeja Murska Sobota, v soboškem gradu, je na ogled postavljena vrhunska tematska razstava o sledeh keltske poselitve v Prekmurju, ki nosi zgovoren naslov »Kelti so tüdi tü«. Gre za peto tematsko razstavo tega muzeja, ki predstavlja rezultate arheoloških raziskav, ki so med leti 1999-2007 potekala na trasi Pomurske avtoceste pred njeno gradnjo, in sicer na območju južno od Murske Sobote in Kroga. Avtor razstave dr. Branko Kerman poudarja, da tematsko ...

sobota, 11. marec 2017 ob 08:49

Mark se pripravlja na poletje 2017

MarkTivadar izMalih Bakovec pri Murski Soboti je mlad in simpatičen glasbenik terveseli preprosti fant, kirazveseljuje staro in mlado po vsej Sloveniji, kakor tudi v tujini.

sobota, 11. marec 2017 ob 08:39

O vrednotah v EU na Gymnasium.eu

V četrtfinalnem radijskem soočenju v sklopu nacionalne radijske oddaje Gymnasiumu.eu na Radiu Slovenija 1 so dijakinje GFML Ula Litrop, Meta Štuhec in Živa Buzeti z dijaki iz Novega mesta 8. marca 2017 razpravljale o nagradah in vrednotah v Evropski uniji. Pod drobnogled so vzeli novo, drugačno stanje duha, ki se je začelo pojavljati v EU, in se vprašali, ali so danes še vedno pomembne vrednote, na podlagi katerih so se evropske države združile v unijo.

sobota, 11. marec 2017 ob 08:32

Severni veter bo v sunkih lahko dosegal hitrost do 90 km/h

Arso je za večji del Slovenije zaradi močnega vetra razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. V petek popoldne se bo severni veter še nekoliko okrepil in bo pihal do sobote zjutraj. V severni polovici Slovenije ter ponekod v višjih legah bo v sunkih lahko dosegal hitrost od 70 do 90 km/h.

petek, 10. marec 2017 ob 17:451

»Mura je naša in bo naša, a nekaj z njo moramo narediti«

V sejni sobi Občine Križevci pri Ljutomeru je v sklopu filmske turneje potekal filmski večer, ki jih v marcu izvajajo v kampanji Rešimo Muro – NE HE Hrastje-Mota pod okriljem Svetovne organizacije za naravo (WWF), Zveze društev Moja Mura in Društva za preučevanje rib Slovenije (DPRS).

petek, 10. marec 2017 ob 16:191

Županja s podpisom peticije dala podporo aktivistom, ki želijo ohraniti Muro nedotaknjeno

V sredo, 8. marca, so Svetovna organizacija za naravo (WWF), Zveza društev Moja Mura in Društvo za preučevanje rib Slovenije v okviru kampanje Rešimo Muro – Ne HE Hrastje-Mota, v Ljutomeru organizirali skupni filmski večer za reko Muro. V okviru kampanje Rešimo Muro je organizirana filmska turneja, filmski večeri pa se odvijajo v vseh občinah, ki so del predlaganega biosfernega območja Mura, katerega nominacijo je vlada lani tudi potrdila.

petek, 10. marec 2017 ob 15:00

Ukradel sončno elektrarno vrednosti preko 90 tisoč evrov

V noči na četrtek, 9. marca, je neznani storilec preščipnil žičnato ograjo in tako vlomil v ograjen prostor podjetja v okolici Maribora. Tam je splezal na streho objekta in z nje odmontiral več kot 300 fotovoltaičnih modulov sončne elektrarne. Module je odpeljal neznano kam.

petek, 10. marec 2017 ob 14:448

Tone Partljič v ormoški knjižnici

V četrtek, 9. marca, je Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož gostila enega večjih slovenskih pisateljev, Toneta Partljiča. Tone Partljič je lani dobil Prešernovo nagrado za življenjsko delo, zato je njegov obisk bil še toliko bolj časten.

petek, 10. marec 2017 ob 12:38

Igre na srečo zanimive tudi najstarejšim

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so že drugič vletošnjem letu (prvič je to bilo v mesecu januarju !) pripravilidružabno igro tombolo za stanovalke in stanovalce tega doma. Zgodilose je to samo dan po praznovanju Mednarodnega dneva žena, ko so sestanovalke in stanovalci ponovno zbrali v veliki DOSOR-jevirestavraciji. Znano družabno igro, tokrat kar z desetimi dobitki,sta pripravili in izvedli delovna terapevtka AndrejaČuk Singhateh ter pripravnica za delovno terapevtko HelenaMati ...

petek, 10. marec 2017 ob 12:18

Pester nabor skladb v izvedbi KUD Muzike Križevci je navdušil občinstvo

KUD Muzika Križevci je ob 8. marcu v kulturni dvorani v Križevcih izvedla prireditev Šopek želja za dan žena. S širokim repertoarjem zimzelenih skladb so v 22 članski zasedbi navdušili občinstvo v polni dvorani kulturnega doma v Križevcih. V goste so povabili še kvartet Štirje študenti, ki so na svojstven, hudomušen način predstavili skladbo Nos. Program je popestril še duet s pevko Saro Koler Urbanič in pianistom Valterjem Klemenčičem. Svoj talent in pridobljeno znanje pa so ...

petek, 10. marec 2017 ob 10:27